Jumaat, 29 Januari 2010

Dan jawapannye ialah....

Dalam gambar ni aku tgh menjahit (suture) luka pembedahan laparoscopy utk program pembiakan (permanian beradas intrauterine - intra uterine artificial insemination)kambing Boer. Luka ni kecik je, sebesar lubang 5 sen dari tebukan alat laparoscopy.


Oleh kerana tiada seorang pun menjawab dgn tepat, aku pilih yang sipi-sipi lagi nak kena...so...the winner is Mommy Qastalani!Jawapan dia agak berkaitan iaitu "kambing" dan "beranak",serta merupakan antara yang terawal meneka.Memandangkan subjek pembedahan kecil ini ialah kambing dan the aim of this surgery is to impregnate and getting a baby goat, so there you have it!Tahniah Qas!Email me your add ok..nanti sy pikirkan nak beli hadiah ape yek..:).Buat yang sudi meneka, terima kasih :)...Oh ye, kambing itu dibius ok..no pain!

9 ulasan:

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya berkata...

u suddenly remind me seeing sorang doctor ni nak buat roast turkey..lepas letak stuffing, dia jahit cam lepas bedah org..siap pakai glove bagai..hahaha

Ely Hasrul berkata...

hahahah time m.qastalani jawab.. i cam.. huh kambing? hahaha ropenye betoll..

wahh ija, doctor tuh dh terbese lah tuh.. sure turkey dia santek aje hehehe

CatlinaFly berkata...

mama miya: iye? hahahaha padahal nak makan jugak roast turkey tu..

CatlinaFly berkata...

ely: hehehe maybe sebab dia tahu sy keje bhgn kamben hehehhe :)

Miss Q berkata...

i won i won! haha. comel je buat roast turkey dengan begitu berhemah!

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

hah?
ngerinya tgk

ehehe..den takut darah!

CatlinaFly berkata...

qas: tahniah!

CatlinaFly berkata...

rose: ala tak bnyk darah la rose :)

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih atas maklumat menarik

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.