Selasa, 14 Julai 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby in CAR SEAT Contest

Bismillahirrahmanirrahim....


Wahahahaha..dateline nya besok!!!Dengan ini aku dgn suka suki nye...masuk contest lagik heh....
Contest kali ni , bertemakan Cutest Baby in CAR SEAT iaitu tema bagi bulan Julai, anjuran MomBloggersPlanet.Ada contest cutest baby yang berlainan tema setiap bulan.
Syarat-syaratnya...(aku copy paste dari blog penganjur):



1.Get a photo of your baby in CAR SEAT (if you don’t have one, perhaps it’s the best time to get, borrow or try one)
2.Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby in CAR SEAT Contest
3.Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth.
4.Write about the car seat in the picture and your thoughts/opinion about the use of car seat for babies/children.
5.Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry.
6.Leave a comment here(at MomBloggersPlanet's blog) with link to your blog post .



Penganjur:

Penaja/Sponsor:







Maklumat Anak:

Nama anak:
Nur Dayana Insyirah binti Zulkeflai aka E-ein
Tarikh lahir:
18 Mac 2009
Gambar-gambar untuk contest ni:
(yang syoknye, leh hantar lebih dari sekeping!)
E-ein dalam car seat dari dua angle berbeza ngee...
E-ein suke besarkan mata dia bila dia happy!
Yang ini pose mata kuyu...
Cerita tentang carseat:

Bab 1


Car seat ni hadiah dari kawan-kawan kat opis. Alkisahnya, masa aku dalam pantang, kawan-kawan tanya, aku nak hadiah ape?Kalau diorang belikan baby cot ok tak? Bagai org mengantuk disorongkan bantal, aku dgn mengadanye berkata .."hmm..baby cot dah ade, baby car seat lom ade....." ngeeeeee...oh terima kasih kawan - kawan yang sudi melayan kerenah aku ni..sayang korang,mmmuaahhhs! (tulah sape suruh tanya..ngeeeee..)

Bab 2


Car seat mmg penting bagi aku.Kalau kawan-kawan tak hadiahkan pun, kami akan beli.Sebab kekadang aku akan drive sorang2 with E-ein tanpa cik abe ku Cg Fly( g umah pengasuh, g klinik etc..). Bila baby dah duduk & strapped safely(and comfortably) kat car seat, barulah mama leh drive dengan tenang! :)
Kesimpulannya, car seat penting untuk:

1.Keselamatan babies/children. Tangan aku kurus cikeding, tak kuat lak tu..kalau Cg Fly brake emergency, takut 'terlepas' atau terhantuk..(nauzubillah..hish!)
2.Keselesaan babies/children dan juga ibu bapa.Kadang2 lenguh juga nak riba/dukung baby especially kalau perjalanan jauh (mcm aku, raya ni nak balik Kelate wehhh!12 hours journey!!!)
3.Disiplin anak2...duduk diam2 dalam keta, tak ganggu parents yang tgh drive terutama bila parent tu berseorangan...

Bab 3

E-ein lom guna car seat ni dengan rasminya..sebab 3 minggu lepas, kami dah cuba letak dia kat car seat ni, & dia nangis2 sampai kami tak jadi outing that day!Insya Allah, kami akan cuba lagi nanti..E-ein pun akan mencecah 4 bulan 18 Julai ni.So demi masuk contest ni , aku snap gambo E-ein duk dalam car seat, tapi kat ruang tamu, bukan dlm keta heh....(ngeee lagi sekali..penganjur kata cutest baby in car seat je, bukan in car kan heheheh!)

Sekian entry sy untuk contest ini...:) (sambil kedip-kedip mata kepada penganjur hehehehe)
Untuk maklumat lanjut sila klik sini: MomBloggersPlanet.com

18 ulasan:

azzamoro berkata...

good luck..:)

mummyseri berkata...

kak cat..
comel la e-ein n good luck..

MiszMama@Haslinda berkata...

gud luck..ade can nak menang ni sebab mate ein yg bulat.

karipapsayur berkata...

kah3.. car seat in living room.. xpe.. biasakan dia. kdg2 QZ menangis biar aje. janji selamat dok dalam tu

Juwita Jamaludin berkata...

makin coml E-ein ni.. good luck ye

neezareef berkata...

good luck baby e-ein...

mummy_ayu berkata...

good luck baby e-ein. tak perasan pun contest nie, nak gie jengah jab, sempat lagi tak nak join?

UmmiKhayra berkata...

gud luck for the contest ye.. :) Feel free to join contest kat blog saya jugak ye.. :)

chugie berkata...

Salam..

Wah, bagus gak contest ni. Hope anak awk leh menang, sbb she's so cute..

~~@lyci@~~ berkata...

gud luck e-ein.. geram jer anty tgk mata e-ein yg bulat tu..

CatlinaFly berkata...

azzamoro,mummy seri, misz mama, kak juwita,neeza : terima kasih..aminnn...saje suke2 join..kalau dpt salah satu prizes best jugak noo..:) (hoh..berangan...)

CatlinaFly berkata...

mommy QZ: letak kat ruang tamu pastu bila playtime atau quiet time, saje2 testing try letak e-ein kat situ....sebelum try bwk dlm keta..

CatlinaFly berkata...

ummikhayra: tq..insya allah..

CatlinaFly berkata...

chugie & alycia: mekacih!!!

catz_mafia berkata...

CatlinaFly,
Wah.. contest lagi... semoga sukses aaa...

cayo cayo!!

CatlinaFly berkata...

catz mafia: macihhh!!!amin utk doa kawan2 semua!

CuTeMiUt78 berkata...

wah.. excited tgk... good luck ya. :D

lin berkata...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.