Jumaat, 24 Oktober 2008

Oh terharunyeee...


Bos bagi aku & Dr. Zana kete bawwwuuuu!mula2 ingatkan soh berkongsi, rupenye dapat sebijik sorang!WOW!huhuhu syiok nye!mmg sesuai utk masuk ke ladang! lagi pun sejak peknen ni..aku dah tak bwk moto jabatan ke ladang, aku bwk kete sendiri (cian kete aku comot giler..yang kuat bebel En Fly, sebab dia yg basuh hahaha..)...

Ape2 pun, tengkiu bos.. & alhamdulillah..merasa gak bawak kete besau..Dulu aku penah teringin nk bwk Xtrail ( raya ari tu dah dapat bwk, kete member)...pastu dapat Hilux fuhh...Insya Allah satu hari nanti dpt beli jugak kut...aku pun baru nak idup...baru keje 3-4 tawwun jer..nanti lepas keje 5 tahun leh la pikir nak beli umah...

hmm..aku bersyukur sgt dpt keje kerajaan ni..sebab aku dah penah rase seksa keje private..byk sgt kekurangan nye...kat sini, dapat dok quarters...pastu kalo nak ke mane2(urusan keje laa..) , driver antar...rasa mcm dimanjekan lah pulak..tapi dgn semua ni, aku rasa makin bersemangat nak keje & segala cabaran keje yg ade, aku tak heran..sebab semua masalah, ade penyelesaiannya!

P/S: tahukah tuan2 & puan, Catlina sebenarnye baru je belajar bwk kete Januari tahun ni?hehehe...lesen mmg dah ade sejak matriks 1999 lagi , tapi dah tak bawak..tak pandai ler...skrg ni pun leh bwk auto jer..manual tak mahir..haha...cube bygkan Hilux tu manual..tak leh la bawak..rugiii...mcm bos tau2 je aku ni tak leh bwk manual!

4 ulasan:

masviona berkata...

waaaa..bestnya ateh dpt kete freee...nak gak
nasib dh ada 4X4 prebetsabu tuh...hehe

CatlinaFly berkata...

hehe..kete kerajaan tuh..pinjaman je ...dpt authority utk bwk kat ladang & urusan kerja..tapi hepi ler dapat merasa bwk..

prebetsabu berkata...

jom racing dalam utan.. hilux vs triton.. kahkahkah...

jaga bila paking kat luar.. 4x4 especially hilux dari dulu mmg "panass".. jd perhatian pencuri...

tp mmg syok oo bwk 4x4.. tinggi.. yakin je atas jalan.. tgk kete lain keecciikkk je.. kahkahkah..

tambah lak skrg musim hujan n banjir merata2.. sng redah je.. kete lain kete patah balik, dgn machonya 4x4 redah.. huhuhuh

CatlinaFly berkata...

amboi ajak racing lak..jom racing kat ladang sini lah..

haha..rasanye kalau g kat luar, driver yg bwk kut, sebab sy ni belum mahir bab2 jalan nih..kang panik pulak sebab sesat hahaha...

tapi mmg tinggi..dah sarat kang ade jugak tak larat nk turun naik kete..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.