Jumaat, 13 Mac 2009

Jumpe pun!

So..alkisahnye pagi tadi berjaya juga aku g jumpe mak bidan ngurut nih..sebelum2 nye aku tak sempat nak g & adakalanye mak bidan ni tak de kat umah!Kudos to Kak Hasnah , sorg staf kat tmpt aku ni yg bwk aku g jumpe Cik Mar (bidan).......thanks byk2 ye akak!Jasamu dikenang!

Masuk2 umah Cik Mar, dia ajak masuk bilik & check peyut...

"ish awak ni tak lame dah ni.. perut dah jatuh ni..."(due date aku pun mmg dlm seminggu lagi...)

"tgkkan perut nmpk mcm baby boy.."kata Cik Mar.Aku pon bgtau la mase scan (2-3 x gak), doktor kata girl, anyway, aku tak kisah janji bb sihat...

"besar baby awak ni, 3kilo lebih ni..hmm..ikut perkiraan Cik Mar, silap2 mlm ni awak bersalin!"

Aku: "hu?"
(tapi Dr Malinda pun ckp benda yg same kan semalam..anytime je...)

Kata Cik Mar lagi, dah bersalin nanti, bila dah balik umah nanti call dia, dia dtg umah utk urut.

Alhamdulillah..settle dah urusan booking bidan urut...

Bgtau Cg Fly, katanye"suruh baby tunggu 19mac, nak sambut besday same2!"

I told my mum afterward, mama lak kate," jgnlah kuar dulu, tunggu mama dtg lusa!"

To my baby " keluarlah bila baby rasa dah ready dan selamat untuk baby & mama...ye...sayang baby.."

15 ulasan:

izuan murat berkata...

xkisahla kn bby boy or girl ye tak..jnj sihat, sempurna..syukur Alhamdulillah..so anytime fr now?? :) tk care k..

Ma_sUyinFiqah berkata...

Kalu kuar skrang pun okeh gak kan??? Cuma maknya kena pantang lah tak bole makan suka2 ati masa berpantang nanti. Semoga semuanya selamat.

neezareef berkata...

dah setel mak bidan senang catlina
dah blk umah kang leh suh somi kol mak bidan dtg urut

p/s : kdg ckp mak bidan x leh ikut sgt.hehehee

-ummu amin- berkata...

salam perkenalan.. nice blog.. wish u've safe delivery..

Aishah@Ariffin@Aqil berkata...

wah seronok nih duk menanti hari...saat ...ketika...
tak kiasah ler kan baby boy or girl janji sihat wa'afiat...kan...
ape2 pon hope take care ya...

cintaKusayangMu berkata...

subaby dh nk tgk dunia ...
mama dia pn dh xsbr nk tgu kelahiran dia....
semoga smuanye selamat ye....
take care ye...

DrSam berkata...

Good luck Doc! kami doakan semuanya akan selamat dan menunggu kehadiran baby baru dengan penuh debaran. (tiba-tiba rasa saspen pula :)

yong ibu chem berkata...

semoga segalanya berjalan dgn lancar..dan selamat...

baby tu pun dah tak sbr dah tu nak tgk dunia luar..

Linda Latip berkata...

Good luck dearies..tak sbr nk tgk baby cat+fly ehe..tak tau smpt snggah ke tak naty, tp klu smpat kitorg inform la ye..sbb byk plak mende nk kna uruskan..anyway..jgn lupe text dah bersalin naty :)

~ujicham~ berkata...

heeee.. bestnya nak dapat baby. semoga semuanya selamat :)

Teacher berkata...

Hey There sis... hope you will have a smooth sailing delivery... My first child was delivered C-section... but then the second one we did it normally. Best! Make sure minyak yuyi ada in possession.. nanti.. and of course the first susu.. make sure he or she gets it...

CatlinaFly berkata...

izuanmurat: yep anytime..mlm tadi suspens jek bila teringat kata bidan tu hehe....

kak mas: heh sbb tu kene mkn puas2 sblm bb kuar..

neezareef: ha ah..lega dah setel..heh..bidan tu ckp ikut pengalaman dia la tuh...

CatlinaFly berkata...

ummu amin: tq..jenguk2 selalu yea

aishah: tq tq!

qis: ye..nanti agak2 bila su baby & darwishes leh wat meet up eh? ;)

CatlinaFly berkata...

dr sam: tq..kem salam kat org umah dr jugak eh...wah dr rajin betul organize bloggers meet up!bilalah kami dpt join ye

CatlinaFly berkata...

yong: kami pun tak sabar nk tgk bb nih

linda: kalau sempat singgah tau!!

ujicham & teacher: terima kasih!

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.