Isnin, 25 Januari 2010

Setia menanti..

Sekarang aku tgh tggu pengasuh balik dari bandar.Kul 5 tadi akak tu call, jgn dtg ambik dulu, dia belum balik...ni dah kali ketiga akak pengasuh bwk E-ein keluar tanpa bgtau aku.Aku mula2 tak kisah sgt, tapi Cg Fly kata, sepatutnye bgtaulah kita kalau nak keluar....korang rasa camne? Patut ke tak patut aku fussy pasal ni?

Gambar selingan:
Kenduri kat Lok Heng Timur lak hari Sabtu dan Ahad !Cian E-ein, kami tido kat sana(umah sedara Cg Fly), skrg ni E-ein selsema sikit dek sebab tak cukup tido(tak nyenyak sbb budak2 bising2 main game tgh2 malam)!Oh ya, semua org geram dgn pipi E-ein!

Malam berinai..

E-ein dengan tok mak..
Tok mak tolong ade auntie ni cuit2 pipi E-ein!!!!
Dengan Tok bah dan acik Apis dari Sabah

25 ulasan:

@e_da berkata...

mmm pendapat saya.. mmg sepatutnya pengasuh bgtau nak bawa eein sebab takutla apa2 kan kita tau kemana dia bawa.. catlina.. kalau boleh pesan sket kat pengasuh jgn bawa keluar sgt eein keluar.. yerla risau keselamatan di luar kan...

sue berkata...

ari tu cam nak pengsan jek bler pengasuh gitau anak dia bawa ilham naik motor jln2 pusing taman perumahan tu. padahal masa tu ilham baru 7 bln kalo tak silap. adesss... kesimpulannya pape hal pon gitau ar dlu. macam tak de tepon!

h4ni3 berkata...

babysitter kitorg pun camtu.. selalunya bila dah balik baru dia bagitau bawak budak2 ni ke sana ke situ. bukan ape, buatnye masa dia bawak budak2 tu keluar, nasib tak baik jadi pape pulak, kan kita jugak yg susah. kita ni beriya la ingat budak2 tu ada kat rumah dia. lagi satu, terasa pulak mcm anak2 kita ni membataskan pergerakan diorg. betul ckp sue, at least tepon la bgtau, sms ke kan.. hmm.. macam2..

dilaOHdila berkata...

salam doc...
eein dah tembam erk:-)
mana lama menghilang. Cikgu fly pun tak nampak. buzzy ngan kedai ke doc cat:-)

Baby Lyana berkata...

hmm..patutnya babysitter bgtau mana dia nak pegi! takde la kita tercarik2 kat sekira2nya terjadi apa2.... lagipun, tu anak kita..kita dah amanahkan dia menjaga anak kita..dia kena la ade rasa tanggungjawab..kalau anak dia, terpulang la nak bawak ke mana pun kan?

ezan berkata...

ezan pun rasa bs e-ein kena la bgtau kalo nak bwk e-ein keluar.. xleh la nk buat suka suki je kan.. kalo budak2 sekolah pun cikgu nk bwk keluar kena surat kebenaran... ni apatah lagi kalo baby kan... mana la tau kalo ada apa2 terjadi kan susah...

Gieyana berkata...

Sepatutnya bb sitter tue kena bgtau ar nk kemana..takut something happened kan..huhu..

Cat bgtau ler bb sitter tue secara aik...

CatlinaFly berkata...

@e-da: tulah..tgklah nanti sy bg hint2 kat akak ni..sy serba salah sebenarnye, takut dia ingat kite ni cerewet..huhuhu

CatlinaFly berkata...

sue: oh, ntah2 hubby baby sitter sy pun buat benda yang sama :) sbb my e-ein sgt attached dgn "ayah" dia!(babysitter="mak")

CatlinaFly berkata...

drhanie: betul tu kak...padahal leh sgt tepon ke sms ke bgtau nak kuar..at least kita tahulah anak kita kat mane kan?

CatlinaFly berkata...

dila: hehehe bz dila..penat tu...sekolah sekarang smpi kul 5baru balik ada meeting la ,koko la..etc..

CatlinaFly berkata...

babylyana: noted n agreed...tp sy dalam dilema gak ni nak bgtau akak tu...

CatlinaFly berkata...

ezan: betul tu...setuju sgt2!

CatlinaFly berkata...

gieyana: noted!insya allah...

zh-ena berkata...

ena punya pendapat..penjaga mmg kena cakap pd kita bila nak bwk anak kita pergi maner2 walaupun dh rapat sgt dgn penjagabenda nie mmg kita kena ambil berat skit

CatlinaFly berkata...

ena: tq..noted too!mmg lah kita mesti risau kot jadi ape2 karang..huhuhu

DrSam berkata...

memandangkan Ein tu tembam sangat, afdalnyalah dia begitu digerami oleh ramai orang. Sayugia pengasuh pun saya rasa teramatlah sayang dengan Ein dan sanggup angkut dia kehulu-kehilir. Saya cadangkan beritahu pengasuh dengan diplomatik kerungsingan (concern) doc dan cgFly tentang perkara tersebut. Mungkin ada hikmahnya. Mungkin jika ditinggalkan Ein yang tembam itu, lagi tiada sesiapa yang boleh menjaganya dengan baik.

Fiza Nordin berkata...

heheheee mmg sgt tembun pipi dak e-ein tu...akak tgk gambo pun geram...selamabk gitu...sgt cumey!

~~@lyci@~~ berkata...

alycia pun kalau boleh xnak bg pengasuh bawak anak kita keluar.. risau keselamatan kat luar tu..

amboi, e-ein makin tembam bam bam...

CatlinaFly berkata...

dr sam: sebenarnye,sy tak kisah my baby sitter nak bwk e-ein keluar..cuma nak dia inform sy je..selalunye, bila dah balik baru dia bgtahu...kita risau kot2 jadi ape2 masa keluar tu....itu je, concern seorang ibu...

CatlinaFly berkata...

kak fiza: kak fiza kata tembun, ade org kata tembam, sedara mara kata..pipi sentul hihihihi

CatlinaFly berkata...

@lyci@: as long as dia selamat,it's ok rasenye..:) bila nak jumpekan adam dgn e-ein neh!

CuppyCakeMommy berkata...

patut u inform pengasuh e-ein..bahaya tau..kita bawak kuar tak sama dgn org

CatlinaFly berkata...

siti: noted! Thanks ya!

cintaKusayangMu berkata...

mmg kepantangan qis la klu ada org cubit pp darwishes..klu ada je cmtu..qis akan alihkan posisi darwishes spya dorg xleh capai..kiranye tuguran secara halus la..kang klu sound tepek kang ada yg tarik muka 14...nyampah tul..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.