Khamis, 15 Januari 2009

Penangan bed time stories (tak de kaitan dgn movie Adam Sandler tu ye..)

Ni sebenarnye cite minggu lepas...masa aku dan Cg Fly balik umah mak..mmg tiap2 ujung mggu kalau takde ape2 aral, kitorg akan balik ke rumah mak Cg Fly..

Alkisah nye..lepas mkn malam..dalam kul 8 gitu, aku , Cg Fly & adik Aza lepak2 kat bilik tido kitorg, pastu adik bawak buku cerita dia sekali ( adik ni dah lancar membaca sejak dia masuk pra sekolah tahun lepas)..aku dgn Cg Fly suruh dia baca kuat2, konon2 nak ngetest bacaan dan sebutan adik ler ni...adik baca cerita Si roti halia - The Ginger bread man ...sekali dalam duk betulkan sebutan adik(semua baring same2 atas katil)..aku rasa mata aku berat..makin lame tak leh bukak pulak..suara adik bunyi sayup2 gitu...dan akhirnye aku pun zzzZZZZZ!sampai ke pagi esoknye !!...Cg Fly kata aku tido nyenyak giler!

bahan bukti..hehe

P/s: nmpk gaya..lepas2 ni kalau tak leh tido..boleh suruh adik atau Cg Fly bacakan lagi bed time stories! hahahaha..patutlah anak mat salleh biasanye mak bapak diorg bacakan bedtime stories, mmg mudah tido!! terbukti berkesan!

2 ulasan:

CuTeMiUt78 berkata...

heh..heh..heh.. sok2 klu bacakan kat anak.. catlina plak yg tido..

cintaKusayangMu berkata...

klu qis..pgg je buku kt katil..sure lena...hehehe...
abg jep lak suka sembg2 time tdo..tau2 je..qis dh zzzzzzzz....

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.