Isnin, 18 Januari 2010

Dah 10 bulan dah!


Sedar tak sedar, E-ein dah 10 bulan dah hari ni..lagi 2 bulan, umur setahun pulak..perkembangan terbaru:

1.dah boleh sebut

i.abaahhhh...(Cg Fly perasan e-ein dah tau sebut abah ceh..)tapi kadang2 jadi awahh..atau abuah..Himawari adik Sinchan ckp ta.ta.ta.. tu rekaan jek, rupenye mmg betul ada!) dan ba..ba..ba..Ma..ma..ma..ade jugak tapi jarang!

2.tersangatlah gembeng nye 2-3 hari lately ni!jadi terlebih manja, mudah nangis, nak berdukung /berpeluk aje dan tersentuh hati (aku tinggi kan suara sikit, dia melalak mcm sakit jek!dah tau erti kena marah agaknye : kes nak pakaikan diapers tapi dia terguling2 ke sana sini)

3.last timbang masa 8 bulan, berat dia 7.4kg, tak sabar nak timbang berat terbaru!next month baru checkup!

4.berdiri dgn sendiri tapi 1-2 saat je.kekadang tgh meniti, suke betul lepas dua2 tangan!

5.kalau ade bantal kat tepi sofa, dia dah boleh panjat sofa tu!atau guna badan mama dan abah dia sebagai tangga pun jadik!naik walker pun dah panjat2!haish!bahaya betul!

Tak sabar nak tunggu E-ein jalan, E-ein bercakap..E-ein tumbuh gigi!2 months more to reach 1 year old status!yeay!

30 ulasan:

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

wow.
dah 10 bulan arr...

cian dia. takpe, nnti dia panggil mama lak..:-)

hepi 10 months old e-ein

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Epi 10 Months...Moga E-ein membesar dgn sihat...Muahhh3x..

mummy_ayu berkata...

10 bulan dah?kejab aje masa berlalu..macam baru je baca pasal cat pregnant ..he he he...!

azzamoro berkata...

nanti dia dah start jalan laju, penatla u nak kejar.. hehe..

enjoy the moment now first..keke

ezan berkata...

happy 10 month old eein cayang....

mamaaerish : berkata...

bsrdh kan... :)... x sbr nk tgk e-ein tiup lilin... 2 bln tuh kjp jer.... :)

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya berkata...

10 bulan...ada 2 bulan lg nak prepare utk biggest celebration tu..cepat2...

alhamdulillah dgn progress anak kan?

MamaCira berkata...

selamat ulang bulan ke 10 e-ein!!!
xpe lambat tumbuh gigi
xla cepat rosak kan??
cira pun lom tumbuh gigi!
bukan setakat x tumbuh gigi lg
meniarap pun blom..
ahaksss...

cat, tempeklah gambo e-ein 10 bulan!

ps/ eh, aku nak lah photobook tu!
berapa keping gambar?
InsyaAllah dalam this week aku confirmkan!

Uda berkata...

moga e-ein membesar dgn sihat

nurulayuni berkata...

salam kenal juga..
baby dh 10 months eksonok kn mlyan karenah bb..

mummyseri berkata...

kejap je kan pejam celik x lama lagi eein da nak setahun..
smoga ceria ,kuat dan sihat slalu..mama pon hepi je..

Ain berkata...

sarah lagi dua bulan masuk dua tahun...

tak sedar betapa cepat masa berlalu kan...

moga e-ein membesar dengan sihat dan ceria...

Ely Hasrul berkata...

cptnye e-ein besar... huwaaa sedihhh.. emo emo.. sori auntie emo xtentu hala.. hahahah bila baby tetiba dh beso cam xsangka aje kan..

hepi 10mths e-ein kiss kiss

mariaariffbaby berkata...

happy 10 bulan

sekejap jek kan masa berlalu
=D

paij188 berkata...

Salam sis,

Baby kite sebaya la.. 1 day different je.

CatlinaFly berkata...

rose: huhu tu lah, tapi dah ok sket lah..nak dgn mama dia dah, dulu geng dgn abah je :) agaknye skrg dpt spend masa lebih dgn dia..tak gi kursus memane..

CatlinaFly berkata...

liLy: terima kasih lily ;)

CatlinaFly berkata...

mummy ayu: ha ah..cepat je masa berlalu kan?

CatlinaFly berkata...

azzamoro: hehehe kena fully prepared ni..

CatlinaFly berkata...

ezan: macih..

CatlinaFly berkata...

eb @ mama aerish: :) hehehe...takut dimakannye lak lilin kek nanti :)

CatlinaFly berkata...

mama miya:hehehe..insya allah..

CatlinaFly berkata...

fareeni: ok..nanti confirmkan by email k..kena cepat sementara tgh promo nih

CatlinaFly berkata...

uda: amin!terima kasih!

CatlinaFly berkata...

nurul ayuni: penat tapi berbaloi2!

CatlinaFly berkata...

seri: betul betul betul..;)

CatlinaFly berkata...

ain: aminnnn!

CatlinaFly berkata...

elly; kiss kiss to sammy!

CatlinaFly berkata...

maria: yup! rasa mcm semalam baru e-ein pop-out dari peyut!

CatlinaFly berkata...

paijj: salam kenal!sy dah link k..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.