Rabu, 17 September 2008

Misteri.....

Aku nak cerita tentang ape yg berlaku semalam ni...hish..seriau aku mengingatkan cite ni...macam ni ceritanye...

Pagi semalam dalam pukul 8 pagi, aku masuk ke ladang , ditemani Dr Zana (my friend) , menaiki kete aku...destinasinye, aku nak hantar Dr. Zana ke Unit Kuda, manakala aku nak g jenguk Unit aku yang terchinta iaitu Unit Kambing dan Bebiri..on the way masuk ke ladang tu , (jalan tanah merah, oh keretaku..abis berdebu!), selisih lah dengan sorang lagi Ketua Bahagian iaitu Cik Puan Haryani(Yani) , dia dalam kete gak...so kitorg mcm biasalah just angkat tgn lambai jek...and terus ke destinasi masing2...

Nak jadi ceritanya, aku berjumpa lagi dgn Yani ni petang nye...dan dia tanya..."sapo budak kecik dalam kete mung pagi tadi?" aku terkejut gak..budak kecik mane pulak...
Yani ckp, dia nampak ade budak kecik dlm kete aku pagi tadi masa selisih dgn dia otw ke ladang.Katanye lelaki & nampak sebaya mcm anak Dr. Zana ( 3-4 tahun). And budak tu duduk di tgh2 antara seat aku dgn seat Dr. Zana...

"mung jgn main2, ni bule poso nih, mung napok bayang2 kut..."aku bgtau Yani.Yani bersungguh2 mempertahankan ceritanya...pastu Dr. Zana lak dtg & kitorg bagitaulah dia...Dr. Zana cool jek..and last2, Yani ckp kat aku.."aku rasa..tu teman anak mung tuh......"Dr. Zana mengiyakan aje..

hmm..siapa budak kecik tu korang rasa?Qarin?guardian angel?
lupe pulak aku nak tny kulit budak kecik tu kaler ape, mcm org ke kaler hijau..jeng jeng jeng...nauzubillah!!!!!:) wallahualam bisawwab......

Tiada ulasan:

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.