Selasa, 25 November 2008

Tolong...

Heh..mesti korang pelik..Catlina nak mintak tolong ape ek..hehe..sebenarnye nak mintak tolong bagi tips2 macamane nak kurangkan sakit belakang ni..or is it normal for pregnant woman?

Sekarang Catlina dah preggie dlm 5 bulan setengah..dan dah start sakit belakang ni..pulak tu berat bdn dah naik 53 kg (dulu2 45 jek before preggie)..bila tidur, dah tak leh menelentang lame, mesti kene mengiring..harap2 mama-mama di luar sane boleh membantu....this back pain is killing me!Helpp!!.....


8 ulasan:

hana berkata...

uik..mcm sogan je nk jwb doktor yg tnya...hihihi.. akak kalau pegnen stat 6bln ke atas br rs sakit belakang.. mmg normal la catlina.. nnti dh 8/9bln lagiii laa...nak tdo pon tk selesa..nak bangun lagiii la kene hb tlg bgnkan! hehehe..

akak xde petua camne nk ilangkan.. maybe org lain ada..biasanya hb akak cume tolong urut2kan jek.. alhmdulillah ok je pastu..

sabar yer catlina..nikmat juga tu namanya tau.... :)

CatlinaFly berkata...

kak hana: ala kak, akak dah jadi mama, mesti dah ade pengalaman..kut2 la ade tips2 lain ke..ke..nak kene beli tilam baru ek hahahaha..

hihi..betul2..sekarang ni hubby tolong urut2 je...legalah kejap..:)

ha ah betul2 kekadang tu bila nak bgn dari sofa pas tgk tv pun nak kene mntk tlg hubby tarikkan tangan ! :) heheh

Eita berkata...

akak ita tak dpt nk tlg hehehe
saja nk komen juga.. sbb ita tak tahu.. mengedik skit kat komen akak..
semoga akak gan kandungan akak sihat eh :)

CatlinaFly berkata...

eita:hihi takpe..dtg ziarah :)

jus call me ida.. berkata...

aku pun masa mengandung wlwpun takat 6 bulan terasa lah jugak sakitnya.. aku banyakkan baring.. jangan banyak berdiri or membongkok.. yang jadi mangsa abangnye la.. kene menyapu minyak panas tetiap malam..huhu

nOOrsha berkata...

salam doctor...
eheh....banyakkan berehat, jgn wat keja berat sgt....saket blakang tu normal bg org yg nak jadi mama...besok² pas anak da kuar, sure terkenang² zaman membawak perut....ehehehhe....tapi org tua² katekan.......ermm....org tua² cakap laaa....bkan diriku yg cakap eks....kalo nak ikut, ikut....x nak pun xpe sbab masing² ade cara sdr kan.....katenya jgn urut kuat² sangat kat blakang tu...sentuh² manje jer.....ehhehe....rasionalnye wallahualam....maybe ade yg berpengelaman ley tlg jawabkan... :)

CatlinaFly berkata...

dr ida & noorsha: thank you for ur advise....hihi urut2 manje?best2!hahahahahahahahaha (gelak ada makna!)

masz_73 berkata...

salam Cat..lina.. hihihi.. :P alarrr.. bese jer tu... yg x peknen pon kdg² sakit belakang inikan pulak peknen.. uikksss.. dah naik 9kg dari yg asal eh.. hehhehe.. jaga² jugak tau takut nnt kena diebetes/high blood pressure.. watch out dik non! :P

Gosok jgn x gosok.. gosok aje tauu!!! ;P

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.