Isnin, 21 Disember 2009

Lupa...

Sejak akhir-akhir ini,penyakit pelupa aku makin menjadi2.Dalam sebulan, mesti aku akan ade teringgal kunci bilik opis kat dlm blik opis tu sendiri dlm2-3 kali pastu terpaksa g admin amik kunci spare dengan CC.

Pastu lak aku penah lupa bawak handphone ..mujur rumah dekat je ,leh balik amik.Kalau balik dari umah mertua, ade je benda tertinggal, kena patah balik amik..contohnya mcm bubur nasi E-ein yang tok mak dia dah buatkan, puting dia, or kelambu dia..huhuhuhu...

Semalam, aku kerja hujung minggu.Hantar E-ein ke rumah pengasuh, pastu Cg fly call aku terlupa bawak puting dia....pas hantar E-ein, baru aku perasan tertinggal thumbdrive, ade fail aku nak amik dari komputer opis...pastu pulak..tertinggal kunci pickup utk masuk ladang!HELPPP!!!kenapa yek jadi macam ni?adakah urat ingatan aku dah putus masa aku teran nak beranak?ke..ade termakan semut ?????adessss......

**semalam gi Giant,lupe lagi nak beli kismis...utk kuatkan daya ingatan...haih...

24 ulasan:

Mama-Danish & Sarah berkata...

cat lagi banyak benda lupa yerk...hehehe...

jom kita makan kismis sesama...

nyummm...nyummm

CatlinaFly berkata...

mama danish n sarah: ha ah..tulah ade baca pasal awk terlupa kunci kat ne..sy lagi dasat wooo...huhuhu...sape ade tips kuatkan ingatan?

fiza berkata...

Hehehe...samalah. Saya ada buat n3 pasal lupa ni & ada tips mcm mana nak kuatkan daya ingatan, sudi² lah (^_^)

http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2009/11/penyakit-lupa-yang-makin-menjadi.html

cintaKusayangMu berkata...

agknye kita ni dh tua kot..qis pn skrg slalu je lupa wat tu la..wat ni la..ader tu tgh drive leh terlajak dr tmpt tujuan..veranagn lebih ke lupa yg lebih ni???

Diamilikku berkata...

hahahahah...i like statement urat putus masa meneran nak bersalin...macam relevan ja kan....sebab mostly kita jadi pelupa teruk lepas bersalin..dulu takde le seteruk tu

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

ehehhe..
samala ngan kite ni cat..
byk benda lupe
sampai kdg2 before kuar umah nak g mana2..hubby siap pesan n kenen2 sambil sembang ngan rafiq...

"rafiq..ibu tu nanti adela benda tertinggal/tercicir/terlupe tu"

dusss dusss!!

CatlinaFly berkata...

fiza: sy dah g baca..thanks eh..

ashley berkata...

Salam cat,
camner nih..
Baru sorang tuh!!
kut dua tiga nanti?
.
.
.
kut 9 macam akak?
he he

CatlinaFly berkata...

qis: ini bukan pelupa qis..ni rindu kat cik abg kat dubai ni yang berangan terlajak jalan hehehe

CatlinaFly berkata...

suhana: hihihi sy serkap jarang je..

CatlinaFly berkata...

rose: samela..selalu kena perli2 huhuhuhu KITA SERUPAA...(sila nyanyi cam Zainal Abidin Headwind)

CatlinaFly berkata...

kak ashley: kih kih kih..tu la pasal...kena cari uabt nih..kang kalo anak bertambah, gi supermarket ade yg tertinggal kang hahaha

MamaCira berkata...

cat.. jgn risau.. bukan ko jer lupa banyak benda.. aku jugak begitu.. Hehehe.. rasanya sebab meneran la kot banyak urat putus.. aku czer urat putus secara kemas.. Hahaha..

iNa berkata...

sama la kitaaa...
pelupa..huhu...

ima-life berkata...

aku lagi dah 3 org anak..yg ke3 ni lagi pelupa..sampai interview ari tu lupa aper methodologi thesis master yg aku buat ..padahal baru jer graduate (masa tu berpantang) tapi atas nasihat akak aku yg keje farmasi suruh makan vitamin B complex and lobata...utk kuat kan ingatan...alhamdullilah mengajar tuisyan subjek SPM pun no hal...cubalah!!!

Emy Omar berkata...

He..he..kita pun lately ni dah jadi pelupa..me,maybe because of age kot..aii takutnya sok2 dah makin tua macam mana la gamaknya saya ni kan..takpe cat..jom kita makan kismis minda banyak2 supaya penyakit lupa akan terhakis

karipapsayur berkata...

ini mesti makan 7 ekor semut setiap hari nih!

miemiey berkata...

dah berjangkit dgn mama sarah ni..sama je situasinya...agaknya terlalu penat kot...

CatlinaFly berkata...

mama cira: org kata bersalin anak perempuan, urat putus satu :) wallahualam..hope i will get better...

CatlinaFly berkata...

iNa: heh ada geng rupenye...

CatlinaFly berkata...

ima: aku baru je beli b-complex semalam hehehe..

CatlinaFly berkata...

emy: :) ha ah kan..sebab umur meningkat kot..tapi raser cam mude lagi hiks...

CatlinaFly berkata...

qas: heh..baik makan 7 pinggan nasik! :)

CatlinaFly berkata...

mimiey: penat?hmm..tido mlm2 nyenyak ...e-ein bgn sekali je mlm2..so nak kata tak cukup tido mcm tak logik lak..wallahualam..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.