Isnin, 29 Jun 2009

E-ein's day out

Semalam(Ahad)aku & Cg Fly bawa E-ein ke Tesco Kulai, saja nak biasakan E-ein kuar jalan2 naik keta ni....Setakat ni,nilah trip E-ein naik kete paling jauh & paling lama.Kena biasakan sebab , raya nanti nak bawak E-ein balik Kota Bharu umah ayah bah & mama tok!Doblas jam dalam kete tu!Wiwaaaa!!Mula -mula E-ein jebik2 macam nak nangis, tapi dah dipujuk2 (sampai tertido), alhamdulillah ok...Heh jom tengok telatah E-ein bila jalan2..


Muke blur dalam kete..nak gi mane ni mama?


Yeay naik stroller (Ultraboboys punye nih!Thanks to my sister Ultramama!)



Mak ucu nye E-ein sudah tangkap cintan dgn legging Stylobubble, asyik nk pakai legging ni jek kalo kuar!Mummy Qis, kalau pun tak menang Contest Si Comel Cilik, agak2 leh jadik duta Stylobubble tak?hehehe


Hehe..aku nak posing gak dengan anakanda...


Mak ucu kalau bab berposing..tak payah diajar2 dah!


Main tangan untuk hilangkan boring....


On the way balik...tido macam tido kat umah jek siap berbedung!

Okeh!E-ein' s day out --> LULUS!!

33 ulasan:

tchersally berkata...

elok la tu dibiasakan travel..anak2 K.Sally masa baby pun membesar dlm kereta..lg pun biar e-ein biasa dgn tempat yg ramaimorg,tak lah nanti jadi takut tengok orang ramai2..

Nadea_LaLaLa berkata...

betul tuh tchersally.. dulu masa kat malaysia ada anak jiran tuh jumpa org menangis... eish tak suka betul camtuh asal jumpa org len nangis je.. mase mak dia preggy pun mak dia asik dok terperap dlm rumah.. klo anak cmtuh org pun tak suka nak tegur..

De' Sal berkata...

Salam,geramnya nengok E-ein tu,rasa cam nak cubit2 jer pipinya,tembam...

~~ciklinn~~ berkata...

okeylah tu kasi dia biasa kan... taklah dia pening2 lalat nanti balik kampung..... hihihihih

cat gerammnyer kita tgok e-in rasa nak ku geget2 pipi tambunnn tu..

dZana berkata...

bila bwa e-ein balik tuh..ajak MIL bermlm kat rmh kuaters semlm 2..awal2 ni bio ada org tua..n tambh confiden..

Kakasma berkata...

suka nye...tengok muka eein yang makin tembam,kalau dekat mau kena gigit pipi die nie...eeeee...gerammmm!!!

cintaKusayangMu berkata...

wah e ein..syoknye jln2....best kn dpt kuar...hehehe....
xlama lg leh la dtg tgk darwishes kt klang...hahaha...bila kita nk bertentang mata berpelok mesra e ein...
wat ucu haza nk jd duta stylobubble ye??boleh..no hal punye...mmg dialu2kn...

CatlinaFly berkata...

ye ye..itulah niatnye..supaya e-ein biasa kat tempat ramai org..

CatlinaFly berkata...

nadea: hmm..sy rase lah kan, sbb budak tu fully BF tak ,sbb tu takut dgn org...baby yg fully BF, biasanya sgt attached dgn mak dia smpikan dia mula2 memang takut org...mcm adik ipar sy juga..umur 2 tahun baru cerai susu (oh i'm so jeles!cian e-ein x dpt fully BF!).Lagipun tak dihantar ke babysitter (my MIL is full time housewife).Masa kecik,adik Aza tu nak main2 dgn org lain tapi asal nak dukung je dia tak nak, mesti nangis.Tapi lame2 dah besar sket umur 2 tahun cam gitulah, dia dah nak dgn org, jadi sgt peramah la pulak smpi lah sekarang!hihi..

tapi kan..lain baby lain caranya, lain peel nya.....setiap individu itu berbeza...kan?:) itulah uniknya ciptaan Allah...ada berbilion-bilion manusia kat bumi ni, tapi takkan ade seorang pun yg perangainye sama, hatta kembar sekalipun!

CatlinaFly berkata...

de'sal: :) hihihi..jgn kata org lain, mama abah dia pun geram jek tgk pipi dia tuh!

CatlinaFly berkata...

cik linn: hehe sy rasa kan , balik tu dia mcm pening2 sket aah...mgkin sbb bumpy2 naik kete ni kan..dari kul 6 ptg dia tido dlm kete, kul 7 smpi umah, sambung tido smpi lah kul 10 mlm baru dia bgn sbb lapar!pas BF, sambung tido balik!penat sgt lah tu hihihi..

CatlinaFly berkata...

kak zana: terima kasih atas nasihat akak tu ..tulah risau gak kan, awal2 bwk sini,jgn dia ngamuk sudah..jenuh nak menggaya dia tu, tapi tu lah pengalaman kan, leh gak berguru dgn kak zana ni wat tambah2 ilmu ;)

psttt... first time e-ein ngamuk sbb kembung, panik gak, masa tu kat umah MIL, ...mak (MIL sy) dah ajar cemana nak urut baby yang kembung...harap2 tgn sy urut, same mcm tgn Mak :)

CatlinaFly berkata...

kakasma: ayak!lagi sorang nak geget pipi e-ein!hehehe..

CatlinaFly berkata...

mummy qis: wahahahahai!ha ah yek bila ye qis?nanti lah bila e-ein besar sket, kut leh g belah2 selangor n KL gi terjah umah kwn2 blogger ke :)

Tukang cerita berkata...

Akak, abih pantang jer...mesti trus pi holiday...
tak kisahlah walau bby kecik lagi masa tu...
:)
bawa bby jalan2 maaaa....
~konon, ...tp mak bapa yg lebih...
:)

MeL berkata...

E-ein is such a cutey cuty bam2! geram tgk pipi dia..rasa nk kiss2 je :P baiknye die..well behave ye, gud gal ;)

Baby Lyana berkata...

hmm Lyana travel since dlm pantang.. KL-Kedah..Kedah-KL.. dah gi KL-JB..so far ok! cuma prefer travel menjelang malam..tak panas sangat dan dia tido dalam kereta.. hehe..cuma mata ajer x larat nak tahan ngantuk dok jaga dia..tapi jaga dia tido lagi senang dr jaga dia berjaga kot..

~~@lyci@~~ berkata...

sabtu lepas alycia pun baru jer bwk adam balik kg PIL kat K.Pilah.. kira perjalanan paling lama lah Adam kat dlm kereta.. dekat 3 jam.. nasib baik adam behave jer.. duduk kat dalam car seat dia jd co-pilot papa.. bising2 borak ngan papa.. dia nangis cuma dah ngantuk nak tido.. tepuk2 bagi susu terus tido..

hope e-ein pun ajak mama ngan papa jalan2 ekkkk.. nnt senang boleh gie jalan jauh2...

Mama-Danish & Sarah berkata...

cat, akak ada satu petua utk elakkan baby dari kembung. petua ni mak akak selalu praktikkan kat anak2 dan cucu dia.

goreng pasir sungai bersama dgn bawang putih tanpa minyak. bila dah agak panas, tuang pasir tadi atas kain perca dan ikat mcm sup bunjut tu. bila dah agak suam, tuam kat perut, tapak kaki dan belakang baby setiap kali lepas mandi.

selalunya mak akak panaskan dulu pasir tu sblm mandikan baby. so bila baby dah selesai mandi, pasir tu dah suam dan boleh terus digunakan. sangat berkesan utk hilangkan kembung tau. selamat mencuba

Farah berkata...

ok e-ein mama ckp dah lulus yeayy!! boleh jalan2 lagi pasni..

ez berkata...

comelnye e-ein..heheh

rose berkata...

Gebu je pipi budak tomey tu..geram je..:-D

U-jin berkata...

hehe..elok jer tidur bebedung....nyenyak ...cepat ler besar nanti nih..

HalfBlood Princess berkata...

yeay, bravo e-ein...sng mama nk gi jln2..soping2 psni..takkn nk tgl e-ein, nti ssh hati mama.;)

CatlinaFly berkata...

kak nurul: hehe ye ke..bestnye cenggitu..

CatlinaFly berkata...

MeL : :) itu time dia baeekk..time ngamuk ade jugek, e-ein ni mcm dah pndai majuk tau...kalau tak dpt ape dia nak hehehe ade ke cam tu..

CatlinaFly berkata...

alicia: ye ye harap2 begitulah, mintak2 e-ein tak pening naik kete..

CatlinaFly berkata...

mama danish & sarah: terima kasih kak,insya allah akan dicuba :)

CatlinaFly berkata...

farah: yeay yeay!(kecuali g tgk wayang huhuhu)

CatlinaFly berkata...

ez: mekacih..

CatlinaFly berkata...

rose: :)

u-jin: bedung tu sbb dia suke garu muke kak..ni pun call mak tadi kata ade calar2 kat muke dia, dia sempat cekau muke masa mandi..adoi la anakku itu..kesiannye..gatal kut..

CatlinaFly berkata...

halfblood princess: ye macam tulah, leh dibawa ke mane2 kalau dia dah biasa..

CatlinaFly berkata...

babylyana: hai kembar e-ein!:) tulah harap e-ein tak meragam bila jalan jauh2 ni..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.