Isnin, 5 Januari 2009

Nak sambut orang baru : Part 2

Hello!!!Selamat hari Isnin!!!..syoknye shopping barang2 baby semalam..rasa mcm nak borong semua je tapi both of my mother (mama & mak mertua) dah pesan jgn beli bju baby byk2 sgt sbb baby cepat besar..walaupun dah 2 kali scan doktor ckp baby girl..Catlina tak beli pun bju kaler pink..beli kaler putih & base putih jer..itu pun 3 pasang je..lagipun..ade lagi bju2 baby yang mak mertua simpankan from sepupu Cg Fly...tak cukup..beli je lagi..echeh...

Barangan yang selamat di"shopping" semalam...
Baju2 baby, napkin, mitten, booties & cap from simpanan mak mertuaku..

Bengkung(merah & biru for me...putih tu baby punye...)..
from both my mama & mak mertua..

Barang2 yang belum beli lagi (insya Allah g shopping lagi nanti hehe..)
1. Baby cot (err..ultramama tak nak sponsor ke hehehe..)
2.Mosquito net
3.Diapers newborn
4.hmm..mcm ade lagi je tapi tak tau ape benda...

12 ulasan:

yong berkata...

eh syoknyeeee terasa2 perasaan ni tau...teringat dulu2..hehehehehe

take care..

Rafizah Nordin berkata...

bab shopping barang baby mmg syiok...mmg rase mcm nak beli sume bende...geram je kan...
betulla ape yg mak & mak metua cakap tu...baby cepat besar.lagi satu nnt tentu kwn2 & saudara2 mai bg hadiah.heee tambah lagi baju baby...
caye tak caye...mase akak anak 1st beli tak hingat donia.tp 2nd & 3rd baby beli 4/5 helai je.yg lain sume kwn2 & saudara2 kasik hadiah kat 'org baru' tu...& turun dr anak 1st tu...

Azie berkata...

seronotttt nyer beli brg2 bb heheheh...tahniah..sure tak sabo kan..tumpang seronok baca..mcm kita pon tak sabo nk tgk bb girl tu heheheh...moga selamat sume ehh...emm btl tu tak yah li lg nnt sure dpt hamper bertepek2 hihihihihi (pengalaman) nnt mana yg xde je top up :)

jus call me ida.. berkata...

wow! banyak nyer shopping! tak sabar gak nak tgk baby catlina!

cintaKusayangMu berkata...

catlina jgn lupa bli maternity pad...rasanye xde sape kot yg nk bg maternity pad sbgi present..heheh...

CatlinaFly berkata...

yong: meh le preggie lagi hik hik

kak fizah..tu ler pasal..lagipun ade byk yg sepupu sepapat nye..tu pun ade mak sedara cgu fly nak perturunkan lagi brg2 baby dia tapi lum jumpe dia lagi..belum cmpur yg ultramama nk bagi lagi tu..nanti bile bb dah besar sket baru leh shopping byk2 hehe

azie: ye..seronot beli barang..ade mall baru bukak kat kluang ni..lepas shopping, g tapau donat big apol(apple)!hahahaha

CatlinaFly berkata...

ida: tak byk sgt shopping..bju 3 pasang je, mitten & booties 2 pasang..pastu beli beg brg baby, tilam,pelapik getah , bantal,baby wipes, cotton buds itu jer....lagipun tgh sale tahun baru ni..

CatlinaFly berkata...

qis..mmg nak beli semalam tapi tgk org ramai sgt kat bhgn supermarket kat belah bwh , tak jadi masuk..kaki dah penat bjalan2 kat bhgn baby..takpelah tu beli len kali..mmg tak de sape nak bagi hadiah benda alah tu ahaks...

Hanney Hanafiah berkata...

eeeeee bestnyer...haha walaupon x pregnant, ri tuh ada jugak shop barang baby. untuk anak sedara yang pertama nak kuar bulan 5 ni..haha makcik die ni yang over xcited tau..ekeke

CatlinaFly berkata...

hanney : ye..brg baby mmg wat kiter teruja sebab tomei2 sume nye hehe

Fly berkata...

bapak baby tumpang lalu ...hehehe

Myza Pesona berkata...

Drp beli baby cot, why not beli playpen? Myza dah guna playpen tu sejak my eldest smpai yn no.3. Senang sbb boleh lipat masuk dlm beg that comes 2gether with it dan bwk ke mana2 saja!asm

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.