Khamis, 12 Mac 2009

Checkup (yg entah ke berapa kali dah ni..hehe I lost track)

Pagi tadi g checkup lagi...tapi kat Klinik Kesihatan Mengkibol lak...kejap je kalau g sane, setengah jam dah siap.Sebab before ke sane aku dah checkup urin,BP,haemoglobin kat klinik desa Selasa baru2 ni.

Dr Malinda yg sweet kata, kepala baby dah engaged kat laluan serviks..bila2 masa dah leh bersalin ni (due aku pun lagi seminggu je..20mac).

Dan juga di kesempatan ni aku tny ler Dr tu..katakanlah kalau overdue, macamane?Dr Malinda cakap, kalau overdue, kira 6 hari dari tarikh overdue, maknanye 26hb, aku kene masuk wad bersalin terus & induce. Oh gitu rupenye....

Dan sepatutnye lepas g klinik Mengkibol tadi aku kene g Hospital..ke Antenatal Care..tapi aku saje tak pegi...sebab aku malasssss & tak larat nak tunggu lame2 kat situ buat sakit pingggang je...hehehe..tgk lah kalau rajin aku g minggu depan!(kalau lum meletups ler..hehehe sukati aku je kan..)...

Next Checkup kat klinik desa...17 Mac ni.

Errr..umah bidan/tukang urut pun tak g lagi..baru nak g esok nak booking ngurut!

6 ulasan:

CoNniE berkata...

yeahhh.. preparation lebih awal.. bagus tuh... so anytime je la nie..

kite dulu bersalin 1 mgu awal dr due date.. huhu.. nsb baik mase tu dah siap cuti balik kg.. hehehe... best nye.. rase cm nak baby je lagi.. whooopppsss...

Gieyana berkata...

camna perasaan bkal ibu nie? kiter dulu due awal 2 minggu..n same experience ngan CAtlina gak...lost track!heheheh

izuan murat berkata...

izu yg sulong awal 1hr dpd EDD tp yg 2nd bby baru ni overdue 8hr..but both kne induced.nway, take care cat..bykkn bjln..insya Allah sng bsalin..bler bby dh kuar nti, terasa bhgia sgt2.:)

neezareef berkata...

kalo dpt setel preparaation semua awal2 senang..
kot2 terbersalin awal..dah x susah nk cr bidan ke ape ke semua kan
harap semua nya berjalan lancar
amin

~ujicham~ berkata...

salam kenal catlina :)

are berkata...

xlama dah tu erk...dh ready ker brg2 bby dlm beg tuu..
semoga selamat bby & ibu nyer yer!!!

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.