Rabu, 28 Januari 2009

Kek Coklat II

Aku tak larat nak baking cake lagi sebenarnye..tapi tekak teringin nak mkn kek coklat & tak puas beli yang slice je kat kdai...
Cg Fly dah pot pet pot pet.."karang penat, awk tanggung sendiri!" lebih kurang mcm tu lah dia bebel kat aku yg degil nih..Jawapan aku:"ala..buat setengah adunan je...bhn2 dah ade..10 minit je mix, dah leh masuk oven.."huh menjawab!
Hehehe...lagipun nanti Cg Fly gak leh makan kan...Masih guna resepi yang same mcm entry yg aku penah publish dulu..kat sini..lepas dah siap bake, sejukkan ke suhu bilik, letak choc topping & sejukkan dalam fridge semalaman sebelum dihidang..

Hmm...lagi satu kan..merekah la pulak kek ni..cover dgn choc topping tak nampak ler..tapi huduh ler pulak rupenye tgk merekah2 ni,rasa sakit ati pun ade....ade sape2 ade tips supaya kek tak merekah kat tgh?

Hehehe..posing lagik..Cg Fly gelakkan aku tau sbb letak titik2 topping tu kat piring!Lagi satu...simptom2 lepas masak/baking: selagi tak amik gambo, tak leh makan! wakakaka..& kalau ade bunga ros, bunga ros pun aku nak letak dlm piring tuh buat hiasan!!!

20 ulasan:

anatahir48 berkata...

eee...shedapnyee kek cekelat dia..nak cikiitt...

tchersally berkata...

fuiyooo..terliur nye!!..sabar..sabar..on diet..hik..hik

jus call me ida.. berkata...

wahh..bleh jadik chef ni!

CatlinaFly berkata...

kak anatahir: hah..cepat dtg umah skrg kak!cwepat2 sememntara stok masih adeee...hehehe nanti habish..

teacher sally..ish tak yah diet..kek ni kolestrol free..hahaha (pandai2 je sy ni nak rosakkan diet org!)

CatlinaFly berkata...

dr ida: ala..aku jadik chef kat umah je ida...

MasNurin berkata...

huhu sedapnya akak tengok kek tu. Akak tak pernah buat kek sendiri sebab tak reti dan takut tak menjadi.

halen berkata...

waaa..maveles gitu. kek merekah mayb sebab api terlampau kuat kot x pun adunan aper erkkk.. penah dgr tp x ingat ape benda la hehehe. cuba tanya yg pakar. rules kiter sama la cat klu x amik gamba x ble makan dulu hahaha.. hangin jer en hubby klu panggil mkn tetiba kena tunggu sbb nk amik gamba.

CatlinaFly berkata...

kak mas: chaiyok2!yakin bulleehhhh!!

halen: hmm..ye kut oven panas sgt, kak hana pun ckp cenggitu..tapi suhu bakar kek ni 160 degree celcius jek..itupun dah alas aluminium foil kat belah atas loyang..agaknye dekat2 nak masak tu kene turunkan suhu sket lah..

halen, rasenye semua blog mummy2 bab masak2 mcm tu lah..lepas siap masak..amik gambo dulu baru leh makan hahaha

UnGu VioLeT berkata...

salam kenal.. salam ziarah... nice blog!!.. ade mase, singgahlah blog mar pulak.. thanks...

Catz berkata...

salam..
wow..kek coklat..sedapnya..
thanks for vising my blog.
u have a very nice blog..i love it!
another blogger suka masak..i likee it...
boleh taka saya link awak..
anyway...salam perkenalan..

catz miow-miow

atie berkata...

Adeeeeehhh, nape kek tu begitu menggodakuuuuu....hihi.Salam,nice header haaa

CatlinaFly berkata...

ungu violet; salam kenal jugak :) will visit ur blog dear...

CatlinaFly berkata...

catz: hehe nickname pon lebih kurang je kite kan...boleh je link, mmg dialu2kan

atie:salam & terima kasih sudi jenguk sini..sy link awk jugak deh..

MariaFaizal berkata...

Hi Catlina,
The cake looks yummy! Managed to make me drool :)

Take care.

Teacher berkata...

hey there... the cakes look delicious.. Nak recipes

CatlinaFly berkata...

mariafaizal;termakasih krn dtg jenguk sini..

teacher:resepi ade kat link dlm entry kek ni...hmm..tp kenapa sy tak boleh bukak profile u yer..

CuTeMiUt78 berkata...

adooi ler catlina ni suka tau mengugat iman.. ambil gambo kek choc yg sedap tu.. hah..hah...ha.. nak gak..bila nak pos bp ni

MariaFaizal berkata...

I have linked YOU!
Cheers :)

eJump berkata...

wow.. kek tu simple but...nampak sgt menyelerakan..

CatlinaFly berkata...

cutemiut78: mane akak ni tak dtg umah pun..dah abis dah kek tu :P

mariafaizal:ok tq!

ejump: salam kenal!rasenye ni baru ejump dtg sini kan?tq..

heh sy yg buat mamam2 tu, takleh la komen kang org kate masuk bakul angkat sendirik laks..heh

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.