Isnin, 23 Mac 2009

Dugaan

Dugaan buat kami kerana baby Insyirah terpaksa ditahan di wad kanak-kanak kerana jaundisnya semakin meningkat. Terkejut apabila mendapat result darah jauh berbeza dari hari semalam, kalau semalam result darah 13.8, hari ni meningkat kepada 18. Patutlah kami perasan malam semalam mata baby dan badannya nampak semakin jelas kuningnya. Kesian baby diambil darah 2 kali sehari iaitu pada waktu pagi dan petang untuk result darah, tangan dicucuk untuk masuk air, Sayu hati tapi apa nak buat, redha dan berdoa supaya baby Insyirah cepat sembuh dan cepat balik ke rumah. buat makluman semua semasa entry ditulis catlina dan baby sedang berada di hospital (wad kanak-kanak hospital Kluang).


dicatat oleh:
Cg Fly

17 ulasan:

Rafizah Nordin berkata...

baby baru lahir dengan jaundis mmg sinonim sgt.tp tak blh juga dibiarkan dan leka.

sabar ok...

izuan murat berkata...

Jaundice biasa. ank sy pon ada slight jaundice aritu tp berkat minum susu ibu on demand setiap masa, akhirnya jaundicenya hilang.
Alhamdulillah.

Nway, hrp Cat bsabar..n smg bby Insyirah cpt sembuh.Amin..

Linda Latip berkata...

Our doa' is with u insyirah..mommy stay strong k :) get well sonn dearies..

kakyong berkata...

Serahkan pada Allah segalanya. Kita sudah berikhtiar apa yang patut. Sabar ye.

neezareef berkata...

kena pantau selalu
jgn bg baby tdo lama2 sgt

Datin El berkata...

banyak2 bersabar ye bukan senang nak membesarkan anak ni macam2 dugaan yang ibubapa kena tempuh dek oi,,,

mummy_ayu berkata...

allooo mummy catlina..comelnye, insyirah..nama pun sedap...sabarla...baby jaundis is normal cuma tinggi or rendah je.kasi insyirah minum susu ibu banyak-banyak..siang, baby akan banyak tidur, so malam kena bagi dia minum susu sekerap yang boleh...ok.take care..hope to read from u lagi banyak cerita yang tak dapat dibeli kenangannye...

cintaKusayangMu berkata...

sbr ye catlina...dlu ms QS n QZ dlm nicu.lg byk kali kena amik drh...
pastu Qhushairy kena prolonged jaundice lg...tp alhamdulillah semua tu dh ok...
sbr ye...mummy qis tau cmne ibu yg dlm pantang kena jg anak kt hsptl...

cintaKusayangMu berkata...

pesanan utk catlina...baby yg jaundice bila wat phototerapi tu akan berak n kencing yg kera..itu normal sbb nk kuarkn kuning dia tu..tp kena bg dia susu sekerap yg mungkin ye...

masviona berkata...

saba byk2 ye..tenang ok. Bg lebih fokus utk kesihatan baby ye

zuraiwan berkata...

semoga bb catlina sehat ye..

anatahir48 berkata...

Semoga baby catlina sihat, inshaalllah..

Ma_sUyinFiqah berkata...

akak lupalah, aritu patut masa catlina dah sarat suoh makan banyak sengkuang cina. Elok untuk elak anak kena jaundis. kalu nanti balik rumah still jaundis..kasik dia minum susu kambing sikit ajer...bubuh dalam syringe. Minum dalam 2,3 titik. Jangan banyak2 nanti panas lak jadi lain plak.pastu nanti jemur dia tepi tingkap yang ada matahari kul 7.30 pg tu..matahari manja akak panggil.

Azie berkata...

me..my son seminggu dok ward sbb kuning nih..mata putih jd kaler kuning dh..pas smgu dok ward sebln dok ulang alik hspital amwk darah...mmg menyeksakan..kesian..btw moga catlina tabah ya..mmg selalu sgt bb kena kena kuning ni..

pssst darah jenis o ker? kalu jenis o mmg mudahhh sgt kena kuning ni..

sabar yaaa

Lan dan Jie berkata...

Moga baby insyirah cepat sembuh..

CAHAYA berkata...

semoga baby Insyirah cepat sembuh.

CatlinaFly berkata...

kawan2, thanks for ur support & doa!lebiu all.........mmmmuuaahhh

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.