Sabtu, 31 Januari 2009

Cerita Fobia...


Sembang2 dengan Kak Inahar..terbuka cerita pasal fobia..kalau aku..aku tak takut dgn katak,cicak , tikus,ular..tapi amat2 geli dgn lipas!!!!kalau ade lipas dlm bilik tidur, aku sanggup tak tidur selagi lipas tu tak kuar atau tak mati disembur Ridsect!Ade yang fobia kucing, anjing,tikus,tempat tinggi,tempat gelap, tempat sempit.....

Jadi..ape yg korang fobia teramat-amat?

Hmm..tgh2 cari gmbr kat yahoo image kan...aku terjumpe lak gmbr sign board jgn buang puntung rokok..tapi berkaitan dgn lipas..yang membuatkan aku ketawa sorang2...:)

13 ulasan:

MariaFaizal berkata...

I'm terrified of roaches too!
Pernah sekali I dekat campus tgh solah Isyak kot, dah rakaat ke-3 & suddenly nampak 1 lipas besar terbang ke sana-sini ! I was thinking WTH! I berenti solah(dah x leh focus dah :)cabut keluar bilik, plus jerit coz lipas tu mcm tau I takut & dia terbang atas telekung I.

Hish! Seram....

jus call me ida.. berkata...

kita serupaaaa... haha
adaker signboard macamtu??

anatahir48 berkata...

Cat, kita serupa la..kak rasa, rata2 pompuan mesti fobia kat lipas. Kak yg dah tua2 camni pun bleh terjerit2 tau!! nak2 yg jenis terbang2 tu..eee...mcm kata MariaFaizal tu, lipas tu mcm tau2 je kita takut kat dia..lagi nak landing kat kita...kalau nampak lipas sure kak kasi dia tamat riwayat sebelum dia mengembangkan sayapnya utk terbang...zalimnya diriku..huhu

anawahid berkata...

hehe..lipas x geli sangat laaa.. paling geli cicak!!!... uwekkkk geli geleman dibuatnyer.. hah lg 1 katakkk...hehehehe...

kuizikel berkata...

hebat siot signbod tu...

aku fobia kat tikus mati...geli.uwek....huhu

** yong ** berkata...

takut lipas???

buleh geng dgn babah chem!

yong buleh lagi dgn lipas..tp jgn CICAK! oh tidakkkkkkk!

ashley berkata...

Lipas tak phobia cuma tak suka sebab busuk.
Cicak pun tak phobia tapi tak suka sebab suka ngat berak merata rata.
Tikus tak phobia cuma menyampah dan kekadang terkejut sebab kacau daun rumah tangga.
kalau dia ada..tak senang duduk..kena pasang perangkap..
me?
dok tempat tinggi rasa gayat gak.Mungkin itu phobia ku...
tak tau la kut satu hari nanti boleh buat Bunggee jumping.
who knows?

inahar ali berkata...

cat..akak mmg takut kt seme haiwan tp sbb kucing asik jumpa selalu itu yg nmpak fobia giler tu..akak penah lompat atas meja makan semata2 nk lari drp kucing..akak x kira tgh owg ramai pn leh melompat takut kucing...rasa cam tgk harimau..ish terukkan akak nih!

atie berkata...

Bahasakan aje kaktie dik....em taku lipas eeeek???sama dengan my hero...emmmm kaktie takut katak hahhahaha

aznitaz berkata...

hi, cat. 1st time singgah n nice 2 meet u.i takut cicak..mmg geli thp gaban nya..cicak ni bl gelabah tgk kita lg dia dtg dekat..

Catz berkata...

saya phobia tikus....aahhh..tidak boleh melihat kelibatnya...mmg takleh buat keje..terpikir2 je..hiks..
lipas saya oke lagi...tapi tikus...saya sgt takut!

Sarah berkata...

Sarah takut ular...Akak sihat?

CatlinaFly berkata...

to all:seronok baca komen korang semua..hehe..mcm2 fobia ek..tapi mmg ler pempuan kebanyakannye kalau tak lipas, fobia kat katak, atau cicak..

sarah: sy sihat alhamdulillah..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.