Rabu, 24 Jun 2009

To pacifier or not to ...Part II

E-ein pun guna pacifier the baby soother jugak akhirnya..syukur dia kurang meragam malam2 cari aku..tak lame dah E-ein.. Mama tgh wat final prep(dah sapu lantai umah bersih2,mop lantai, beli buaian bla bla..) utk sambut E-ein balik, Mama siap amik cuti lagi tau next week..want to spend 2-3 days with my preciousss...(aku baru hantar borang cuti tadi muhehehe harap2 diluluskan!amin!)


Gambar ni masa E-ein still nyonyot pac Anakku...


She now likes to explore & looks at her teeny tiny little hands...



Ape tengok2? hehe :) baby rambut kembang hihihi dah taruk baby oil pun rambutnye tak turun2!!!



Sekarang E-ein guna pacifier Avent, pac Anakku tu holder dia melengkung & menyebabkan pipi E-ein yang bolat itu berbirat..so sy tukar kepada Avent, yang holdernye rata dan kecik comei gitu...Syukur juga E-ein tau batasan nyonyot puting nih, bila dia berjaga, mmg dia tak nak puting ni, sbb dia suke bersembang.Dan bila dia tido, dia siap campak puting tu(toin!) dari mulut dia..

Antara butiran sembang2 E-ein:

Akuk..
Awuuu....
Ahak..
Guuu..(biasanye disertai hujan buih air liur)
Aiii..
Buahh..
Ekekek..

Haha..ade sape2 leh translate?? :)

20 ulasan:

Gieyana berkata...

Cat...x bleh translate ler...bb talk tue..dier nyer learning process utk process pertuturan kelak..mesti cute kan..:D

masviona berkata...

hiksss....dah pndai ye eein bersembang.....tak leh tahan tgk pipi dia yg bambam tuh...hiksss

CatlinaFly berkata...

gieyana: hehe tau..sy gurau je..comel sgt kan bila baby wat bunyik2 cam gitu..

CatlinaFly berkata...

masviona: bila leh jumpe lagi ye dgn Damia Chanteekkk :)

Aishah@Ariffin@Aqil berkata...

salam cat...
buah ckp tu cam dak aqil je...masa umur 4-5 bln... tu kena mama dia yg translate... org luar biasa tarak faham....
bestnyer e-ein dah nak balik...mesti mamanye rindu yg amat...

CatlinaFly berkata...

Aisha: :) ha ah kan suke dengar bunyi2an yg dibuat oleh baby..cumel sgt..sy sukeee heh

cintaKusayangMu berkata...

amboi e ein..byk sembg ye skrg..leh la join ngn darwishes..riuh jdnye nnt...
wah,mama e ein siapamik cutilg tu..smoga cuti diluluskn...

tchersally berkata...

Semalam K.Sally nonton Oprah Winfrey show..guest dia kata..babies mmg try nak communicate dgn mohers..antara bunyi yg dia observe

"nneh.." = lapar
"hek.." = tak selesa kat perut
"heh.." = dia nak sedawa tp tak bole..so kena letah kat bahu kita..tepuk2 blkg utk sedawa..
"owh" = nagantuk

hehe..ntah ler how far its true..

neezareef berkata...

hihi cute je isap puting...tp eein pndai lak timing nk isap bila..bgs2

Nadea_LaLaLa berkata...

isap puting dah dia sekarang..sekejap je dah nampak perubahan dia..

CatlinaFly berkata...

qis; huhu baru antar borg cuti..pastu dgr2 nak kene gi kursus nxt week tp tak confirm lagi..adoi..

CatlinaFly berkata...

tcher sally: mungkin ade kebenarannye tuh..mesti pakar kanak2 yg wat research tu..tq for sharing :)

CatlinaFly berkata...

neeza: harap2 berterusan mcm tu smpi dia berhenti isap puting :)

CatlinaFly berkata...

nadea: ha ah kejap je dah 3 bulan lebih dah

Mama-Danish & Sarah berkata...

kecik-kecik dah pandai sembang erk.. bahasa jermannn.

Aku manusia yang bernama SYAFIQA. berkata...

salam..
cute nye budak ni
hehe

CuTeMiUt78 berkata...

heh..heh..heh.. best kan bila dgr baby cakap ni.. satu kenangan yg indah sgt.. Mirul dari kecik memang akak tak biasa kan ngan puting2 ni.. takut nnti susah plak nak tinggalkan.. cam kakak sepupu mirul smpi dah darjah 1 still duk hisap puting tau... :D

CatlinaFly berkata...

mama danish & sarah: heheh sebab tu tak paham muahaha..

CatlinaFly berkata...

syafiqa: salam kenal..terima kasih singgah sini

CatlinaFly berkata...

cute miut: hmm..sebab dia meragam kdg2 tu bila sy takde kak..mmg tak nak bagi tapi dari dia meragam melalak ..bg jelah puting..lg pun dah nak letak umah org next week..harap2 senang nak 'cerai' puting nanti heh..:)

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.