Rabu, 29 Julai 2009

Aku kene reject wowowowowooooo

Sejak dua hari ni,E-ein dah reject BF..sedihnya...bila dia menangis lapar, tiap kali aku try BF kan dia, E-ein melalak lagi kuat dan memalingkan muka dia. Siap Cg Fly tolong pegangkan kaki tangan dia yang meronta2 bila aku nak bagi BF. Bila dia melalak makin kuat, aku give up, terus g dapur buat susu, nmpk je botol susu dia cenyum2 lak....eeeiiiii...geram pun ada..smpi bengkak sbb E-ein tak nak BF ....terpaksa la pam utk ilangkan bengkak..dah lame aku tak pam sejak E-ein ada kat umah sbb E-ein lah 'pam' semulajadi!

Petang ni aku nak cuba lagi..hmm..ke sebab position E-ein tak betul ek, aku pegang dia tak betul ke....atau dia tau aku demam 2-3 hari ni sebab tu dia tak nak BF?Baru bercadang nak BF kan E-ein (walaupun tak fully BF) smpi 6 bulan sekurang2nya...ni baru 4 bulan setengah dia dah reject aku?Sedihhhh!!!


Gambar tiada kaitan dengan tajuk hehehe..saje2 nak letak..
E-ein main dengan Nemo plush toy yang aku beli online, murah jek..
Kadang2 smpi dia bersembang2 dengan Nemo tuh..comelnye...

29 ulasan:

karipapsayur berkata...

SAME! sedih sungguh! I pun kena try cara lain! Perah sikit and bg botol ke.. biar dia kenal sikit susu badan nih!

Budak 4 bulan da pandai memilih! Geram tauuu

tchersally berkata...

Pam..letak dalam botol..peh tu kasi E-ein nyonyot..

Mama-Danish & Sarah berkata...

sume ni dugaan sbgai ibu.... jangan dipaksa nanti takut dia ngajuk teruss.... cuba pam dan bagi dlm botol susu...

CatlinaFly berkata...

mommy QZ: k..kalau dia tak nak gak BF today..kene thaw EBM dlm fridge kasik sama diaa...

CatlinaFly berkata...

tcher sally; ok note taken..will try..

CatlinaFly berkata...

mama danish & sarah : huhuhu tu lah sedih giler bila tgk E-ein tak nak BF!

Tukang cerita berkata...

samalah dgn anak akak...
4 bulan dah berlagak...tak mo bf lagi...siap nak muntah2 lagi...hahaaaaaa.....

*nangis jugak akak masa tu, sedey.... *

mummy_ayu berkata...

aik..awal nya e-ein nak stop bf? sian kat mama tau..bf kan cedap. ian dulu sampai 8 bulan lebih, pas tu dia tak mau..bengkak! yang iris la still go on , sekarang dan nak masuk 9 bulan...bagus iris, mummy kurus sikit! he he he!

~~ciklinn~~ berkata...

hayooo yer ker... ni sama kes anak buah linn lah ni... skrg baru 3 bulan mmg tak mau dah BF.. huhuhh tapi kalo pakai botol dia nak...

agaknya laju jerkot kan susu tu kuar kalo pakai botol..takper teruskan usaha yer..

Nadea_LaLaLa berkata...

akk kalo baby tak nak Bf kan klo kita pam kan masuk dlm bottle tak elok ke?
sy plan nak wat cmtuh..klo ade lah.
klo nak direct Bf kan macam kekok lak.sbb penah gak tgk kakak sy Bf anak dia tapi melalak gak.
last2 pam masuk dalam bottle elok je...

atie berkata...

Lor...cam gitu lak, takpe lina cuba lagi k....

Hanz berkata...

Nursing strike kut? Kalau u sudi, jemput singgah my chttrbox look under breastfeeding...i pernah up this topic

Hope bb will soon nurse balik..

CikMin berkata...

alaaaa...syiannye kt mama e-ein...anak cikmin sume lepas 2tahun walaupun x fully..alahmdulillah...try la cat..mgkin position x kena ke...

zura@iwan berkata...

ooo dia dh x mau BF ek...

-iLLa- berkata...

mmmm...try cat bukak baju..dok dlm bilik dgn bb..skin to skin..bb pun biarkan pakai pampes aje..

Juwita Jamaludin berkata...

salam cat sayangkan kalau 4 bln tak nak BF .. dulu ita pun jadi gitu anak pertama tapi dapat la 5 blan full pas kenalkan botol terus tak nak... huhuhuh.. tapi adik dia alhamdulilah samapa sekarang dah setahun lebih masih full BF lagi.. ta rasa cuba bagi je.. pam dalam botol sayang tu susu tu... anak BF jarang dapat sakit rasanya..

CatlinaFly berkata...

kak nurul: wah siap muntah?hihihi dah sedap susu botol agaknye kan kak?

CatlinaFly berkata...

mummy ayu: jeles2...anyway..caiyok2 ye..biar smpi setahun takpun 2tahun BF ;)

CatlinaFly berkata...

ciklinn: mungkin jugak..puting botol susu lagi laju susu kuar agaknye lah..

CatlinaFly berkata...

nadea; happy breastfeeding ye dear..breasfeeding ni bnyk kebaikannya, since nadea suri rumah, lagi senang nak BF, kalau bekerja lagi byk cabarannya nak BF..

CatlinaFly berkata...

kak tie: thanks kak tie..err..kak tie nak main kejar2 lagi tak hehehehe...

CatlinaFly berkata...

hanz; wallahualam..tak tau laa kalau dia rasa bau mama dia ni masyam hahahaha..

yes, i went to ur blog already..dah baca dah..thanks for the info..

CatlinaFly berkata...

cik min: tu lah..sy lum putus asa, nak cuba lagi ni ,mlm ni & esok2..

CatlinaFly berkata...

zura iwan: huhuhu harap2 temporary jek..

CatlinaFly berkata...

ita: terima kasih on your support!! :)

Baby Lyana berkata...

cuba lagi... maybe BF susu kurang flownya..... cuba browse @ blog hopping rasanya ade byk website yg ajar pemakanan kasi susu byk..so flow sgt laju.. huhu..

sy pun x berapa pandai coz sy xde exprience kena reject..Lyana belasah ajer..

CuTeMiUt78 berkata...

eemmmm sama je ngan akak dulu.. lagi plak.. masa mirul 3 bulan.. dia blh main2 je bf.. tak betul2 pun.. sudahnya berenti sendri je..

iNa berkata...

uwa....mmg sedih kan klau anak xnk BF..huhuhuhu....

beebkiez berkata...

ooo... ni la nemo baby e-ein yg bentuk bantal cum selimut yang dikatakan tu... chomel & besarnyeee...

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.