Ahad, 22 Februari 2009

Kak Masz oh Kak Masz!Keje sekolah dah siap ni!

Musim mengetag ni kut..byk tag yg aku dpt..tgh cuba siapkan one by one..tag ni dari Kak Masz ..menguji pengetahuan aku ttg blogger2 lain!

* Do not copy answer
* The tag question must be 100% the same
* Tag people after doing tag


1) Ultramama

2) Itukz aka Mama Alden

3) Kak Hana

4) Qis

5) Kak Masz

6) Hanney

7) Kak Anatahir

8) Salbie

9) Kak Ina Kl



1. How do u know 1?
Kenal sejak aku lahir..haha..dah kakak aku kan...wakakaka..kecik2 selalu gaduh2 tarik rambut..besar2 tak wat dah hehehe..kongsi2 resepi lagi skrg muahaha..kamceng!nilah satu2 nye kakak aku weh!dan aku satu2nye adik dia..(best jadi adik wooo)

2. What would u do if u never meet 2? Hmm..err..mmg jumpe sebab jiran, aku dgn hubby dia satu tempat keje..

3. What would u do if 3 n 4 dated u?
Emm..sorg cite pasal masak2, anak2 & baby yg otw tu, sorg cite pasal twin babies ..emm..rasenye boleh masuk kut hehehe..


4. Would 5 n 6 make a good couple? Maybe kut..tapi tak sure dua org ni saling mngenali ke tak dlm alam cyber ni...tapi Kak Masz terer masak, Hanney ni sebaya aku & lebih kurang aku je, byk leh belajar tu...

5. Do u think 7 is attractive?
Of course!Bukan saje tuan empunya diri tu attractive, cuppies & kek yg dia buat pun comel2 mcm tuannye!

6. Do u know anything about 8's family? Tak tau sgt.....rase mcm dia tak cite pun dlm blog dia..tapi tak tau lah kalau ade dlm entry2 terawal dia..(tak bace..sowiii)..tapi aku tau dia ni mmg rajin menulis..ade je idea dia..


7. Tell me something about 9?
Hmm..suke masak..pastu resepi dia mostly step by step senang nak ikut..ade 5 org anak..duduk kat KL..rasenye mcm org kampung aku..dok gitu kak ina?


8. What language does 2 speak? Bhs Melayu, Bhs Inggeris & Bhs Sabahan kalo dgn hubby dia..hehe..lupe arr..loghat dusun ye?Tapi dia dgn hubby dia kalau ckp melayu dah mcm org semenanjung dah...


9. Who is 3 going out with?
Musti la dgn hubby dia & anak2 dia...paling jeles tgk dia g main salji tuh..kat Mesia ni panas tak hingat!!!!


10. How old is number 4? Rasenye baya2 aku jugak laa....dlm 27 - 29...betui tak Qis?

11. 5?
Aku panggil dia akak..hmm..awal 30an- late 30an maybe?kat name dia ade tulis masz 73..agaknye lahir tahun 73..then..36 maybe?

12. Who is 6's favourite singer? Lagu2 balada kut..Siti Nurhaliza..takpun Anuar Zain!aku bantai jer nih!(heh Hanney sowii..betui dak ni?)

13. 7?
Anuar Zain?Ziana Zain? (serkap jarang)

14. Is 8 single?
Rasenye mcm single..sebab tak penah pun cite pasal hubby ke anak2 ke..(kalau salah Salbie tlg betulkan yer..)..salah sorg kenalan awal mase aku mula2 wat blog nie..


15. What's 9 last name?
tak tahu...huhuhu tak penah tny..aku panggil dia kak ina jek..


16. Would u consider being in a relationship with 1? haha..mmg dah ade relationship pun!!sedarah & dari acuan yg same!kalau tak nak ade relationship kang putus sedara laks!!!(nauzubillah!)


17. Which school does 2 go to?
tak taww...tapi skrg dia hari2 g Sekolah Men Sri Lalang sbb dia ngajor kat situuu..hehehe


18. What do like about 3? Dia suke masak..hari2 masak..la la la la hari2 masak (nyanyi cam Meet Uncle Hussein yer..)..pastu dia nye food presentation mcm kat hotel!!aku suke tgk gmbr2 masakan dia ni..Marbelesss!Ngencessssss!!

** Fuh dah siap pun!aku nak tag semua org kat dlm senarai kat atas ni..kecuali Kak Masz ler sbb dia yg bagi tag nih!Have FUN!!!

2 ulasan:

BabyAlden&Mama berkata...

wah... panjangnya esei ni..
alamak betambah le kejaumah aku ni.. banyaknya hutang saya... hikhikhikk

nanti aku buat yek cigu..

CatlinaFly berkata...

mama alden: bukan salah ibu mengandung hehehe...salahkan Kak Masz tu heheh!Dia yg bagi tag nih!kuheh kuheh

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.