Jumaat, 4 Disember 2009

Hmm..macamane ye?

Sebenarnye plan asal aku n Cg Fly , nak balik kampung masa cuti sekolah ni....maklumlah mama tok dgn ayah bah E-ein dah rindu kat satu2nya cucu pompuan( skrg nilah heheh..).Sekarang tgh musim banjir lak tu..takot lak ade jalan putus or tanah runtuh.Kami selalu guna jalan Jerangau Jabor (bermula dari Segamat-Bandar Muadzam-Jerangau Jabor-Kenyir-Besut-Kota Bharu!).Ade gak kawan satu negeri yg dah balik kata, dia lalu jalan Kuala Berang, tapi skrg jalan tu dah tutup coz ade tanah runtuh.Ade member ckp lagi, nak selamat ,guna je jalan pantai Terengganu.Hmm..mana satu ni..ade seapa tau tak?kalo jadi maybe next week nak balik kot...amin..harap2 jadi...

**plan asal- nak balik on 14th Dec tapi tak jadi sbb aku jaga exam student sijil Kemahiran masa tu..hampagas tul..tak dapatlah jumpa Ultramama yang nak balik pada tarikh tu..

**will stay overnight kat Kuantan otw gi dan balik sbb E-ein tak larat nak travel 12 hours straight, nanti dia mengamuk bila turun kete, penat!

Gambar ihsan Cg Fly

9 ulasan:

cintaKusayangMu berkata...

wah e ein nk blk kampung ye..
bestnye..
darwishes xde kampung nk g smpi 12 jam...tgu la nnt klu daddy blk.leh jln jauh2...

a m l y n y x berkata...

12jam sgt lah boring tu!

as for me, blk kg aritu lalu jln pantai. alhamdulillah takde gegapo. tp beware of lembu2 la kat situ byk kat atas jln.

tapi xtau la kot skrg ni ujan balik, so air naik balik ke wallahualam.

btw, have a safe journey!

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

cat
better guna jalan pantai terenganu la kot..

masa raya aji ari tu, ramai org kelantan amek jalan nih..sbb depa nak lari dari banjir n risau kot2 ade land slide kat jabor tu kan...so jem la bila 2 negeri bertembung kan..tapi tu masa raya aji. skang dah tak jem la kan..

abg kita ade gak lalu ikut jabor, takde tanah runtuh katenya..tapi takut2la skang plak ade kan..ujan makin menjadi2 ni skang kat ganu..kat kelate tatau la..:-)

if nak selamat, guna ikut terengganu..
but still, choice in ur hand..

selamat bercoti2..:-)

zazap'z berkata...

salam cat..raya haji bru ni balik kubang kerian lalu jln jabor-kuala berang-besut-kb..sy nasihatkan xyah lalu la jln tuh..bhaya..jln nye teramat byk lubang2..musim hujan memng jln jd berlubang coz jln tu dorg buat xelok..main tambah simen je kt ats tuh so jln jd xkuat kalo kna ujan..kalo jln pantai sy xtau cmne keadaannye..

Nur,Nura, Nurad, Yani berkata...

org kelate ko? ambo pun oghe kelate?

iNa berkata...

musim banjir skrg kan...
risau jugak..
ina doakn selamat pergi n blk ye..jauh tu..

lili11 berkata...

Eh ehhhh ... rindu kampung. Kita pun asal Kota Bharu gak!
Tapi skang musim ujan ni ...
Hmmmm .... Apa kata join kontes Hidup Berani Untuk Gagal. RM5 sudah pasti. Mungkin $$$ banyak lagi menanti. Jom!!
Hidup Berani Untuk Gagal

mamamin berkata...

me pun rindu kota baru.. lamo doh dop make tobak..

Mama-Danish & Sarah berkata...

cat, kalau nak guna jalan pantai terengganu, kena lebih hati2 sebab jalan banyak yg rosak dan berlubang sebesar kawah...

hopefully dorang repair secepat mungkin....

jalan jerangau jabor akak rasa takde masalah kot sbb sekarang ni banjir dah surut....

papepun semoga selamat perjalanan pergi dan balik...

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.