Selasa, 31 Mac 2009

Isn't she lovely?

Di saat ini E-ein tgh selsema..cian dia..aku dgn Cg Fly lah ni yg pembawak virus nih..tgk setakat ni, tak lah smpi tersumbat idung, tapi sekali sekala nafas dia berbunyi srott srettt..pastu asyik bersin je..huhuhu rase bersalah lak..E-ein cpt sembuh ye..lagipun E-ein kuat minum susu ....aku sapu myk Yu Yee cap limau sket kat dada & tapak kaki dia..harap2 E-ein cepat baik....aminn..

Gambar2 E-ein semalam (sebelum selsema):

Ini muke dia cenyum....(suka hati, suka hati, yang penting E-ein happy!-nyanyi cam lagu Aboi!hehe)


Ini muke dia nak nangis tak jadi...


Ini muke ketawa...(mama sy wat lawak laaa...ketawa jelah kang dia tecik ati heheh)


Ini muke stim lepas dpt susu haha...(burrpp...alhamdulillah)


Ini muke dia nak tido....(Zzzzzz..)


Sekian..& doakan E-ein cepat sembuh dari selsema....aminn..

28 ulasan:

karipapsayur berkata...

kah3! muka stim anak2 kita mmg kelakau!

Btol ke selsema?? sbb Qaiser ada tahi idung lembik dlm hidung tp xda la mcm selsema byk2 tuh.

mummy_ayu berkata...

sian E-in, celcema ye..tapi nak besar memang macam-macam cakit Iris pun baru je baik batuk, ada cikit-cikit lagi. biasa la kan...cepat cihat ye...takut makan ubat tak E-in tu?

neezareef berkata...

sian nye la bb sesema...

su berkata...

alohhh ciannye E-ein....

cpt2 sembuh tau E-ein comey!

izuan murat berkata...

Siannya..base on xperience kte bru2 ni better cat bwk E-ein jmp doc n amik ubt cpt..sbb my iris skrg tgh tsumbat hidungnya tp tgk tade taik hidung tau..cuma lendir je byk mbuatkn dia ssh bnafas time BF. jmp doc, doc kasi ubat spray n air garam. lega sketla nmpknya..tp katanya it's normal for newborn bby..depend pd kematangan peparu derg..get well soon ye E-ein..:)

BabyAlden&Mama berkata...

ciann e-in,
cepat sembuh yekk.

CoNniE berkata...

comel nyerrr.... geram je tgk..

Aishah@Ariffin@Aqil berkata...

wakakaka...lawo gak muka stim budak2 ekk...

Sian e-ein selsema...ape2 pon bior ibubapa yg sakit...sian tgk budak2 sakit...cam aqil kalu batuk mmg mlm2 kompem muntah...abis isi perut kuar baru dia leh lena...

ape2 pon moga cat n suami n e-ein cepat2 sembut ya...

dZana berkata...

sejibik muka bapak..hehehe.. jgn jeles mama...

~~ciklinn~~ berkata...

comellnyer cat...... lebat sungguh rambut dier... gerammnyer tgok..

ala cian selsema.. cat..kalu linn kan sedut selsema tu...cepat kering nanti... kalau gelikan nak sedut gi carik kat farmasi pum utk sedut selsema tu....

atie berkata...

kesian kalau baby kena selsema nih...moga cepat sembuh ye..

Hanney Hanafiah berkata...

lebatnye rambot e-ein..

yong ibu chem berkata...

e-in flu ye..sama lah dgn auntie ni pun...ni yg duk terjaga kul 3 pagi..

klu budak2 tecik ni payah lah klu flu..takut hidung tersumbat..

Datin El berkata...

salam catlina, dah sihat ke ibu dan anak nih..terkenang pulak akak masa muda2 n beranak kecik dulu, seronok tapi memang penat..kuatkan semangat dan jaga kesehatan ya.

rose berkata...

sian kan tgk baby selsema..ari tu anak my sis pon selesema..kak long dia pembawa..tak sampai ati tgk cam takleh nafas..last2 org sedut kahak dia guna mulut sbb my sis takut nak buat..lahai..lepas tu baru la leh nafas..siann...

cintaKusayangMu berkata...

e-ein..cpt sembuh uye cayang..ksian dia....darwish ni pn ader lg bunyi idung dorg sikit2...susah ati diwatnye...qis bg madu kt dorg...spya cpt baik...

Ma_sUyinFiqah berkata...

kalu baby or anak2 selsema, letak sikit kunyit yg dibasahkan sikit air or minyak kelapa or cuka kat batang idung dia dan lubang idung. Buat syarat jer. Tapi kalu tak berani apply kat baby lebih baik jgn buat.Petua ni akak dapat melalui pembacaan dan dah praktikkan pun.

~~zuraiwan~~ berkata...

comeinya dia....syoknya dia tido

Emy Omar berkata...

Get well soon..eh,try letak kunyit hidup kat dahi dia untuk stop kan selsema tu..sian tau kalau baby kena flue ni diaorang kecik lagi..

CikMin berkata...

muka E-in...iras papa dia...anak papa la ni ye....

ashley berkata...

Ada penceritaan le pada muka E-in..
Kelakar le pulok..
smile..
macam macam E-in ni..

masviona berkata...

alahai sian nye e-ein...selesema ke...moga cepat sembuh ya

Ultramama berkata...

Byk tengok Sinchan ke masa peknen ari tuh?Hahahaha

CatlinaFly berkata...

salam kpd semua kwn2 yg tinggalkan komen kat sini..mekacih...larat nak hapdet skrg..mama e-ein lak tak cihat..baru baik demam..huhuhu

CatlinaFly berkata...

ultramama: tak tgk shin chan tapi hari2 tgk spongebob..patutlah kene kuning ari tu..heh

CuTeMiUt78 berkata...

wah.. cute je muka e-in.. skke tgk..

Linda Latip berkata...

huhuhu ikut mu cg ke nih? tp kecit sgt tkleh determine ikut muke sapa laie..get well soon ein..mama&papa kalau sesema jgn ciyom saya tau! hehehe

CatlinaFly berkata...

akak cute miut:hehe e-ein kate tq sbb kate dia cute

linda: tak ciyom tapi kalo dah dekat2 dia, kene juga ler dia..by this time, bunyik srott sreettt tu takde tapi idung dia ade taik idung lembik cam anak mommy qastalani (qaiser)

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.