Jumaat, 23 Januari 2009

Cerita limau mandarin

Sempena Tahun Baru Cina yang menjelang tiba ni..nak cite sket pasal limau mandarin.Sedap limau ni kan..manis lak tuh..aku pun suke..pastu pulak kat opis ni jadik mcm pesta limau lak..bila ade yg bawak & bagi2 limau nih..yang kelakarnye, siap ade yg sorok2 tuh, tak nak bagi org lain, bagi kengkawan department dia jek..heh aku tak heran lah...kalau org bagi aku amik..org tak bagi, aku tak kesah ler..pastu pulak , Cg Fly pun dah beli kat Giant tu sekotak, puas makan, sehari 4-5 bijik kami belasah!..sekotak baru dlm RM10 jer..abis, beli je lagi ...kan?

So, kesimpulannye..jgn la gaduh2 pasal limau yer...jgn kecik2 ati..atau yg sorok2 limau tu..bagi2 jelah kat sape2 yang dah ternampak tuh..sharing is caring...kalau nak mkn byk2, gi je beli berkotak2! Lagi dekat nak raya, lagi murah tau!

Happy Chinese New Year pada kengkawan yang celebrate yer...Gong Xi Fa Chai!

16 ulasan:

anatahir48 berkata...

ala limau ni bukannya bagus sangat kalau makan banyak2...bwk penyakit jerr..makan memang la sedap lepas tu sakit tekak, batuk, lepas tu gi MC..huhu..

CatlinaFly berkata...

kak anatahir: hehe tapi syiok mkn limau preggie2 ni..lawas...hehehe..kalau tak bila constipate tu seksanye hahaha..:) sowi bukak cite sembelit pulak hahaha

MasNurin berkata...

limau tu kalu makan banyak akan tercirit. Akak dulu pregnant 7 bulan dok belasah sampai 8bj sehari. Husband dah panik kot2 nak terberanak dah.

~~ciklinn~~ berkata...

hahhahahahhah adalak yerk yg nak sorok2.....hahahhaaha gelak lagi..

betull tu tak yah nak sorok2 kan.... ha sekali beli sekotak rm 10 jerk....

linn pun sampai dah sakit tekak ni duk belasah limau

selamat bercotiii

CatlinaFly berkata...

masnurin: betul tu kak..ade gak dtg sakit perut sbb mkn limau..husband ingat nak bersalin dah..suspens je dia..dtg sakinye tgh2 malam buta lak tu ehehe

CatlinaFly berkata...

ciklinn: selamat bercuti jugee :)

zieha berkata...

lor..sampai sorok2, mmg kedekut arrr office mate u,kt office i siap offer lagi siapa nak..sampai tk larat nk mkn..ahakss

CatlinaFly berkata...

zieha:sbb bukan officemate la tu, department lain2..sukati laa..beli sendiri lagi puas mkn!tak mo arr kecik2 ati pasal benda remeh ni :)

yong berkata...

yup!

mmg cenggitu gamaknye kan..kalau tiba musim perayaan limau ni..mesti ada kes sorok limau! heran........

yong suka mkn limau kecik tu..hehehe sekali hadap, tah berapa belas sorang je!

Puan Gee berkata...

musim limau murah ni makan bebanyak... catlina org p.chepa ek?? ada kawan org kg landak jugak...
re : lagi satu minggu lah nak blk JB, kluang tak pernah sampai lg... saya ddk skudai... kalau jln2 JB blh la singgah rmh

CatlinaFly berkata...

yong; ha ah limau kecik tu pun sy suke tapi tak ternampak lak kat giant ari tu..ralit kan mkn limau ni..jgn smpi sakit perut udah ler..

CatlinaFly berkata...

kak gee: hehe betul betul betul..nanti susah dah nak cari limau mandarin besau2 ni..

Catz berkata...

saya pun sukaaaa limau ni..berkotak2 dah telan sepanjang sebelum dan semasa dan selepas CNY..sehari makan 4-5 bijik..hiks...sedapkan..juicy..
tapi jgn overdose...terlebih vitamin C karang..ahhahaha..ngarut je saya ni..heheheh...

CatlinaFly berkata...

catz: mmg betul sedap..tapi kalau byk sgt sakit perut laks hehehe

kuizikel berkata...

yg sampul plastik dia kaler oren tu apsal masam a...

tapi yg smpul plastik kaler putih tu, baru manis...

ke aku sorang je yg perasan camtu

aku pon lyn giler limau ni... tapi bler dpt yg masam, adoiiiiiiiiii...

CatlinaFly berkata...

kuizikel: petua mertua ku..biasanye kalau limau tu kite picit2 sikit, dia lembik..biasanye manis sgt2.. & lagi satu bila kite kopek tu, kulit dia mudah lekang, haa..mmg confirm manis..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.