Rabu, 17 September 2008

Photoshoot

Petang semalam , sambil2 nak menunggu waktu berbuka, aku berbekalkan DSLR Nikon D60 , mula menjalankan side project aku...dgn dua model yang cuma perlu dibayar mkn, minum , tempat tinggal dan kasih sayang (hehe)...sejam lebih jugak aku kat luar rumah..fuh..sampai calar2 kaki aku kene rumput, lalang n pokok2 kecik yg berduri dek kerana asyik mahsyuk amik gmbr, dah masuk rumah baru rasa kaki aku pedih...

Ini hasil photoshoot semalam, aku dah makin selesa dgn D60 wpun masih tak mahir...(En. Fly selalu bwk g sekolah..aku jarang dpt guna!huhuhuhuhu!)

Gambar2 ni aku dah resize supaya senang nak dwnload , gambar asal saiz dia 2-4 MB bagi satu gambar!

Model pertama : Oni (Nama manje)aka Eikichi Onizuka ( Nama penuh dia), umur 4 tahun , hobi menggaru sofa , buli Cibi dan berlari2 tanpa sebab di sekeliling rumah, mulut bising dan aktif giler tak macam kucing Parsi biasa sebab dia ni dah cross!


Hmm..freedom at last..tuan aku bukan selalu bagi aku kuar...


Oh..bestnya rasa dapat pijak rumput...


Rumput ape ni yek...


Hmm....buat muke seriyes, buat muke seriyes..ada photographer nk amik gambar aku nih!


Ok..buat muke comel pulak..ngeeeee....



Kat bawah ni pulak...gambar2 Oni yang aku edit menggunakan photoshop ( baru belajar!)

Ala tomei tomei...

En. Fly ckp, buat mcm ni akan menyerlahkan lagi Oni dalam gambar ni....

Model 2: Cibi aka Chibi Usagi(little rabbit), berasal dari Supermarket The Store JB ( org jumpe), 5 tahun,selalu kene buli dgn Oni, sedikit penakut dan kurang keyakinan diri ( mungkin sebab history kene buang kat The Store), cuma aku je yang boleh dukung dia smpi sekarang!

Guling2 atas jalan dulu...warming up!


Lame betul dia warming up..aku lak naik fed up tunggu pose2 menarik dari Cibi!

Ok..nak g kat rumputlah...gambar ni aku tambah contrast sket...
Menghendap burung...
Tak dapat burung, rumput pulak dimakannye...



ok..sebelum masuk umah..buat muke comel dule ye sayang...

1 ulasan:

CatlinaFly berkata...

tak sabarnye nk tunggu bulan 3 thn depan...nak shoot gmbr baby!

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.