Rabu, 3 Jun 2009

Anniversary - 3 tahun & jawab tag from Mummy Qis

Gambar sekadar hiasan hehehe

Salam...hari ni ulangtahun perkahwinan aku & Cg Fly yang ke3...alhamdulilah, rasanye setakat ni pelbagai cabaran & rintangan dah berjaya dihadapi bersama..sedangkan lidah lagi tergigit, ini pulak husband & wife kan...tak plan sambut kat mana2 pun..mlm tadi pun aku baru balik meeting kat Cheras..petang ni nak balik jenguk E-ein.Mujur jugak meeting tu diforward kan ke tarikh semalam..so dapatlah aku jenguk E-ein ku cayang itu ari ni...kalau tidak..Jumaat baru dpt jumpe!mana tahan weh!!winduuuu...

Dan juga aku nak jawab tag from my pren, mak nye Darwishes, iaitu Mummy Qis.Sori ye Qis..baru berpeluang nak jawab tag..dah sebulan kut tag ni, janji jawab kan Qis?

TAG PREGNANCY

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?

hmm..tak plan pun..tapi masa tahun pertama kawin, byk terpisah dgn Cg Fly.Aku keje swasta kat JB, dia kat Kluang, jumpe weekend je.Pastu awal 2007 aku masuk maktab (KPLI) ha..jgn tak tau..aku ni pernah belajo kat maktab!masuk maktab takleh ngandung weh!tapi kejap je kat maktab , lepas 3 bulan aku berhenti sebab dapat tawaran jadi vet gomen nih..alhamdulillah, dpt station kat Kluang lak tu..dapat lah duk serumah.kawan2 kat maktab aku tak lupakan..nice knowing u all...gembira sbb aku dpt ramai kwn baru masa tu!

hmm..kira 2 tahun gak lah baru lah pregnantkan E-ein..sebelum tu tension jugak org asik duk tanya..bila lagi?aku & Cg Fly buat dek je..kite merancang, Allah yang tentukan..apa2 pun, rezeki tu, Allah yang bagi..alhamdulillah.kami bersyukur sgt2 dapat anak ni...maknanye dah maju ke fasa seterusnya dalam alam rumahtangga...next phase: cabaran nak membesarkan anak ( doakan kami sekeluarga ye..amin..)

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?

Muhammad Rayyan (Insya Allah kalo E-ein dpt adik baby boy in the future, name ni lah kut!)


3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?

GEMBIRA SANGAT SANGAT SANGAT...masa tu aku buat test before aku period, mmg positif tapi doktor suruh tunggu lewat period baru check lagi sekali..tapi instinct kata..mcm pregnant je..

4. HOW OLD WERE YOU?

28 tahun...

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?

Wat pregnancy test.beli kat farmasi..


6. WHO DID YOU TELL FIRST?

Cg Fly, my mum, my MIL & ultramama my sister


7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?

yes


8. DUE DATE?

20 mac 2009(E-ein kuar awal 2 hari, 18 mac)

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?

Bulan pertama takde, bulan kedua & ketiga, tak suka bau perfume, tak suke bau dapur, tak suke makan nasik!masuk bulan keempat, morning sickness dah takde..alhamdulillah...(pastu makan tak hengat!naik 4 kilo bulan keempat tuh!)

10. WHAT DID YOU CRAVE? ice cream, air kelapa(hari2 minum!my MIL kata,sebab tu rambut E-ein lebat, penangan air kelapa,wallahualam), putu bambu, keropok lekor,nasi dagang (yg ni dpt makan masa raya)

11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?

gegirl...


12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY? before pregnant 45 kg.Near to the due date, 64 kg.Sekarang aku tak sure, tapi lepas pantang ari tu..51kg..huhuhu selamat tinggal suar jeans saiz 27 hua hua hua...

13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?

suspected diabetes,recurrent hyperthyroidism & high blood pressure...letih betul g appointment kat spital tiap2 bulan.alhamdulillah takde ape2..

14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?

Hospital Kluang


15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?

pecah air kul 12 tghari, masuk labour room kul 1 tghari, sakit start kul 3 .30 petang, e-ein kuar kul 7.26 petang....so..sakit 4 jam lah


16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?

Abah nye E-ein ler..

17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?

Cg Fly dpt masuk kejap je..pastu doktor suruh keluar sebab aku beranak assisted by vacuum..huhuhuu

18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?

Natural..assisted by vacuum (kira natural lah tu kan..ikut pintu..)

19. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN? doktor inject local anaes kat bawah nun sebelum vacuum.2 jam sebelum tu nurse ada gak inject painkiller kat peha aku..

20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?

3.3 kg

22. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?

Nur Dayana Insyirah (Cahaya keberanian dan melapangkan dada)

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?

E-ein skrg, 2 bulan setengah


24. WOULD YOU DO IT AGAIN? Insya Allah....

Tak nak tag sape2..ramai dah buat ni rasenye..tapi sape nak buat, silakan ye..

29 ulasan:

mama tisya berkata...

happy 3rd anniversary..smoga berbahagia hingga akhir hayat

Tukang cerita berkata...

Hepi anniversary....
semoga bahagia sentiasa...
:)

neezareef berkata...

tahniah lina dah 3taun
semoga jodoh berpanjangan

mummy_ayu berkata...

happy 3rd anniversary!!!semoga bahagia n kekal selamanya!

~ujicham~ berkata...

happy anniversary kak cat :)

MaMaMi berkata...

Selamat ulangtahun perkahwinan ke-3. Semoga kebahagian dan kasih sayang berkekalan hingga ke hujung nyawa. Insya'allah.

MariaFaizal berkata...

Heartiest Congratulations on your 3rd Wedding Anniversary. May you both & lil' E-ein be blessed always & have many more lil' ones to come :D

Have a joyous life Cat & Fly.

Abiey69 berkata...

Selamat selamat selamat moga berkekalan hingga hujung nyawa... selamat berbahagia.. selamat segala2nya.. insya allah

CuTeMiUt78 berkata...

oh..hapyy 3rd anniversary ya lina.. heh..heh..heh.. kita kawin thn sama.. tapi akak bulan 7.. anyway.. semoga berbahagia hingga keakhir hayat

mummyseri berkata...

happy aniversary kak..moga bahagia di smpaing hubby n e-ein tecayanggg

ashley berkata...

hepi anibeseri seri..
ooo....
semoga rumahtangga kalian kekal hingga akhir hayat..
dipenuhi dengan kasihsayang..
mawaddah wa rahmah..

amiiiinn

mama Tiara berkata...

happy anniversary. smg kebahagiaan berpanjangan hingga ke syurga

Lily.Lulu berkata...

semoga berkekalan hingga ke akhir hayat hendaknya

InsyaAllah
:)

Linda Latip berkata...

besnye dh 3rd anniversary! ade adiah plg bes lak tu! afam E-in! hehe.Smuga terus berbahagia dan diberkati Allah sehingga Akhir Hayat bersama cgfly k!

p/s hi e-in! abg Ghazi say mmuah!

rose berkata...

hepi anniversary...
semoga berkekalan ke akhir hayat..

:-)

Ultramama berkata...

Selamat Ulangtahun yg ke3 from Ultrafamily!
ps:Ulangthn ke3, ank sorang
Ulangthun ke4, lagi sorang
Ulangthn ke5, lagi dan lagi dan lagi hahaha

Mummy ranger berkata...

hepi 3rd anni!
semoga bahagia hingga ke anak cucu cicit!

CatlinaFly berkata...

mama tisya: amin..

tukang cerita: terima kasih kak..

neezareef: harap2 begitulah hendaknye..hingga akhir hayat

CatlinaFly berkata...

mummy ayu & ujicham :macih...

mamami:insya Allah..

kak maria: yep..more lil' ones hehe..insya Allah...

CatlinaFly berkata...

cg abiey & akak cute miut: terima kasih atas ucapan anda...

CatlinaFly berkata...

mummy seri & tiche ashley: tengkiu2...lebiuuu..

CatlinaFly berkata...

mama tiara: amin!

lily lulu: terima kasih ye

CatlinaFly berkata...

linda latip: kisses from ghazi diterima roger n out hehe

CatlinaFly berkata...

rose: mekasihh...

CatlinaFly berkata...

ultramama : wah wah wah...amir dgn alif bila nak dpt adik lagi nih? heh

cintaKusayangMu berkata...

smoga rumah tngga kekal ke akhr hayat....
lps ni leh tmbh lg ahli keluarga....

kejap je ye dh 3 thn..
qis baru nk msuk 2 thn.

tchersally berkata...

moga bahagia hingga ke syurga!!

FazidElias berkata...

happy belated anniversary adik nur

Yan berkata...

hepi belated eniveseri

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.