Khamis, 14 Ogos 2008

Orang baru...


Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..

Kami panjatkan kesyukuran kepada Mu ya Allah..atas limpah kurniaMu ini..

Kronologi peristiwa gembira ni...

3 Jun 2006 : hari bahagia..kami disatukan..alhamdulillah..jadi weekend couple..keje kat JB, suami kat Kluang..jumpa seminggu sekali je..huhuhuhu...


3 Jun 3006

1 Julai 2007: start duduk serumah( masuk keje jabatan kerajaan, dapat duk quarters)..bestnye..sejak kawen tak pernah duduk satu rumah...

Julai 2007 - Jun 2006 : dah dekat setahun duk bersama tapi belum ade rezeki dapat baby..sedara mara dah bising, tiap kali balik kampung asik tanya bila nak ada baby je, suruh g berubatlah, urutlah.....sabar jelah... :(

tapi takpelah..masing-masing sibuk dgn keje n dapatlah lupakan pasal baby ni kejap...belum ade rezeki..


My beloved cats..Oni(top) dan Chibi..penghibur hati..

Awal Julai 2006: badan rasa lain macam, instinct kata mcm pregnant..tapi tak sure sebab maklumlah tak pernah rasa pregnant...lagipun period belum due lagi..nak buat pregnancy test kit pun tak valid lagi..

Pertengahan Julai: period lambat..jeng jeng jeng...buat test sendiri kat rumah....positive!Tak percaya lagi tu..jumpa dr kat klinik, dr ckp, betullah tu takkan test kit tu nak tipu kut..

Terang giler line tu kan?

Today( 14 Ogos 2008) : dah 8 minggu pregnant....dah start loya..n tak berapa gemar mkn nasi ( sedih..sebab catlina suka makan!)

So..itulah ceritanya secara ringkas..mula - mula tak terasa nak buat blog tentang ni..tapi bila fikir - fikir balik..kan seronok bila anak( atau anak - anak?hehe) dah besar nanti dan dia baca tentang sejarah hidup dia sejak dari kandungan..dan juga galakan dari suami (fly) dan kawan rapat (masviona) yang mencadangkan buat blog...tq mas for the idea..

3 ulasan:

masviona berkata...

waaaa...ini sudah bagus
betul mc yg ateh ckp tuh...satu hari nnti kalu benda nih still ada (blogspot)ni leh la anak² kita jadikan rujukan...ahakss

CatlinaFly berkata...

tulah along...kira mcm pregnancy diary atau family diary lah ni..kan?seronok pulak tulis blog ni..tapi tak la dpt tulis ari2 mcm along...selang 2 hari bolehlah..takde idea sgt lagi ni...tak sabar tunggu baby kuar...

Sitisifir10 berkata...

Serius memang seronok tulis blog ni...dapat kawan ramai lagi....

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.