Ahad, 7 Jun 2009

Mak tak perlukan adik yea...


Dah lame nak story pasal ni..tapi tertunda jek..Awal2 E-ein duduk dgn tok mak dia..maka terjadilah dialog ni, di malam hari sebelum adik kecik Cg Fly,kami panggil mak usu Aza (6 tahun) dan tok mak tido...


Aza: Mak, mak tak perlukan adik ye?

Mak mertua ku: Kenapa tanya macam tu?mak perlukan adik lah..mak perlukan semua,mak sayang adik..mak sayang semua.

Aza: Mak kan dah ada E-ein, mak tak perlukan adik lah...


Esoknye mak mertua ku cite kat aku & Cg Fly...hehe kecian adik Aza..dia jeles tu sebab selama ni dia je budak tecit kat umah tu..alih2 ade E-ein (masa E-ein dlm perut, dia yang paling tak sabar suruh E-ein kuar ).Yang musykilnye..mane dia belajar ckp cam tu eh?siap cakap mak tak perlukan adik...biasanye budak2 akan cakap, mak tak sayang adik...Tapi skrg dah ok dah (bila kami balik,selalu treat dia dgn jajan,mainan and books!)..siap aku ckp nak bawak balik E-ein, dia tak kasik pulak tu..ade gak yg nangis nanti bila E-ein dah balik umah Kluang bulan depan :).


Ni pulak dialog terbaru minggu ni :


Aza: mak, mak, kenapa abang dgn kak ina nak bawak E-ein balik?

Mak mertua ku: biarlah dik, kan tu mak bapak dia...

Aza: ala..tak payahlah..abang dgn kak ina kan boleh balik sini..


(ah sudah...hehehe..kerenah budak2..nmpak mcm jeles..tapi sayang sebenarnye...)

14 ulasan:

tchersally berkata...

cute mcm Ein..mesti semua org sayang..hehe..muda betul makcik si Ein tu ya..

CatlinaFly berkata...

teacher sally: hehe..makcik e-ein pernah tny..kenapa semua org sayang E-ein?huhuhu....tq for dropping by ..

Emy Omar berkata...

ala..dalam jealous2 tu sayang juge dia ye

cintaKusayangMu berkata...

alamak...ade bait2 jeles tu...tp cemburukn tndanye syg...hehehe...

CatlinaFly berkata...

emy omar: tu la pasal..sy dgn cg fly duk pikir..mesti Aza rindukan e-ein nanti ni..mula2 jeles kemain..:)

CatlinaFly berkata...

qis: betul2..bila time mandi atau tukar pampers, dialah yg rajin amikkan barang2 cam tuala,pampers,sabun,bedak etc...

U-jin berkata...

jer baca dialog ni..haha..mesti mcik ein ni cute banget

Diamilikku berkata...

cat, selalunya apa yang kuar dari mulut budak2 ni lahir dari hati..diorang kan sangat terkenal dengan luahan yang jujur...sayu je dengar dialog tuh kan...
huhuhuu..sian dia kannnn...

CatlinaFly berkata...

U-jin: hehe mmg dia ngaku dia cute..tapi mmg cute pun,rajin budaknye..siap tolong enjut buai kalau kite tinggalkan e-ein kejap (g dapur, g bilik air etc..)

CatlinaFly berkata...

diamilikku: ye betul..budak2 umur ni mmg jujur..sbb tu sy pesan kat cg fly (dan diri sendiri) kalau belikan ape2 utk e-ein, belikan aza sekali...takut dia terasa..leh tahan sensitip jugak mak ucu nye nih..

~ujicham~ berkata...

huhu.. cian makcik e-ein. tp biasalah tu. memula bila tumpuan dah terdivert ke e-ein.. mestilah dia terasa. n bila org dah concern kat dia balik.. semuanya jd baik semula :)

MariaFaizal berkata...

Aza so sweet..My heart goes out for her. Give her a lil' bit more time to bond with cutie pie E-ein. Next thing you know Aza wouldn't b able to let E-ein go :D

Cheers!

Yan berkata...

hehehe... sweet jek...

yg memula tu maybela dia terase orang tak beri perhatian kat dia.. tp lame2 diapun dah same2 sayang kat anak buahnye... err betulkan anak buah?? hehe

neezareef berkata...

jeles pulak dia

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.