Isnin, 6 Julai 2009

E-ein's first day with babysitter...

This is the day!Hari ni hari pertama E-ein aku antar ke rumah babysitter...mula - mula nak letak dlm baby seat (hadiah dari kawan2), tapi E-ein belum leh duduk lagi so ape yang aku buat, aku baringkan seat depan sebelah aku tu, alas dgn kusyen sofa dan alas lagi dgn tilam E-ein.Mujur tilam tu agak tebal so, E-ein tak lah boleh tergolek2..lagipun umah babysitter dekat je, belakang umah, seminit dua dah smpi...

Masa aku antar kul 7 pagi tadi, E-ein masih tido hinggalah aku smpi ke rumah babysitter, Kak Yah, yang bahasakan diri dia "mak" pada E-ein.Bawak turun dari kereta je, E-ein dah tersengih2..aww..sweetnye..aku rasa mcm tak nak gi keje je!nak mengadap dia 24 jam!

Tengahari nanti aku nak g jenguk E-ein jap! Lagipun tertinggal anak patung Hippo dia, aku nervous pasal nak antar E-ein,terlupa bwk anak patung kesukaan E-ein.kalau dpt anak patung kaler-kaler tu, E-ein ralit belek2 anak patung tuh!

Hmm..ape lah yang dak tecit tu buat sekarang yeh?

24 ulasan:

Mama-Danish & Sarah berkata...

akak dulu pun berdebar nak tinggalkan sarah kat baby sitter. risau kot2 la dia nangis.... duk kat ofis pun asyik teringat kat anak jer kan. mengelamun fikir baby tengah buat ape... hihihi....

mummy_ayu berkata...

suke la mak dia hari hari leh jumpa e-ein sekarang. boleh tido ngan e-ein..best kan..ala anak patung tinggal, alasan nak jumpa e-en la tu...windu kan walaupun tinggalkan diaorang kejab aje kat baby sitter..emmm windu gak kat iris n ian...

neezareef berkata...

dulu pestime tinggal anak g keja ngn mak tetiap jam kol..kekekek

CatlinaFly berkata...

mama danish & sarah: betul betul betul!time meeting tadi asik teringat dia je..risaulah!husband pun same!

CatlinaFly berkata...

neeza: masa tggal umah MIL, selalu gak tipon, sehari 2 kali jelah biasanye..sekarang dekat, ape2 hal, g jenguk jelah dah dekat..

CatlinaFly berkata...

mummy ayu: heheh harus tiapkali waktu rehat sy g jenguk!

Mummy ranger berkata...

catlina,
teringat mase zaman hantar il ranger kat umah bbsitter. ngam2 lepas abis pantang start keje. mcm tak nak lepaskan dia. now bile first time hantar pg skool..mummy dia gak yg over nanges..hehehe.sib baik hana hantar umah maktok. takdekla sedih sgt.

CikMin berkata...

salam cat...pestime cikmin tinggal anak kt rumah mak sedara dulu2...asik tepon je kt rumah mak sedara tu..sampai dia marah la kan..sbb apa..bila bunyik tepon..haruslah baby tu terkejut dari tido..huhuhu..xleh tahan...cukup jek sebulan mak sedara jaga..terus cikmin anta resign letter...hiks...

linahilmin berkata...

cat, mcmmn ruam kat e-ein, dah ok? try cari cream ni kat farmasi, Insyaallah cepat baik...
'ELOMET' cream

tchersally berkata...

hmmm..1st tinggal anak dgn stranger mmg buat serabut perut kita kan..x pe..tawakkal pd Allah moga ein sentiasa dilindungiNya..Cat..ein besar sikit hntr nursery..hntr kat rumah org ni,kalau org tu sakit ka..emergency ke,,kita nak keje pon susah..nursery ujan ka..ribut ka..sure buka..

cintaKusayangMu berkata...

e ein dok ngn mak ye waktu siang>??cmne??ok x??jgn nakal2 tau...mama keje

karipapsayur berkata...

wahh.. da ada anak patung faveret!

CatlinaFly berkata...

mummy ranger: hmm..memang kan..kalau takde depan mata kite risau je...kalau dgn MIL tak ler risau sgt..ni dgn org baru kenal..tapi nmpk ok tu..lagipun e-ein tak kenal org sgt lagi, kalau dah kenal org, ade gak dia tak nak tu..(tapi dia kenal mama & abah dia je ..hehe)

CatlinaFly berkata...

cik min: tulah cik min, mujur dekat, time sy free leh g jenguk kejap..

CatlinaFly berkata...

lina hilmin: ruam kat muke dia dah ok, dah sembuh dah..ade krim n losen yg doktor kat pakar kulit tu bagi...tinggal kat tgn parut garu/calar2 tu ade sket lagi..thanks for sharing..

CatlinaFly berkata...

tcher sally: ye kak..tawakkal lillahi taala..aminn..insya Allah..bila E-ein besya sket..umur 3, 4 tahun kut..

CatlinaFly berkata...

qis: uish..e-ein dak baik..tak nakal aih...:P

CatlinaFly berkata...

karipap sayur: hihihi itu je satu2nye anak patung dia, lain blom beli!! :)

~~@lyci@~~ berkata...

alycia pun masa 1st time tinggalkn Adam kat babysitter dia mmg rs sedihh jer.. kat opis xbole buat keje asyik teringat kat dia jer.. ntah dia nangis ke x lah.. tp alycia ms sblum kejer lagi dah try hantar Adam kat baby sitter dia seminggu.. masa 1st day mmg dia nagis lah.. tp 2nd day dah ok dah.. babysitter dia pun dah faham perangai dia.. alhamdulilah..

HalfBlood Princess berkata...

Ala ciannya mama e-ein, izu dh rse dh isnin lps...huhu mmg cedey teramat2...it's ok e-ein sure doing well there.:)

Mamamanja berkata...

anak2 bonda yg jaga. bonda dok sekali. makanya x penah la tinggal kat babysitter. tapi ari pertama tinggalkan tuk p koje memang windu

CatlinaFly berkata...

alycia: baby sitter tgh nak kenal2 dengan e-ein tuh...hope dia serasi dgn baby sitter dia..

CatlinaFly berkata...

izu: huhuhu..mmg sedih + windu..ni jap g nak g amik e-ein neh!

CuTeMiUt78 berkata...

hehehehe.. betul tu lina.. sib baik dekat kan.. blh gak blk2 tghari jenguk dia..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.