Rabu, 29 Julai 2009

Cerita reject (bahagian 2)

Salam...sementara aku tggu E-ein bgn untuk menyusu, aku blog walking dulu.Nak tido pun serba salah sebab E-ein dah tido 2 jam, lagi sejam bangunlah tu.Kebanyakan blog yang aku g jalan2 mlm ni, rata2 cerita pasal breast feeding..fuh..rasa naik semangat nih!tadi aku pam, dapatlah 3 oz.Not bad bagi aku yg dah sebulan tak mengepam sejak E-ein kat umah ni.

Lepas balik keje tadi, aku cuba BF kan E-ein, tak nak jugak.Aku masih di reject rupanye..geram sungguh saya haihhhh...So aku bagi EBM yang dah dihangatkan sikit dlm botol.Laju je dia minum, abis 6 oz!(kalau susu isomil, dia minum 4-5 oz je).Dan pastu masa aku belek2 rambut dia , ternampak ada benjolan kecil kat bawah telinga kanan.Hmm...macam bengkak kelenjar, aku tekan2 dia tak rasa sakit pulak.Ke sebab benjolan ni E-ein tak selesa nak BF?(E-ein BF belah kiri so,dia akan baring mengiring atas bdn dia yang belah kanan masa BF).Aku dah tuam kat benjolan tu & letak minyak Yu yee sket..nak tgk esok kalau tak surut, nak kena bwk g klinik lah....

Jom layan gambar hiasan hehehe (dalam keta otw nak balik umah tok mak weekend yang lepas..)

dah pandai pegang & belek2 puting..

lengan e-ein ada bekas ruam alergik tu lagi masa ni..tapi skrg dah makin pulih..heh cuba masuk dalam mulut, tapi of course lah senget benget masuknya..mama lah kena betulkan..
kemaruk nak meniarap sejak dah terer ni..dlm kete pun nak meniarap!hoisshh!

20 ulasan:

karipapsayur berkata...

amboi3.... karang dalam kereta pun kena letak pagar2 krg tkot jatuh ke tempat kaki!

CatlinaFly berkata...

mommy QZ:kih kih kih sebab tu tak menang cutest baby in car seat, sebab lum pakai lagi car seat tu hehehehehehe..:)

kak ina kl berkata...

salam catlina..cuba tau..jangan putuskan susu ibu tu..kalau lehlah sampai 2 tahun...

kalau tak bagi takut pulak kamu termengandunglah pulak macam kes akak dulu..

CuTeMiUt78 berkata...

uish... kat dlm keta pun e-in nak meniarap ya.. :D

mummy_ayu berkata...

minta-minta la e-ein still nak bf kan..wah e-ein, mentang mentang dah pandai meniarap, dalam keta pun nak meniarap..baik baik, kang tertiarap kat bawah tu.

CuppyCakeMommy berkata...

never give up..never surrender..chewahh..sama2 kita bagi semangat untuk bf to each other k..esp working mom,bf ni mmg amat menguji kesabaran sket

neezareef berkata...

dah makin panjang si e-ein nih..debab pn debab gak..rambut kemain tecacak

Farah berkata...

good job catlina! jgn give lagi k..kalau die nak EBM..u have to express it..mmg ade baby yg reject sbb nipple confuse..puting botol ni lagi senang hisap dr nipple kite..e-ein maybe bukan tak suke susu ibu tp die tak suke nak hisap dr nipple..

elok di teruskan selagi mampu :D

dZana berkata...

harap eein okey.. n buatlah yg terbaik tuk anak dara sorang tuh...

DrSam berkata...

memang amat digalakkan ibu-ibu menyusukan sendiri sicomel (BF). Banyak khasiat dan faedahnya. Anak saya paling kecil sampai sekarang (3+) masih lagi menempel kat mama dia. Alhamdulillah, dia teramat jarang sakit atau demam-demam.

Semoga si Ein bertambah tembam dan sihat-sihat sokmo.

U-jin berkata...

jaga2 dah semakin lasak si kecik nih....kena letak bantal banyak2..kalo jatuh pong best...ahaks

CatlinaFly berkata...

kak ina; hehehe..e-ein dpt adik nanti yeay!hahaha..(acah aje..tapi kalo rezeki kami tak tolak..muahahaha..err..larat ker..e-ein kecik lagi..tak kot kak..)

CatlinaFly berkata...

cute miut: bukan dlm keta je..dlm buai, atas riba pon nak meniarap..org tgh kemaruk la katakan..

CatlinaFly berkata...

mummy ayu: ha ah mmg kena pagar dgn tgn time dia nak golek2 tu

CatlinaFly berkata...

cuppy cake mummy: ha ah..mmg mencabar..sejak e-ein tak nak menyusu, susu pun mcm dah kurang..:(

CatlinaFly berkata...

neezareef: kenan naruto kot rambut cacak hahaha..padahal masa preggie suke nengok spongebob..hihi

CatlinaFly berkata...

farah: huhu Bf dah totally rejected,setakat ni EBM dia ndak lagi..

CatlinaFly berkata...

kak zana: sy coba yg terbaik..mencoba dan terus mencoba..

CatlinaFly berkata...

dr sam; huhuhu eein dah reject, masuk ni dah 5 hari, mati kutu gak..bagi EBM laa wat ganti..

CatlinaFly berkata...

u-jin: ha ah..good idea :) thanks...

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.