Sabtu, 13 Disember 2008

Nak sambut orang baru...


Hmm..lagi beberapa hari dah nak gaji kan...kalo kakitangan gomen mcm aku n hubby, dptlah bonus bulan ni..so sambil2 tgk tv mlm tadi..kami bersembang nak beli barang2 untuk baby..hehe..yang terlintas kat fikiran cuma pampers & botol susu..pastu buntu nak memikirkan ape lagi nak dibeli...last2 aku sms kakakku a.k.a Ultramama untuk mintak pandangan dia ape yang patut dibeli, sementelahan, aku dah preggie 6 bulan ni...

My sis said...beli...

1.Pampers newborn punye
2.Kain lampin sedozen
3.Botol susu
4.Flask/termos utk isi air panas
5.Towel baby
6.Baju baby 5 pasang (tak yah beli byk2 sbb bb cepat membesar...lagipun ade bju bb yang anak2 sedara & adik ipar Cg Fly punyer...hands me down...)
6.Mittens & booties
7.Sabun mandi baby J&J
8.Cotton buds yang kecik..

Hmm..amacam..rasanye ada apa2 lagi tak yang Catlina & Cg Fly perlu sediakan?
Please advise
.. :) tq!!

12 ulasan:

yong berkata...

tambahan:

-basin baby
-cotsheet (alas lepas mandi)

betul tu..jgn beli baju tecik2 byk2 pasal depa ni nanti cepat besor.

chempaka dulu tak guna barut pun. opahnya tak bagi pakai. tak secure katanya!

:)

yong berkata...

psst tambahan lagi :

alat2 mandi tu tak yah beli byk2, sebab nanti orang selau bagi..hehehehehe

Tukang cerita berkata...

Tikar getah...
tisu bsh..kekadang bby, bila berak, susah nak bwk ker sink,~dlm pantang, bby kerap berak~...kita pun lemah lagik, better cuci ngan tisu bsh jer...~tp, tak yah beli awai2 sgt....~

Aldeany Hope berkata...

5 pasang tu pun dah banyak tu catlina..tetiba beby u 3.4 n +++ dah tak muat new born tu;takpe got 2nd, 3rd ..+++

haa.. ada lagikk..

not 4 baby but 4 mumy
standby 3 in 1 milo/biskut/cokelat ni nanti nk tunggu g labour room takann x mkn,xde energy nak push nt..mkn mknan yg ringan2je.
and after salin mesti lapar gilaa..u leh buat minuman sendiri.. susah gak perut berbunyi..nak tunggu waktu melawat t.hari tu kalau besalin subuh2 jam 2-3 gitu kan.. husbn x leh masuk.

hosptl bagi bfast n lunch tp kan nak pantang2.. dulu husbnd bawakan bubur dari rmh. :p

and
pad for mama hee' :)aftr salin.. for normal birth.

nt kalau ada apapa nt sy tambah... lupa larr..dah lama x ngandung hikhikk

jus call me ida.. berkata...

my advice takyah beli apa2 sampai baby dah cukup bulan dan dah sakit nak besalin skit2..suruh orang lain bwkan selai dua untuk buat salin.. ini petua orang tua2 la..

CatlinaFly berkata...

wah..tima kacih ye for all of this advise..will keep all this in mind :)domo arigato gozaimas hait hait ! hehehe

lunaticg berkata...

salam...
apa-apa hal pun selamat menyambut orang baru. tak tahu nak recommend apa.

Ada Ayrissa berkata...

sonokkan nk smbut org baru...
rasa nak beli satu kedai bwk balik...hehehheh..

Eita berkata...

wah kakakku..
dah beli macam2 ya..
hee semoga semuanya trus ceria dan bahagia eh :)

kak ina kl berkata...

yelah catlina...belum cukup 7 bulan jangan beli apa-apa...itu petua mak akak lah..tak tahulah petua org skrg ni...

CatlinaFly berkata...

kak ina: oh..ye ke..okess..tunggu 7 bulan.. lagi 2 minggu je lagi pun..

CatlinaFly berkata...

lunaticg, ada & eita: mekacih atas wish anda itu...

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.