Rabu, 17 Jun 2009

(Pre)Majlis Akikah & Potong Jambul Part 1: Irfan & Insyirah

Baru berpeluang nak masukkan gambar sekitar majlis akikah E-ein 12 Jun baru2 ni....aku update ni selepas call mak mertua bertanyakan pasal dak tecit tulah.Mak kata E-ein dah pandai isap puting @ pacifier tu..siap tak lepas selagi dia tak tido.Meragam dah kurang.Menyusu pun dah ok sket..Betullah kata artikel kat bawah, baby sekitar 2 -4 bulan ni urge to suckling sgt kuat.Lagipun itulah cara baby untuk comforting diri sendiri.

Semalam checkup kat klinik, berat E-ein turun dari 5.3 kg last month kpd 5.2kg bulan ni.Mungkin sebab dia baru lepas baik selsema, masa selsema tu kurang menyusu sbb E-ein tak selesa bila idung dia tersumbat.Risau betul aku smpi aku rasa kurang selera makan 2-3 hari ni.Sebenarnye E-ein ni, kalau tak de sakit ,mmg senang sgt jaga dia, especially lepas mandi atau menyusu kalau dia tak ngantuk, suke sgt 'bersembang'..rindunye kat dia...tapi bila mak kata E-ein dah kurang meragam, lega sikit hati aku & Cg Fly.

Jom layan gambar E-ein dan dua pupu nye Mohd Irfan Firaz (5 bulan)....gambar diambil sebelum majlis potong jambul bermula.



Masa ni Irfan tgh disuapkan nasik lenyek....itu yg ade comot sket mulut dia


Irfan jeling - jeling..ai cium E-ein sorang je Aunty Yan(adik Cg Fly)?


My sweet darlin' ...


Ala...abang Irfan jgnlah nanes..mama E-ein amek gambar tu!


E-ein yang manis....mama suke tgk E-ein ketawa tau..
tak dpt sembang dgn E-ein, sembang dgn gambar pun jadik!!!



E-ein kasi pinjam menan E-ein yea...Irfan tak nanes dah...


29 ulasan:

cintaKusayangMu berkata...

irfan dh mkn nasi lenyek??bior betul..baru bln..setahu qis lom bleh lg... bulan baru leh start mkn nestum yg cair2 tu...

wah e ein..senyum mu sgt menggoda...nasib baik darwishes xnmpk..dorg tgh tdo...klu x..mau dia jak g jmpa e ein skrg..hahaha

U-jin berkata...

sronoknye tgk muka e ein dekat2...cumel banget....

CatlinaFly berkata...

qis: irfan ni anak kak uji cousin Cg Fly..masa dia dtg umah tu baru hari ke3 dia belajar mamam nasik lenyek..kak uji ckp dia nak kasik umo 6 bulan tapi mak dia soh kasi sekarang...sy tak tny lak ape sebabnye, agaknye irfan tak kenyang dgn BF je kut..irfan is fully BF..jeles betul sy dgn kak uji.tp mmg kalau ikutkan doktor n misi kat spital, tggu 6 bulan baru bg solid food...

CatlinaFly berkata...

u-jin: terima kasih..e-ein sedang tersipu2 malu sambil berkiriman salam pd auntie u-jin..

CatlinaFly berkata...

qis: sambungan: darwishes ade pesaing tehehehe...

linahilmin berkata...

alahai, geram tul ngan pic e-ein yg no 3 tu!
berat turun pasal aritu dia tak sihat agaknya.. takpe, pasni mesti e-ein kembali montel!
lagipun, dia still nak adapt ngan serba serbi.. takpe, nanti semua ok.

Linda Latip berkata...

rambut ein lebatnye!!!! mmg la manis anak dara ni suke snyum ye..hehe ..eh baby dh mkn nasi lenyek? adeh tkleh la..naty sure dr marah ..dh besar naty prob usus baby irfan naty.. plus klu dh tmbh solid food itu bkn fully bf dh la..syg nye..tkpela ein tggu beso sket bru amik solid k..hehe..gud girl ye..alahai senang mak ngah ayah tau...

neezareef berkata...

e-ein rambut lebat tu bebaloi2 klu ptg jambul..hehe

mamadanish78 berkata...

rambut eeini tu...bkn main lebat lagiii...comelllll!!!!!!

ummumishkah berkata...

so sweet..
paling unik rambutnya..

Mummy ranger berkata...

catlina,

kalu jumpe e ein..tlg gumul2kan tuk mummy ranger ek..geram tul tgk dia lar.

Diamilikku berkata...

baby lelaki memang cepat akan makan solid food..sebabnya diorang tak cukup dengan just minum susu..tapi kalau baby girl insya allah kita boleh ikut lagi step yg klinik advice...

tchersally berkata...

Salam..
uish..geram nengok rambut Ein yg lebat tuh..makin chumel lah gegirl ni..

CatlinaFly berkata...

kak lina hilmin: betul betul..setuju..mcm2 lagi e-ein nak harungi dlm hari2 mendatang..as parent, sedikit sebanyak risau gak tgk berat bdn anak susut...harap2 pasni naik balik...

CatlinaFly berkata...

kak lina hilmin: betul betul..setuju..mcm2 lagi e-ein nak harungi dlm hari2 mendatang..as parent, sedikit sebanyak risau gak tgk berat bdn anak susut...harap2 pasni naik balik...

CatlinaFly berkata...

linda: huhuhu..tak tau la nak komen..dah mak kak uji tu yg suruh.kdg2 susah gak nak explain kat org2 lame ni kan.mujur la my MIL memahami..my MIL pun setuju sgt2 umur 6 bulan baru ajar mamam solid food yg lembik2 cam bubur, nestum etc yg sesuai..

CatlinaFly berkata...

neezareef: hehe..potong sket je wat syarat.tak jejas pun rambut dia hihi..dah besar2 sket ni, rase tak lawa la pulak e-ein botak :)

CatlinaFly berkata...

mamadanish: e-ein kate...tengkiu auntie....ngeh ngehhhh...

CatlinaFly berkata...

ummumishkah:terima kasih..kami bersyukur tak terhingga dikurniakan baby girl yg comel dan sihat alhamdulillah..

CatlinaFly berkata...

mummy ranger: hihi owaittt..tak yah ckp mmg sy peluk2 ciyom2 dia smpi dia naik rimas pon!

CatlinaFly berkata...

suhana: agaknye mcm tulah ye..wallahualam...sy mmg nak bagi e-ein solid food bila umur 6 bulan..

CatlinaFly berkata...

tcher sally: e-ein sengih2 sambil buat muke yg manje2 ;) ngeh ngeh...

yginsaf4 berkata...

chomeyyynyerrr kannns..

catz_mafia berkata...

Catlina,
Comel lah dua2nye.. ish2.. anak sapa lah ni.. hehehe

Insyirah berkata...

Salam..

Oooo...ni lah Insyirah junior ye? Hikhikhik.. ;)

Mimiamilia berkata...

waa.. suka rambut e ein..

CatlinaFly berkata...

yq insaf:..tq :)

insyirah : hik hik insyirah senior dtg melawat!tq dtg sini ye..jom exchange link ye

CatlinaFly berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
CatlinaFly berkata...

mimiamilia: hehe anak dara sy ni..g mane2..org tak nmpk muke dia dulu, nampak rambut dia duluuuu :) lame tak dengar berita mimi , welkem back!

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.