Isnin, 9 Mac 2009

Tetamu tak diundang

Baru berlaku tadi ni..kul 10.30 pagi..sedang elok aku & Cg Fly balik dari bfast kat kedai. Aku rase lain mcm coz dua2 ekor my beloved cats senyap je tak bising2/menggediks kat kaki kitorg mcm selalu setiap kali kami balik rumah.Aku cari2 "budak" dua ekor ni,dengar bunyik hissing, ingatkan kucing2 aku tgh bergurau sesama sendiri mcm biasa,rupanye kat bilik pantry , aku jenguk2, Cibi tgh kuis benda panjang berlingkar kaler itam.Ular rupenye...kepala ular tu dah tegak dah, Cibi makin galak mengusik ular tu.Bunyi hissing & spitting tu dari ulau tu ler!Aku panggil Cg Fly & dia amik kayu galah kat luar umah ,terpaksa bunuh ular tu dgn ketuk kepala dia (aku tak tgk..).

(due to viewer discretion , gmbr Cik U telah dipadam..rase tak sanggup pulak nak tgk..sbb kesian...huhuhu..i'm sorry)

Maafkan kami wahai ular, kami terpaksa utk keselamatan diri dan keluarga kami....Astagfirullahalazim...Ya Allah kami tahu kami tak berhak ambil nyawa ular tu, tapi kami terpaksa ya Allah...tak ade cara lain dah...Untungnye aku ni vet so aku tak terperanjat lah bila aku terjumpa ular tu...kalau org lain dah menjerit2 agaknye....hisy..Nauzubillah jgnlah jadi lagi mcm ni...aminn..(kesian sgt kat ular tu)......
.
Hero of the day..berani betul Cibi ni!
'Inspector Oni' menyiasat tempat kejadian setelah 'mangsa' dialihkan.

8 ulasan:

CuTeMiUt78 berkata...

uish...takut gak tu.. masa hubby cat nak ketuk ular tu.. dah peringat kat dia tak.. yg catlina tgh camtu.. yelah..tu semua nak kena beringat...

linahilmin berkata...

Insyaallah cat takde pa pe... mase ngandung mmg macam2 dugaan kan..

kalau i x tau la... takut satu hal, geli satu hal..

CatlinaFly berkata...

kak cute: dah peringatkan dia, niat kite bukan sengaja nak bunuh..nak halau, pintu umah jauh dari bilik tu, lagipun nanti tak pasal ular tu patuk lak...tawakal lillahitaala je..& ular tu kami dah tnm bangkainye..

CatlinaFly berkata...

lina hilmin: kami pun doakan begitu..asalkan tak terperanjat...takde ape2 lah tu

anawahid berkata...

insyaallah cat, x de apa2 yg akan berlaku pasai kita buat tuk keselamatan, semoga Dia mengerti... tetamu Maulidur Rasul Cat.. hehehe sib baik si cibi ti x pape

atie berkata...

Sib baik de cibi kan...kan.Risau tau kalau bab u.... nih.

Noorma Ismail berkata...

Cat ni kira berani jugak lah yer..kalo kita tengok ular pun boleh demam.. tp memang berjasa sungguh la cibi tu kan!!

kakyong berkata...

Alamak Cat! Akak ni mmg geli geleman sungguh dgn ular nih! Tgk gbr tu pun dh buat akak meremang bulu roma. Camana nk atasi fobia ni ye Cat?

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.