Isnin, 2 Februari 2009

Tak nak baking2 dah..huhuhu

Hari ni g checkup rutin...blood pressure ok, kaki tak bengkak, denyutan jantung baby 140bpm, glukosa dlm urin ok, haemoglobin 11.7% (normal)...

Berat badan....60.2kg! 2 minggu lepas baru 57.8kg..aku rase aku tau nape naik cenggitu byk..aku byk sgt mkn kek 2 minggu ni huhuhu..pastu lepas mkn nasi, dessert dia, kek yg aku buat tuh!Nurse pun bebel kat aku...Dr mkn ape ni smpi naik byk sgt ni..Untuk info, sepatutnye bila dah preggie 8 bulan, patut naik 500g seminggu atau 1 kg bagi 2 minggu, aku?Dah naik 2.4 kilos!!!!!Huhuhu..tak nak lah baking2 lagi...(heh..adakah aku dpt bertahan dari baking2 nih?kite tengok je nanti hahaha...hadoi...)..lagipun pas pantang nanti leh sambung balik kan hobi baking2 & masak2 nih...dok gitu?

Hmm..ade homework dari kak Ana Tahir..& juga homework dari Yong pun aku lum buat lagi..nanti ek..utang dulu lah ye..ade masa, insya Allah Catlina buat....

15 ulasan:

atie berkata...

Takpe dikk...pasni sambung bake..n bake again lor...buat masa sekarang ni jaga diri dan kandungan k, moga lina sihat selalu...

aznitaz berkata...

cat, mmg time2 camni cepat jer berat tu naik :)
org kata time ni la nk pulun mkn. lpas pntg leh xcercise. iyerlah tu :P

i dah link u jugak.

jus call me ida.. berkata...

mak ai banyak nye naik catlina.. haha.. muler2 la diet macam kiter..hehe
aznitaz..iyor ler pas pantang bleh exercise..payah nye nak turun pas pantang nye..
amalkanlah pemakanan sihat haha!

MasNurin berkata...

alah yang tak perlah, bake jer pastu pos kat akak. Hehehe apapun jaga kandungan awak elok2 ye. Waktu macam ni kita rasa tak makan banyak pun tapi berat naik mencanak2.

halen berkata...

hahaha.. x sangka sampai camtu skali penangan membaking kek yer.
biasa la tu cat time ngandung mmg keje nk mengunyah jer.
halen dulu smp naik 20kg haaaa..
skang ni bila ader lemak2 dh tsekat susah plak nk turun huhuhu.

~~ciklinn~~ berkata...

ala ok lagi tu.... linn final leh cecah 75kg wooo...start pegnant 50....ha cuba ekau bayangkan 25kg woo sekali naik...

heheheh tapi nanti masa berpantang berpantang betull2 yerk... bior selim melim balikkk

Rafizah Nordin berkata...

tak nak baking lagi tak pelah...rehat2lah ye.klu rase2 nak makan tu soh je cg fly beli.nak makan cheese cake,beli sepotong.nak makan kek cekelet, beli sepotong.sume beli sikit2,makan pun sikit2 la...klu wat sendiri tu,selagi ade nak dihadapkan...??

MariaFaizal berkata...

I think baby punya berat yg naik tu...:)

Cheers.

ashley berkata...

Jagalah diet anda..Lepas bersalin nanti, susukan baby, InsyaAllah badan cantik semula..Kalau tak susah sikit nak capai berat seperti sebelum pregnancy.
(Dongarlah cakap ibu 9 orang anak ni..he he he)

CatlinaFly berkata...

kak tie: yo lah kak tie..skrg ni pun nk bgn dari kerusi pun slow dah mcm siput..berdiri lame nanti cramp..insya Allah tak lame dah bb nk kuar lihat dunia..pas tu leh sambungbalik baking (kalo tak bz dgn bb!) heh

aznitaz:dah 2 hari sy tak sentuh kek & cekelat ni hahahaha..diet ni!

dr ida: aku mkn epal 2 biji sehari skrg!especially sblm lunch & dinner spy aku tak ler terlajak mkn nasik nnti!ok tak aku wat gitu dr?hehehe (ni mintak free consultation nih!)

CatlinaFly berkata...

kak mas: hehehe....wah amik kesempatan nih heheh!tulah kak..sy rasa mkn mcm biasa je tapi sbb ade kudap2an tu yg naik bdn kut..

halen: oh..kalau gitu..sy ni ikutkan berat bdn asal (45)..tolak dari berat skrg..naik 15.2 kg...heheh lum smpi 20 lagi muahahaha(gelak jahat..)

CatlinaFly berkata...

ciklinn:wah!25 kg?ni mesti baby ciklinn kuar 3kg lebih or dekat 4kg ni..skrg ni kbykan baby kuar besar2 ek kak..mungkin sebab nutritious food yg mak dia makan! heh

kak fizah: dah tak nak mkn langsung!tekad ni..(hehe nmpaknye kene avoid lalu dpn big apple atau secret recipe....)

CatlinaFly berkata...

maria faizal: :) harapnye berat baby sepadan dgn umur dia..amin..

ashley:ok!note taken!

Puan Gee berkata...

takpe cat... minggu2 terakhir preggie ni mmg berat cpt naik... nnt llps bersalin blh kuruskan badan blk ;)

CatlinaFly berkata...

pn gee: harap2 begitulah hendaknye...aminnnn

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.