Ahad, 4 Oktober 2009

Raya (part 3) :Main wau di PCB

Kat Kelantan, layang-layang dipanggil wau (sebutan:wa).Jgn confuse ye tgk tajuk kat atas main wau, tapi tgk gmbr main layang2 :).

Sempat juga kami ke pantai Cahaya Bulan petang raya kedua, saje g amik angin dgn layan abang2 Ultra nak main wau !

Ultraboboys yg gembira bila kata nak g pantai

Beli layang-layang

Jangan berebut na...dah beli sorang satu ni.

Ultralif cuba menerbangkan layang-layang

Ultrayah aka abg iparku mengajar anak2 main layang-layang

Termenung sebab layang-layang tak mo naik(angin tak kuat..)

E-ein tgk aje ye...E-ein kecik lagi nak main layang-layang!

6 ulasan:

HalfBlood Princess berkata...

alahai bestnyer, i love playing kites when i was kid. rajin arwah tok bak layan sy ptg2 klu blk kg..hmm those sweet days!:)

u all main kt pantai lg la best kn? hopefully my gals will xperience it once..mst umi dia yg over. hikk.

kakchik berkata...

salam catlina.

amboi... sempat juga dia sekeluarga ke PCB main wau. Hari raya ke-2 tu kakchik dok sibuk melihat sawah-bendang di kampung suami.

budak2 tentu seronok dpt main wau kat pantai tu.

Natrah Norlin berkata...

salam..buat masa ni saya pernah mengait bb blanket

1. http://natrahnorlin.blogspot.com/2009/07/granny-square-blanket.html

2.http://natrahnorlin.blogspot.com/2009/07/granny-day.html

untuk pattern2 lain puan ble surf www.freepatterns.com.Ada pelbagai pattern untuk selimut baby.

N thanks for visiting my blogs.
Selamat hari raya n maaf zahir dan batin

Ely Hasrul berkata...

beshnye! xsabo nk ajak sami main layang2..

cintaKusayangMu berkata...

bestnye main layang2...kt cni pn tgh musim main layang2..nnt eein dh besar leh main layang2 ngn darwisdhes ye...

Hanz berkata...

alamak cat, rindunyer me kat PCD, dulu2 time student slalu every friday gi jogging ke sana..till uitm moved to machang.

lucky ur boys siap dapat main wau lagi..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.