Khamis, 15 Oktober 2009

Berjaya!Fuh!

Alhamdulillah akhirnya berjaya gak aku tukar template blog ni from 2-columns to 3-columns.Dah lama plan nak buat cuma tak de masa utk baca instruction & juga takut widget2 aku hilang (pernah berlaku kat blog Cg Fly masa dia tukar template dulu). Dan alhamdulillah juga aku berjaya kekalkan 99% widget aku ni(ada 2 widget terdelete masa buat ni).Aku agak ketinggalan sebenarnye sbb ramai kawan2 bloggers dah tukar ke 3-column templates ni.Memang nampak lagi terurus dan sistematik kalo buat 3-column especially kalo dah byk sgt widget mcm aku neh...Tak tahulah bpe lame template baru ni leh tahan..tapi aku ni jenis "setia" hehehe....(dlm masa 1 tahun lebih jadi blogger baru 3 kali tukar background & template),mungkin lame lagi baru dpt jumpa template lain yang berkenan di hati...

Dan juga salah satu sebab aku tukar template , atas nasihat Kak Ros aka Little Mama , founder MBP yang mencadangkan aku tukar ke 3-columns template!Oh ya, blog ni dah direview di
MombloggersPlanet(MBP) , leh tengok kat sini Catlinaflybaby - Blog review (masa ni masih template lama..)..rase glamer sekejap keh keh keh...kembang kempis idung muhahahaha!!

Leh gak klik sini utk tgk blog review!

Template baru ni aku amik dari Templatemama-Free Blogger Templates, sgt byk pilihan templates yang cantik-cantik dan juga ada tutorial untuk mengekalkan widget....hmm tapi kan cuma ade sedikit tak puas hati sket..header aku tak center dgn frame dari Template Mama ni..kawan2 ada solution tak camne nak repair?dan..oh,tgk gmbr bawah,baru aku perasan..
widget Lilypie E-ein ilang ..nak g buat semula ni...bye semua!

bye bye my old template & background!!

11 ulasan:

Hanz berkata...

Love this new layout.so green..thunbs up, Cat!

Little Mama berkata...

catlina, cantik! keep up all the good work and happy blogging!

izan ishak berkata...

catlina,cantik...cantik...!
yelah...izan pun xtau camna nak penuhkan gambar kat header tuh.

sapa boleh ajarkan nih...tolong ye!

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful berkata...

cute makeover...cute

Sumijelly berkata...

wah...tahniah la..
dh tukar layout

CatlinaFly berkata...

hanz: thanks hanz :) dah terperam lame hajat nak tukar layout, baru berjaya laksanakan../heh

CatlinaFly berkata...

little mama: tq! :)

CatlinaFly berkata...

izan: heh..cantik ke? tapi rasa cam rambang mata pilih layout template yg baru, harap2 yang ni memenuhi citarasa dan senang nak arrange n browse..

CatlinaFly berkata...

mama miya: thanks..

CatlinaFly berkata...

sumijelly: heheh..credit to template mama! :)

ila@cantekmama berkata...

ila pon mmg tgh carik2 jugak nak tukar yg 3colum sbb nak tambah byk g kat blog ila tu..tp seriyus catlina punyer 3 column ni comey sbb nampak full,bila masuk rase blog nie mmg suka nak baca sbb rase cam meriah gitu..hehe

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.