Selasa, 3 November 2009

Prudential BSN Takaful


Aku amik insurans (plan Impian) utk E-ein ni dua bulan lepas(bulan Ogos)...alhamdulillah dah dapat dah buku polisinya semalam.Sebenarnya dah approve pada 9 September 09 (9.9.09 ~ agen insurans aku kata cantik nombor ni hehe), tapi agen hantar lambat sebab aku asyik outstation je. Aku amik yang ni utk E-ein sebab dia ada savings sekali, nanti E-ein dah mula sekolah, senang nak wat belanja persediaan sekolah dia , 6-7 tahun akan datang :). Setiap bulan RM100 akan diautodebit dari akaun bank aku, tak la terasa sgt....lagi satu, ade claim wad RM250 sehari (rawatan tak cover). Dan satu lagi info yg aku dapat, in fact kalo anak kita dirawat di hospital kerajaan (must be warded), kita boleh claim elaun ni. Sebelum ni aku tak tau pun..ingatkan kalau masuk wad kerajaan tak leh claim..boleh rupenya...

~info lanjut,klik gambar atau g kat BSN terdekat.

13 ulasan:

Mama-Danish & Sarah berkata...

cat, akak pun ada ambik insurans yg sama utk mykids....

apa maksud cat, rawatan tak cover? kalau ikutkan polisi yg akak dpt, if hospitalised everything under cover....

akak punya monthly saving pun just rm100. kenapa tak sama ya?

cintaKusayangMu berkata...

qis mmg dh amikn insurans prudential utk darwishes tp dorg nye application reject sbb lahir premature...sgt2 frust...so kena tgu umur dorg 2 thn baru bleh apply again..tp yg qis apply tu yg education plan (free medical card)...
stkt ni di mata qis hnya prudential je la..ins lain qis xbrape minat ngn plan yg dorg tawarkn...
hopefully dlm 2 thn ni xde ape2 yg akn terjdai pd darwishes...

CatlinaFly berkata...

mama danish: ha ah ek..tak tau pulak nape tak same hehe..

qis: eh ...peliknye..e-ein lum 2 tahun lagi dah leh apply..patutnye dah boleh la qis..if not, qis contact sy,sy bg no agen kaka sy, she's very fluent about prudential insurance

ezan berkata...

ezan pun amik insurance prudential gak utk sarah. tp rasanya cam education plan kot. xsure la sama ke x ngan e-ein punya..

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful berkata...

kalau kita ni spesis yg dompet tak kembung slalu & buku bank bertulis angka besar, mmg la wise to take insurance. incase poop happens, ada la benda nak cover kan? takde la terkial2 nak kluar duit EPF or cari cheti minjam duit.

ainsahrizal berkata...

aku amik takaful etiqa. same la gak rm100/bln. hamka pun aku dh buat. ptg biro angkasa.... hehehe...tp claim warded tu diorg punye Rm70 je sehari....

CatlinaFly berkata...

ezan: tu lah pening gak kan nak pilih plan insurans ni..asalkan utk kemudahan di kemudian hari.. :)

CatlinaFly berkata...

mama miya: betul..dulu masa e-ein duk sakit berak2 tu..risau gak kalo kena masuk ward terutamanya yang berbayar..masa tu pulak dia nye insurans lum approved lak tu

CatlinaFly berkata...

ain: tak kisah la ain..yang penting dapat menabung utk pendidikan anak2 kita :)

adianiez AIDA berkata...

aida amik cuepac care medical card - hubby org gomen kan. so far so good the service. sekeluarga RM40 only per month. tolak kat hubby's salary every month.
education plan --> yg biasa jer, YIPPIE & sspn.

iNa berkata...

ina pon amik prudential nie..bagus..

Baby Afham berkata...

Salam. Afham dan mama Afham pun amik pru-bsn ni...aritu tu Afham masuk spital masa raya...claim masuk semalam RM750! Cepat tul. Tapi bergantung pada agen laa...

Afham punya Rm150 sebulan. E-in ada masalah kulit merah2 kan? Try guna bedak cuticura, Alhamdulillah masalah kulit dan rashes Afham dah ok skg.

Ely Hasrul berkata...

skang nih insurance mmg penting. byk plak package nye.. saving lah, education lah, medical lah.. haii cam agent insurance plak aku.. hahahaha

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.