Isnin, 11 Januari 2010

Help!

Sape ade petua atau nak rekemen produk ( yang affordable and senang nak dapat lah ye? )nak ilangkan minyak kat muke weh?Sekarang ni my face so oily...rimas tul kalo kena berpanas2 , makin oily la muke..semalam ade rewang kat Felda Lok Heng kat rumah pakcik Cg Fly..aku menghitung saat nak balik rumah sebab rimas....pakai mekap mcm tak pakai je wowowowo...

Rindu masa preggie...masa preggie tak ler berminyak bagai muke nih!Tapi sebelum preggie pun tak lah teruk berminyak mcm sekarang!

Ape yang aku pakai sekarang:

Facial cleanser:
Neutrogena..dah lame pakai brand ni..dah 2 tahun kot..sebelum ni penah pakai ZA

Toner:
Kadang2

Kadang2
Toner ni dulu2 aku kejap pakai, kejap tak, (tak berdisiplin betul..hehe) tapi,muke ok jek!sekarang, makin pakai makin menjadik2 berminyak..kalo tak pakai pon same jek!


** tak update beberapa hari ni sebab penat + malas..tapi still spend time for blogwalking...

16 ulasan:

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

lahai
siannya cat
rimeh kan muka minyak2..huhu

kita tak tahu sgtla cat pasal produk utk muka berminyak. sori cat

felda lock heng eh?
hubby kita g sana melawat kawn baik dia ninggal last month..

Miss Q berkata...

ubat dia senang saje. Mengandung lah lagi.. ngeh3

kakchik berkata...

Huhu, maafkan kakchik takleh nak rekomen apa2 produk sebab kakchik memang tak pakai apa2 produk utk atasi masalah muka berminyak. Kakchik pakai sabun berubat HR Susu Kambing.

Gieyana berkata...

kt Faceshop ader jual satu product yg bleh reduce oil..try tgk mn tau sesuai ngan Cat..

aznitaz berkata...

sy pon ada masalh sama..skang pakai body shop seaweed range. ok gak. lagi satu jgn pakai toner yg byk alcohol..mmg laa myk boleh ilang tp nnt kulit jd sgt kering..moisturiser pilih yg water base..jgn pakai cream base. wah..tetiba feeling2x beutician lak aku ni :p kdg2 mmg pening nak cari yg sesuai. hepi hunting.

toughcookie berkata...

dulu i had the same problem tapi lagi pakai product untuk oily skin, lagi berminyak muka. rupa2nya, i found out that kalau kita pakai produk yang kuat sangat, lagi muka kita akan produce more oil. therefore, petuanya (kalau nak try), i pakai cleanser untuk kulit berminyak, toner untuk kulit normal, pastu pakai serum untuk lembapkan kulit (serum selalunya takde minyak... contohnya, oil of olay regenerist serum) dan akhir sekali, letak moisturiser untuk kulit berminyak.

CatlinaFly berkata...

rose: ha ah felda lok heng barat...

CatlinaFly berkata...

qas: hehehe takkan nak mengandung sepanjang masa lak kih kih kih

CatlinaFly berkata...

kak chik: noted!tq..

CatlinaFly berkata...

gie: ok..nanti nak ajak cg fly g cari kedai bodyshop..huhuhu ade ke tak kat kluang ni ye..

CatlinaFly berkata...

aznitaz: tq bg tips tu :) wah..dua org rekemen bodyshop!harus kena cuba nih

CatlinaFly berkata...

tough cookie: noted..terima kasih!

Ain berkata...

sorry cat, tak tahu nak suggest pape..

ain pulak jenis kulit kering...

cintaKusayangMu berkata...

catlina: qis skrg dh xpki segala mak nenek krim n toner, moiturisider sume..qis pki eumora facial bar je...
so far alhamdulillah..xde oily muka ni..bngun tdo pn slalu muka ni leh wat grg telor ..betapa byknye myk..skrg ni bngun pg best je..gosok2 muka pn rasa lembut je lg..xde oily pn...try la pki eumora...

CatlinaFly berkata...

ain: iye?sy pulak, kejap berminyak, dlm berminyak tu menggelupas gak huhu kombinasi kot

CatlinaFly berkata...

qis: beli katne sabun tu?

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.