Isnin, 4 Januari 2010

Jalan-jalan umah Auntie Dzana...

Entry lewat sehari hari,sepatutnye postkan selepas balik berziarah umah Kak Dzana semalam tapi lepas E-ein had the accident mmg takdok mood la nak wat entry selain pasal dia my beloved daughter..

Cuti ari ni,aku spend masa betul2 dgn E-ein full satu hari ni, walaupun tak dapat tukar ganti rasa sakit kat kepala dia (kdg2 dia merengek, menangis tak pasal2,wpun dah settle menyusu, makan,tukar diapers etc... maybe dia teringat dia jatuh tu..), mama nak E-ein tau, mama sentiasa ada di sisi E-ein tau...sayang anak mama...alhamdulillah, dlm 24 jam lepas kejadian, tak nampak lagi ape2 yang abnormal pada E-ein eg muntah atau tak aktif, anyway mama akan continue pantau E-ein(smlm,hampir kul 3 pagi baru aku tido,kul 5.30 dah bgn..semalam kepala tgh ting tong tak cukup tido) ...

Oppss..ok jom layan gmbr2 masa kat umah kak Dzana , yang kami pergi semalam..E-ein ligat sungguh kat sana, pening kepala mama, nak sembang dgn kak Dzana pun tersangkut2 hehehe..sempat lagi dia cek bwh karpet umah Kak Dzana! :)

Tunggu mama bersiap2, E-ein dlm baby cot (masa ni dia tak memanjat ...)..
masa kat umah kak Dzana, cekak rambut dgn kasut tah ke mana dah..

Budak ni geram, umah kak Dzana byk pasu bunga hiasan, mulalah dia nak mengemas..
Bodyguard2 E-ein..
Auntie Dzana yang rajin melayan keletah E-ein..
Pose sebelum balik..
E-ein keletihan tido dalam kete otw balik...


Terima kasih kak Dzana and family..Soto tu sedap! hehehehe...ada rezeki, kita jumpe lagi!

19 ulasan:

~ziey~ berkata...

Comeinyer bby gegirl......i dua2 ultramen....tehehhe......(pss.....u asal2 kluang ke? Same ler kiter..Johorean......tehehheheh..)

mamaaerish : berkata...

cumilnyer bila tgk baby tido... rs aman kan... :)

cat...
eb xleh send emel la... hu3... cat amik jer la gambo memana yg rs menarik dari blog eb tu leh x?... x tau camner nk emel dh... hu3.... TQ

h4ni3 berkata...

wahh.. anak dara ini semakin besa semakin comel semakin tembam.. hehe.. nak geget pipi e-ein leh?? ;)

dilaOHdila berkata...

salam....eein
dah besar dah eein
seronok aa mama eein dah boleh jalan kan....
baju pink tu cutenya....
t sabor nak dengor suara eein.....

iNa berkata...

comeinye baby girl iteww...

dZana berkata...

smga e-ein tak ape2..klau leh jgn tinggalkan eein sorang2 dlm baby cot tuh..kesian tgok klau dak2 kecik jatuh..lebih2 lagi e-ein tuh.. huuuu

cintaKusayangMu berkata...

wah bestnye e ein jln2...mkn ape e ein??soto gak ke???

CatlinaFly berkata...

ziey: heheh sy bukan johorean..sy wife kepada johorean hehehe..i kelantanese :)..okla tu ade ultraboboy, jom kawan dgn ultragegirl yg lasak ya ampun ni..

CatlinaFly berkata...

mama aerish: ok..tapi sy tgh sibuk sikit neh..so lmbt sket la ye?

CatlinaFly berkata...

h4ni3: heheh..gegetlah, nanti e-ein geget balik (wlupun tak ade gigi) muahaha..

CatlinaFly berkata...

dila: bila nak mai kluang?hehehe bukan suara e-ein je leh dgr, suara mama dia yg gemersik bak buluh betong pecah ni pon boleh dgr tau!hihihi

CatlinaFly berkata...

ina: tq auntiey!

CatlinaFly berkata...

kak dzana: aka..sy lagi sedih kak..nyeal tak sudah..nasib baik tak affect ape2....alhamdulillah..

CatlinaFly berkata...

qis: e-ein mamam nasi himpitnye je seketul..itu pun dah sendawa kenyang! :)

Ummi Dania Yasmine berkata...

salam kenal!!!!! ('',)

kakchik berkata...

SALAM CATLINA.

SERONOKNYA DAPAT JUMPA KAK DZANA. CATLINA DOK DEKAT KE DGN KAK DZANA TU?
E-EIN MEMANG COMEL, PIPINYA MUNGIL SEKALI. RASA MACAM NAK CIUM-CIUM JE.

CatlinaFly berkata...

ummie dania: hye!sila2 jenguk selalu..

CatlinaFly berkata...

kak chik: ha ah dekat je..dlm setengah jam dah smpi rumah dia :) nanti balik kelate kito gi jupo kak chik pulok! :)

mummy_ayu berkata...

makin comel e-ein..geram tengok...

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.