Jumaat, 14 Ogos 2009

Mom Bloggers Planet Cutest Baby with TOYS Contest

Bismillahirahmannirahim...
MomBloggersPlanet Cutest Baby Contest kembali lagiiii!!!Rasanye semua mom blogger teruja pasal contest kat MBP ni...Ni kali kedua aku join, yang bulan lepas kat saringan je huhuhu...join suka2 tapi kalau dpt salah satu hadiah, alhamdulillah!!!Apa yang penting?(kerjasama!opppss..)..yang penting, contest2 mcm ni boleh mengeratkan silaturrahim sesama mom blogger...

Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.
  • Get a photo of your baby with his/her favorite toys
  • Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby with TOYS Contest
  • Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth.
  • Write about the TOYS in the picture.
  • Write your opinion about the usage of TOYS in early childhood learning
  • Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry.
  • Leave a comment here with link to your blog post
Here are the links that must be included in your blog entry.

MomBloggersPlanet contest page : http://www.mombloggersplanet.com/1312/cutest-baby-photo-contest-august-09/
PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my
AliceWonders : http://www.alicewonders.com

For terms and condition please visit : MomBloggersPlanet

Nama Anak: Nur Dayana Insyirah binti Zulkeflai a.k.a E-ein

DOB: 18 Mac 2009

My baby E-ein dengan playgym nya...muka concentrate abis!

Cerita pasal playgym kat atas ni:

Sebenarnya dah lama berkenan dengan playgym Fisher Price Kick n Crawl Ocean Wonders ni.Selalu tgk kat blogshop , asyik sold out je, akhirnya berjaya reserve dengan satu blogshop ni (Mybblittlestore).Still in good condition, suka sangat tgk E-ein main tepuk2 beach ball yang tergantung,dia nampak hepi sgt2 :).

Lagi gambar-gambar E-ein dengan mainan2 dia yg lain...

Dengan Cik Badak , sampai bwk tido...

Dengan Nemo ,her favourite!Jom main bola...

Balancing act :) dengan activity cube..

My opinion about toys in early childhood:

A must!!!Permainan di usia awal bayi boleh merangsang perkembangan minda yang cerdas dan badan yang sihat (ayat skema gitu..).Ok..this is sewius!!...

Permainan bagi bayi merupakan satu sesi pembelajaran yang berterusan boleh merangsang deria rasa (tactile),deria mata (sight) dan rasa ingin tahu(curiousity). Juga penting bagi memberi pengalaman baru kepada babyi/anak2 semasa mereka memegang permainan tersebut.Toys dengan warna yang terang dan menarik adalah untuk merangsng deria penglihatan, toys dengan bunyi-bunyian merangsang deria pendengaran, toys berbentuk teethers yang boleh digigit untuk deria rasa,soft toys & toys with textures untuk deria sentuh (touch & feel).Toys berbentuk playgym/playmat pula memastikan bayi anda aktif,peka dan ceria.Terdapat juga toys yang boleh dililit/diikat pada carseat/stroller untuk menceriakan perjalanan si manja.Yang paling indah, apabila kita dpt mendengar gelak tawa si manja bila bermain dengan toys kesukaannya.....Ibu dan bapa harus turut serta dlm aktiviti bermain bersama anak-anak.Selain itu,pastikan alat - alat permainan anak anda dibuat dari bahan bukan toksik, tidak mudah tertanggal/tercabut dan tidak mempunyai hujung yang tajam.Alat-alat permainan tak semestinya perlu yang mahal, tapi ibu bapa harus mencari yang selamat, tahan lasak,mampu beli dan yang sesuai dengan peringkat umur anak masing-masing.

Setelah digoogle2 pula..sy jumpa maklumat ni...

Antara jenis - jenis permainan/Toys untuk bayi:

Sekian.....



4 ulasan:

mummyseri berkata...

Salam kak..
best tgk eein da pndai main menan2..
smoga berjaya kite doakan..
muahsss tayangg eein jugek...:)

miemiey berkata...

semoga berjaya...byaknye mainan eein...pandainya dia main..sampai nk tdo pun ada mainan yg teman kan...

CatlinaFly berkata...

mummyseri: tayangggg mummy seri jugaks muuaaaahhhhss muaaahhhhhsss

CatlinaFly berkata...

miemiey : tq..peserta tomei2 & hebat2 belake, tak taulah lepas ke tak :) ape pun, kite join suke2 je..leh kenal mom blogger yg lain

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.