Selasa, 10 November 2009

Dah sampai...


picture courtesy of GobokBuruk

Hihihi maaflah ye..diriku ini agak ketinggalan gerabak ketapi...baru nak berjinak2 di dunia baby sling.Pakai baby carrier, material agak tebal, aku dgn E-ein tak selesa sebab panas & lenguh. Stroller ada, tapi E-ein tak leh duk lame2, dia suke nak berdukung.Baby ring sling ni aku beli dari GobokBuruk.Blogspot. Materialnye kain cotton , nipis & ringan. Kain sangkut kat bahu pon lebar so takdelah aku lenguh bahu (kot?). First time try pakai(elajar kat YouTube) ,E-ein menggelenyar je dlm tuh, buat aku rasa tak konfiden, takut menggelungsur je.Second time, nampak dia dah selesa.Setakat ni aku praktis pakai dalam rumah dulu, jalan2 kat ruang tamu jek eheh..Tak sabar nak try pakai jalan2 kat luar!

Harga Ring Sling ni pon berpatutan...sbb harga dia leh mencecah RM100++.

** E-ein sgt suke berdukung..kdg2 smpi aku dgn hubby naik lenguh dok gilir2 dukung dia je(my MIL & FIL & BIL sangat rajin dukung E-ein kat kampung Cg Fly- kami selalu balik weekend)..layan je lah..anak bawuu sorang ,heh E-ein manjalah puas2, dukung puas2, kang dpt adik (ehem..heh), tak ler rase jeles sgt dah puas dukung :) ye cayang...

6 ulasan:

cintaKusayangMu berkata...

hehe..e ein nk dukung je ye...adeh..lenguh la nak oii....
RS yg qis bli aritu qis dh jual sbbnye bdk2 ni xnk msuk dlm tu..pns agknye...

mamaaerish : berkata...

bestnyer... mesti e-ein suker.... nmpk comfy.... tapi lenguh la pakai kan.... kalo aerish... dia sebok nk turun.... alahai....

Diamilikku berkata...

hari tu tgk kat klinik ada sorang chinese lady pakai mende nih..nampak comfy giler..ingat nak try jugak ahh for the newborn baby...kakak alesha takpe..dah bleh bebas berlari...

Hanz berkata...

Clap!Clap!Happy ada lagi member ke arah Natural Parenting! Jangan lupa snap gambar e ein bergaya ngan sling baru ngan Mamanyer...

izan ishak berkata...

ooohh...e-ein suka dukung ye?
bby mmg camtu kalau kat kg asek kena dukung, kat umah mama n abahnye lah yg penat dok gilir2 plak...

nnti tunjuk gambar ringsling tu ye!

sue berkata...

cat... nanti buat review ek pasal RS ni.. susah nak jupe RS yg below rm100

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.