Sabtu, 21 Mac 2009

Nur Dayana Insyirah

Bergaya dgn cekak rambut hadiah dari Ultramama

Hip hop baby?hehe

Salam semua....Alhamdulillah..syukur ke hadrat Ilahi!Catlina dah jadi mummy & Cg Fly dah jadi daddy!

Lame tak jenguk blog sendiri ni :)..maklumlah sibuk sikit (err...sibuk byk kut rasenye).Gambar2 kat atas ni pun abah nye Insyirah @ Su baby yg tempekkan tgh mlm tadi.Dan awal pagi ni lepas menyusukan Insyirah, Catlina curi2 update sket.Insya Allah Catlina akan update dgn panjang lebar termasuk kronologi nye sekali bila ada kesempatan ..

Esok pagi nak bwk Insyirah ke spital..lawatan kedua sbb Insyirah kene demam kuning/ jaundice. Catlina dan Cg Fly sekeluarga doa dan harap sgt2 jgn smpi Insyirah masuk wad...bacaan jaundice semalam 13.8... doktor kate,kalau 14.0 mmg kene masuk wad!tak sanggup dah duduk wad, lepas delivery ari tu duk wad satu hari pun dah rase seksa...nak tau kenape?nanti Catlina cerita ye....take care semua, doakan kesihatan Catlina & baby Insyirah ye!Amin!

19 ulasan:

syib berkata...

comelnya...

MariaFaizal berkata...

Sweet,sweet name.As sweet as the baby.Congrates CAT & FLY.

Rafizah Nordin berkata...

aduhai...budak 'dalam hari' ni sgt tembun pipinye...

selamat menjalani tempoh bpantang cat. berpantanglah dgn jayanya!hehehe

izuan murat berkata...

Congratz again...

She's cute, tembam pp nya!:)

Noorma Ismail berkata...

comelnya budak ni, nama pun sedap

BabyAlden&Mama berkata...

waaa,cuteny baby tu..
gitula kalo bebi girl kan. byk aksesori yg fancy2..
bila la giliran sy dpt baby girl pula..Nama pun best best best..

hmm, nampaknya buat masani muka bebi mcm daddy fly.mungkin sb mukanya yg chubby tak.. :p

Ultramama berkata...

Welcome to the world of parenthood hehe.
Ish, cekak rambut tu, nampak familiar plak.
Insyirah dh stat jadi model gitu

Aishah@Ariffin@Aqil berkata...

alahai comelnye,...moga cepat2 sembuh ya...

cikmanggis berkata...

Tembamnya...teringat anak kedua cikmanggis...camni lah masa baru lahir...sekarang dah berumur 26 tahun....selamat berpantang ya....ni lah time nak manja manjakan diri hihi

CuTeMiUt78 berkata...

oohh..ohh.. comel je mukanya..sempat lagi update tu

cintaKusayangMu berkata...

insyirah..cepat sembuh dr jaundice ye....mummy qis tau betapa seksanye baby yg kena jaundice bila kena wat phototerapi tu...
harap2 insyirah kuat utk lawan jaundice tu ye syg...

syareena berkata...

huih cat, hang kan dlm pantang mane leh ngadap tenet ni,

jagala MATAmu selagi mampu... jgn nyesal kemudian hari huhu

klu ciksya lu mandikan anak dgn 'daun dukung anak', alhamdulillah x penah tahan wad.

~~ciklinn~~ berkata...

cat veri the comell okeyy.....bambam ha pipi dia

karipapsayur berkata...

Air susu banyak x?? Banyakkan bagi susu badan supaya baby byk kencing dan keluarkan kuningnye!

Dan, jangan beri minum susu kambing, jangan mandikan dengan air herba sing sang (dr Tabib Cina)

Cuba dengan mandikan dengan air daun belimbing buluh+daun durian belanda (rebus dahulu)

My baby bacaan terakhir jaundice adalah 10.4 dan skrg sedang berusaha turunkan ke 7. Mari kita sama2 usaha!!

O ye,utk cepat tanggalkan tali pusatnya, taburkan tepung ubi kayu pada tali pusat. Anak saya sudah berjaya!

heh heh heh

aznitaz berkata...

cat,
takdela lama kira cepatla ni update bg ibu yg dlm pntg. rasanya cam boleh teka je nape tak best duk wad :P

CikMin berkata...

Comel sungguh anugerah ALLAH SWT bg kat cat ni...anak2 cikmin sume kena jaundice..selalu bg mandi gan air dukung anak dan sudukan air rendaman halwa kundur yg manis tu je...

Galuh Cendra Kirana berkata...

salam, catlina...tahniah sempena menimang cahayamata...! Kirim salam bucuk buat insyirah yer..insyirah...such a beautiful name... =)

mummy_ayu berkata...

comel sangat...macam iris dulu kecil kecik pun mummy dah hiaskan rambut dia...tak sabar rasa nye kan?apa pun semoga insyirah cebat cihat n kuar sepital ok...sian mummy cat dah boring duk sepital..tak sakit pun jadi sakit kan? sabar ek...congrate again to mummy catlina n daddy fly...

Lan dan Jie berkata...

Tahniah untuk kalian berdua..

Moga kehidupan lebih sempurna dengan kehadiran insan baru..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.