Isnin, 30 Mac 2009

Muke di dalam,muke di luar @ saya tak leh tido hohoho

Amik..penangan baby..aku dah bertukar jadi spesis burung hantu..pas BFkan E-ein..aku susah nak tido...tapi kalau E-ein terjaga kul 4-5 pagi,aku lak susah nak bgn hehehe..(biasa Cg Fly kejutkan muhehehe...Cg Fly biasa bgn kul 5 sbb kul 6 dia dah gerak g cekolah kat Felda Kahang Timur,1 jam dari Kluang)..tapi siangnye bila time E-ein tido, aku tak terasa nk tido siang pulak!

Hmm..lagi satu E-ein suke sgt BF belah kiri..kalau bg belah kanan dia tak nak, dah pndai tolak guna tgnnye yg tecit itu..atau dia geleng2 kepala..(wat aku geram rase nak gigit je pipi dia yg bam bam itu!)..aku paksa juga bagi..tapi biasanye kejap je dia nak..pastu tu taknak dah...lagi satu betul ke org kata, biasanye belah kiri ni air,belah kanan ni makanan..ye ke?Nanti tak balance..huhuhu...Tapi tulah masalahnye,kalau dia taknak belah kanan..woowoowoo..bengkak susu ler jwbnye!Cakit!

Okeh..berkenaan tajuk di atas ye kwn2..sebenarnye nak tnjuk gmbr E-ein dalam perut, & luar perut :)...Gmbr dlm peyut tu mase tu preggie 7 bulan...

22 ulasan:

Rafizah Nordin berkata...

mmg biase cam tu...bile baby tido kite tak leh lelap tp biler baby jaga jam2 tu la mate ni berat sesangat huhuhu dugaan tu...
pasai nak menyusu sebelah jek tu cuba jugak bg.pasai anak akak dulu pun cemtu skrg ni breastku kecik sebelah huhuhu
mase 3/4 bulan lepas bersalin nampak sgt sampai kene letak tuala kecil kat dlm bra supaya tak nampak kecik sebelah hahaha
skrg ni pun still nampak tp tak ketaralah sbb dah tak menyusukan anak & pakai bra span

mummy_ayu berkata...

he he he...welcomr to mummy's world! dalam pantang, mula-mula baby memang kuat berjaga malam..nanti lama-lama ok la tu. pasal yang belah kiri makanan, belah kiri minuman tu..susu, i mean...pernah tanya nurse, dia kata takde lah..dia suruh bf kan satu satu satu belah, sampai baby kenyang...baby iris pun sama suka belah kiri lebih..so ayu pam susu belah kanan tui, kasi dalam botol. baru la tak bengkak...

Hanney Hanafiah berkata...

comelnye..bambam pp die..

neezareef berkata...

mmg baby dia akan prefer sblah
tu msti catlina pn selesa kalo baby bf belah kiri gak kan

anawahid berkata...

Amboiii cattt... tembamnyer pp e-ein tuh... kalo dekat... heheheh

BabyAlden&Mama berkata...

:) dugaan tu catlina..
lain plak time bebi alden dulu.. aman... je. hehe.. dia kuat tido masa 1thn ke bwh. mlm pun tak bangun sb dia tido. tp sy bagi susu jg tgh mlm & subuh...kesian bebi.
tp skrg.. nak tido kan punya la susa.. sy dah tido dia tak nak tido... kdg2 dia bangunkan adalaa.. :p
tp bila tutup lampu dia pun diam truss.. or suh dia tengok cartoon hehe..
apapa pun sebagai ibu kena banyak bersabar.. tp peringkat tak leh sabar pun ada jg.. especially skrng coz alden baru dapat kaki..

Ma_sUyinFiqah berkata...

Nurin dulu pun suka belah kiri. Memang baby lebih suka kiri...tapi jangan besar sebelah dah ler. Hehe

rose berkata...

camtu plak ek..
my sis anak dia pon mula2 camtu..tp alhamdulillah..lama2 anak dia nak ke-2 2 belah. mak kita cakap ape2 pon..bg belah kanan dulu..

msti rasa tenang je kan time tgk baby ngah BF ngan kita..tak sabar rasanya...:-)

karipapsayur berkata...

betul2! Qaiser juga sukakan belah kiri daripada yang kanan. and guess what, breast kiri saye kelihatan sedikit lebih besau drp belah kanan!

Ya Ampunnn!! so saye skrg bagi 3 kali belah kanan, baru 1 kali belah kiri.

Belah kiri lebih laju keluar susu drp kanan.

Skrg, kiri ke kanan ke, dua-dua belah dia akan tersedak bila minum. that's y bila rasa sakit, saye perah keluar dulu. kemudian baru kejut dia minum.

p/s: pic scan tuh, cuba tunjukkan mana mata hidung dan mulut! I x bole nak imagine lah!

cintaKusayangMu berkata...

catlina jd burung hantu...qis lak jd kelawar..heheh...sorg kt kluang..sorg kt klang..dh bagus la tu...
catlina..org2 tu ckp cmtu..tp menurut nurse same je kandungan breast knn n kiri..xde bezanye..
cuma stiap kali nk bg bb bf goncang la dlu spya sebati..sbb mula2 yg kuar tu cair..dh kemudian tu baru pekat..ala2 mendak gitu...
klu slalu breast pump akan perasan yg kuar awl2 tu cair ..

Aishah@Ariffin@Aqil berkata...

biase cam gitu ahh...
tp kalu perhati susu belah kiri cair susu belah kanan pekat...tu yg dikata air or mknn dia kot...aqil dl pon tak mo blh kanan...mg sakit ler kalu tak kuarkan yg belah kanan tu...

CuTeMiUt78 berkata...

wah.. betul ler kata mastura aka masviona sekarang ni muka e-in lebih pada asben catlina.. so cute..ha'ah betul la tu.. org tua2 selalu ckp.. yg belah kanan tu makanan, yg belah kiri tu air.. heh..heh..heh.. biasa la tu

kakyong berkata...

Senang je cat..kalau baby tak nak bf sblh kanan tu, bg jek kat bapak baby, baru tak sakit...ampunnnnn..(adehhh...akak gurau je ni cat)...

Linda Latip berkata...

ehehe..biasa la tu, susah susah, pam sblh yg die tknk jd naty takde la bengkak..then smbil tu bg botol jgk dgn susu dipam..haa boleh latih die mnum ebm plak keke kan snang naty...

catlina kna tdo jgk siang bile baby ein tdo ehe..naty bdn lg shat :)

CatlinaFly berkata...

kak fizah:
heh belah mane yg lagi besar tu?belah yg bg BF ye?hehe..topik ni topik panas ni hua hua hua

mummy ayu & linda latip:
mula2 mmg rase letih bila baby bgn mlm &pagi..tapi skrg, waktu mlm, kalau kul 9 baby dah tdo , sy ikut tdo gak, lagi 2-3 jam dia bgn, sy bgn sekali :) tak de lah kite tertido time BF (pernah sekali tertido masa duduk BF dia..mujur tak tergolek anak aku hehe)...waktu siang pun, lepas bfast kul 9-10 pagi tu, sy tido jugak (ikut baby..hehe)

CatlinaFly berkata...

hanney: ye bam bam geram nak picit2

CatlinaFly berkata...

neeza:betul..sy pun kekok belah kanan, baby pun same..kdg2 'berperang' nak bagi dia belah kanan tu..smpi dua2 mama & baby berpeluh2..

kak ana:dah dekat pun..jom ler dtg umah! :)

baby & mama alden: skrg mlm, baby e-ein akan bgn 2-3x je, kul 1, kul 4 & kul 6 atau 7 pagi..kira ok lah tu..

CatlinaFly berkata...

kak mas & rose: wah nmpknye situasi mcm ni semua org alami :) tq for sharing

CatlinaFly berkata...

mommy qastalani: hmm..penerangan gmbo scan tuh ade kat post scan 3D, tgk kat label, bwh tajuk scan ye :)..gmbr print tak jelas..kalau tgk masa live tu, ade kaler, senang tgk

CatlinaFly berkata...

qis: sy lah kluang man haha eh silap kluang woman hik hik..tulah sy rase same je kiri & kanan..

CatlinaFly berkata...

aishah: yep sy perah & isi botol gak belah kanan tu..ada time dia nak dlm botol, tapi mostly dia tak nak..nanti nak simpan..skrg rase cam awal lagi nk simpan..stok susu pun byk nih...

cute miut: akak rina bila lak nk dtg sini hehe

kak yong:wah kak yong!!!!18 sx hahahahahahaha......(adeh sakit perut ketawa-sy betul sakit perut nih adeh deh)

CoNniE berkata...

hehehe.. nnt Insyirah bsr kan, tunjuk muke dia dlm perut, ape la reaksi insyirah nnt.. hehehe...

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.