Ahad, 24 Januari 2010

Nak menipu pun biarlah bertempat...

Aku terima emel ni semalam...

Hahaha...aku nak gelak..mmg pernah terima emel-emel scam sebelum ni tapi dari Maybank Tipu...ni dari CIMB Tipu pulak...yang tak tahannye..aku takde akaun CIMB jek!nampak sangatlah diorg ni main serkap jarang and harap kita tertipu...untuk info ye kawan2, pihak bank biasanye akan hantar surat kalau ade ape2 notice, bukan dgn emel....

Emel mcm ni biasanye akan mintak kita punya username, password dan no TAC sekali...jahat sungguh la...semoga kawan2 semua sentiasa berhati2...

27 ulasan:

eD's photography berkata...

wah...bahayanye...thx akak....huu

Gieyana berkata...

betui tue..mmg bahaya kan!

kakchik berkata...

salam hujung minggu catlina.

walaupun dan banyak berita pasal ni kat akhbar dan ramai juga yang tulis kat blog, masih juga ada yang tertipu.

scam macam ni akan berjaya bila penerima tidak berhati-hati membaca dan memerhati dr mana surat rasmi ni datang.

pandai IT pun ada yang tertipu.

Ain berkata...

belum pernah dpt email camni...

thanks sharing...

paij188 berkata...

Hmm.. selau dapat emel camtu. Betul gak tu, kot ye nak menipu pun agak2 la kan?

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

hehe
nak tipu org
tapi tak profesional
meh belajar ngan den dulu
wekekkeke

Emy Omar berkata...

akak selalu dapat yang maybank..tu la kalau orang tak tahu main serah je no account & hp number sedap la penyangak cyber tu kan

DrSam berkata...

saya pun dapat juga. cuma kelakar kalau email yang menyamar Maybank tu tertulis May Bank...lagi kantoi!

mamaaerish : berkata...

menakutkan.... hmmm... mcm2 la skarang nih... :(

L@n@ berkata...

mcm2 boleh jadi sekarang nih .. must becareful..

tag tulisan tangan kidal aku

chugie berkata...

dorang ni dah tak de keje kot kan? so far sy x penah lg terima CIMB tipu ni, yg pernah pun dr Maybank tipu je :D

Sitisifir10 berkata...

saya tiap kali dapat yg maybank...akan terus hantar email ke maybank dan so far, maybank buat tindakan terus sbb lepas je belajar buat report aritu, mmg takde dapat dah email penipu ini...CIMB saya tak cuba lagi sbb saya pun takde CIMB

Nurul berkata...

ye setuju...setiap kali dpt email mcm ni ..rasa geram +marah....walaupun diri sendiri sentiasa beringat,tp kesian kat nasib org lain yg kena tipu.....selalu dpt dr maybank...

Nurul berkata...

ye setuju...setiap kali dpt email mcm ni ..rasa geram +marah....walaupun diri sendiri sentiasa beringat,tp kesian kat nasib org lain yg kena tipu.....selalu dpt dr maybank...

CatlinaFly berkata...

eD: ha ah eD , penipu akan cuba mcm2 cara nak curi duit kita...kena hati2 tau dgn emel mcm ni..

CatlinaFly berkata...

gie; betul2!take care n hati2 k..

CatlinaFly berkata...

Kak Chik: ye kak chik, sy setuju.lebih2 lagi cara diorg tu, ayat rasmi lagi tu..manenye org tak tertipu, ape2 pny dulu betul un, kita call maybank tke tak..

CatlinaFly berkata...

ain: welcome, pasni hati2 tau!

CatlinaFly berkata...

paijj: yg penting kita kena berwaspada selalu..

CatlinaFly berkata...

rose: dlm tak pro tu ade jugak kawan2 yang tertipu tau..kesian sgt...mmg takde rezeki..

CatlinaFly berkata...

emy:tu la pasal kak, nanti sedar2 akaun dah tinggal kosong di withdraw atau transfer dek penyangak tu

CatlinaFly berkata...

dr sam: kalau diperhatikan betul2..alamat email tu MAINTANANCE bukan maintenance.hihi.salah eja lagik tu..

CatlinaFly berkata...

mamaaerish: tu la eb..kena hati2 selalu skrg..

CatlinaFly berkata...

L@n@: yup betul tu :)

CatlinaFly berkata...

chugie: so far sy dah terima dari cimb dan publicbank selain dari maybank tipu ni...take care n be careful tau!

CatlinaFly berkata...

sitisifir10: good action!noted!

CatlinaFly berkata...

nurul: ye mmg kite rasa nak merah mengenangkan dah berapa ramai jadi mangsa scam ni..nurul, sy tak dpt bukak blog nurul..nti tinggal add kat chatbox ye?

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.