Rabu, 4 November 2009

QC

Sekarang rumah kami ada Quality Check Inspector cinonit.Keje dia, memerhati dan menilai tahap kebersihan lantai rumah...hehehe...


Anyway..aku rasa cam nak tambah lagi koleksi karpet.Lantai umah aku tu berkarat (quarters lama) dan mudah kumpul habuk.E-ein lak tgk aktif mengengsot dan silap2 dia yang penyapu.Tengoklah kalau ade masa nak g Ayer Itam beli tikar buluh, senang nak sapu.

36 ulasan:

cintaKusayangMu berkata...

ye..skrg mmg musim bdk2 ni jd penyapu n pengemop...mujur la bibik ni rajin menyapu n mengemop..xde la darwishes dok msuk mulut segala bnda yg dia jmpa..klu qis sorg..mmg xterlarat la...
hah...cpt2 la tmbh koleksi karpet...kt ayer itam murah kn...

karipapsayur berkata...

Keh3.. ralit aje dia buat keje!

rose berkata...

hheheh...
sabor jela..
majlis bandaran tak bergaji ye e-ein tomei...cute sgt anak cat ni..:-)

nnti rafiq camne la ek..umah kita cepat benor berhabuk!

Farah berkata...

alala dah merangkak dah die..comel btul!

kena rajin sapu dan mop sikit lantai umah tu..bkn ape takut baby kutip yang bukan2 dan masuk mulut plak.

eya berkata...

majlis bandaran ni..hehe

~~@lyci@~~ berkata...

sama lah mcm adam.. dah jd majlis perbandaran kat rumah..

chugie berkata...

owh..die dah pandai buat inspection lantai ye.. hehehe..

Abiey69 berkata...

Pada peringkat ni kena beri perhatian penuh... takut2 yang terjumpa tu dimasukkan dalam mulutnya... kan parah jadinya.. cute, and comel pegawai QC

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful berkata...

waaaaaaaaa...inspection by mam kecik. kena la beli vacuum dyson gini.

PUTUBAMBU berkata...

mula2 inspect..
lama2 mengutip masuk mulut pulak..

kena extra carefull tu..

neezareef berkata...

hahaah e-ein saja nk kantoikan mak dia..

kak ina kl berkata...

salam catlina...memang elok pakai tikar buluh tu..daripada pakai carpet..nanti kalau kamu malas nak sapu suruh ajer e-ein sapu guna baju dia..

rupernya masa os duduk kat situ..kalau bagitau lehlah jumper..

masz_73 berkata...

salam Cat,
lama akak x tinggal jejak kat sini.. ngeee... waaaa e-ein makin beso makin comellll... geram tgk pp montel tu!!

elok gek pakai tikar buluh tu sbb x de habuk tp nk kena peratikan jugak bebudak ni.. dulu anak akak yg sulung tu penah jatuh kat tikar buluh nah ko.. siap bergaris dahi.. hehhehehe..

dah tukar layout ek?

joegrimjow berkata...

kait2

comey ok!

MamaCira berkata...

Haha.. lawak lak e-ein bukak kapet tuh.. tikar buluh senang sikit nak bersihkan, nak sapu, & mop.. kalau karpet payah la.. kena vakum sll..

kakchik berkata...

salam catlina.

comelnya lah e-ein tu.
tengok dia dah mula meneroka lantai tu teringat masa amni dulu. memang kena selalu alert sebab dia sambil meneroka lantai, jumpa apa saja dia masukkan dalam mulut, huhu bahaya sungguh. tau ajelah lantai... dah disapu pun masih ada anasir lain di celah-celah mozek.

Ely Hasrul berkata...

ya allah tensennye ade qc.. hahahah kena la rajin sapu gitu..

dZana berkata...

bagus.. bagus.. kelako tgok gelagat e-ein

CatlinaFly berkata...

qis: ha ah kan..qis lagila..ade dua org QC tecit!hehehe

CatlinaFly berkata...

qas: hahaha mmg kena perati sokmo!

CatlinaFly berkata...

rose: tggu masa je rafiq tu hehehe..

CatlinaFly berkata...

farah:betul2..paling bengang,kalo ade taik cicak..umah ni byk cicak..

CatlinaFly berkata...

eya: hehe QC tak bergaji..sukarelawan nih

CatlinaFly berkata...

alycia; heh agaknye camne kalo adam & e-ein bersua ye?

CatlinaFly berkata...

chugie : :) tulah..suke sgt ngan karpet nape tah

CatlinaFly berkata...

abiey: okess..noted!

CatlinaFly berkata...

mama miya: hehe kita ade vacuum pensonic jek..

CatlinaFly berkata...

putubambu: ha ah tulah takleh ralit skrg dgn dia

kak ina: takde rezeki nak jumpe akak huhuhu

CatlinaFly berkata...

neeza: takpe2..besar sok soh dia menyapu hahaha

CatlinaFly berkata...

kak masz: tulah kelebihan & keburukannye..tikar buluh senang ebrsihkan tapi keras..karpet mudah berabuk, leceh nak vacuum, tapi lembut..

CatlinaFly berkata...

joegrim jow.tq sudi singgah sini

CatlinaFly berkata...

mama cira:yep betul tu

kak chik:ha ah..lantai umah ni mozek yg halus2 tu yg tak tahan

CatlinaFly berkata...

ely: takpe..QC ni suap dgn biskut dgn susu diam la dia hahaha

CatlinaFly berkata...

kak zana: kelako mmg kelako kak..tak tahan tgk time dia main ciku cak guna kain lampin dgn langsir pun jadi.ada masa sy tempek video nanti

mamaaerish : berkata...

ha ha ha... sama prangai cam aerish... ratu mop terhandal di rmhku itu... alahai

CatlinaFly berkata...

mamaaerish: leh la geng, bukak kelab MOP hehehe

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.