Rabu, 10 September 2008

Almond london, almond rose

huhuhuhu..biasalah bila nak raya ni..mcm2 iklan biskut raya kuar..dan termasuklah staf unit aku ni hah..bersungguh2 dia iklankan biskut raya kat aku..masa pagi tadi aku masuk unit ladang..
akhirnye,terjebak jugak aku rupanye..tapi aku tak order byk..ada lah 3 jenis..(almond london, almond rose n potato cookies)..lagipun dah besau2 ni, nafsu mkn biskut raya dah kurang..biasanye raya2 aku aim sate, nasi dagang, roti jala..hmm..hmm..kecur air liur aku..

En. Fly pelik tau kat Kelantan ada rumah yang hidangkan sate time raya pertama.....and kami sekeluarga biasanye suka sate yang kati umah cousin mama aku, Che Mi.Kat umah nenek pun ade hidang sate tapi tak sesedap sate Che Mi!And rindu gaks kat masakan my mum actually especially nasi dagang...nak masak sendiri aku tak reti..wpun mama dah ajar..nak buat mcmane bakat aku bukan ke arah masak memasak..setakat masak simple2 lauk hari2 tu bolehlah..mesti meriah kalau berpuasa kat kelantan time ni..sejak mengandung ni aku tak suke mkn ayam, so..tak teringin lah nak mkn ayam percik..tapi aku teringat-ingat kesedapan nasi dagang n gulai ikan tongkol, nasi kuning (nasi bungkus) - abah aku selalu beli, yang kat belakang Supermarket Pantai Timur tu,daging bakar..fuh...and i also miss puding gula hangus ( caramel pudding), walaupun ade jual kat gerai2 pasar ramadahan, aku nak jugak yg abah aku buatkan!tak de tandingannye!.....huhuhuhu..lame lagi nak balik kampung...hujung bulan ni baru balik...sebab En. Fly kan che gu so kene tunggu coti sekolah ler...

Tiada ulasan:

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.