Isnin, 29 Mac 2010

1 year old tantrum?

Sejak 2 hari ni E-ein asyik bad mood, cranky...merengek2..dan susah betul nak pujuk aduhai...smpi kan aku terpaksa bagi benda2 mcm purse aku , dan laptop jadi mainan dia..itupun kejap je, lepas boring, dia nangis semula...susu pun tak berapa nak...

Semalam dia minum sekali je iaitu pukul 12 tghari pastu pagi ni baru dia minum semula!So semalam, terpaksa lebihkan bagi nasi...mlm tadi, kul 10 mlm ku bagi dia mkn nasi, sebab takut dia lapar...mujur ade bubur nasi lebih aku buat semalam, so panaskan and bagi dia mkn sikit, jadilah buat alas perut...E-ein, E-ein, buat mama dan abah susah hati je...kenapa dia macam tu ye?Tunggu jawapannye nanti..

20 ulasan:

gee ryder berkata...

cuba pujuk belikan toy baru bagi dia leka

zue comelz berkata...

alalala....ciannye mama...
ni la ragam si kecik kan..
tapi best, pengalaman..
nanti die besar, kite cite balik perangai die masa kecik2 dulu...
mesti die malu.. haha

Jue berkata...

ahhh mungkin itu petanda nak kawan tuu atw memg meragam dah ada adikkk kott hiihii..ye ke? nak amin kan skrg ke..aminnn kan je laa.. aminn
:p

dbalkis berkata...

ye la..budak nak membesar mcm2 ragam..anak saya pun banyak ragam lately. Sampai pukul2 mama, cakar muke mama tapi at last dia faham saya marah kat dia, tak mau kawan..dia melekat ngn papa pulak..dekat nak tido baru carik mama semula..

mommyYen berkata...

e-ein nak tumbuh gigi agaknya cat..

mama_umar berkata...

cat,kdg org2 tua kate nk alih bulan mcm2 sket fe'el budak2 nih,ker ade kesah lain nih?heheh

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

nak naik bulang la tu..ehhe
mcm2 ragam.
pening pening pening...
sabar je cat
nnti kita plak yg akan alami ape yg cat alami nih..:-)

Izan Ishak berkata...

biasalah kalau meragam e-ein tu...
ke ada apa2 ni cat?...

chugie berkata...

emm alahai e-ein, nape cam ni sayang?? sian mama.. em, x sihat ke??

CatlinaFly berkata...

gee : hehe mainan melambak dah gee...kejap je dia main pastu dah boring :)

CatlinaFly berkata...

zue: wahaha..yelah yelah

CatlinaFly berkata...

jue: ho ho ho...tggu e-ein besar cam alden kot :)

CatlinaFly berkata...

dbalkis: eh cam sama je..anak sy pun suke belasah parent dia..pernah dia hempuk sy dgn remote tv kat kepala, abah dia lak eprnah kena ketuk dgn buku dia yang agak berat ..dia tgk kita ketawa, ingat kita suke agaknye..nak marah tak sampai ati lak..jgn dia belasah org lain sudah!

CatlinaFly berkata...

mommy yen: hehe..tunggu!

CatlinaFly berkata...

mama umar: kesah lain?hoiiiiissshhh! hihihi kalau rezeki ape salahnye!hik hik

CatlinaFly berkata...

rose: ragam budak nak membesar..ni inject setahun pun belum lagi ni huhu :)

CatlinaFly berkata...

izan: hohohoho...kenape semua org ingat ade benda lain?hahaha :)

CatlinaFly berkata...

chugie: tulah nak kata sihat, mcm merengek nak demam, tapi aktif je bab main!

eyriqazz berkata...

hik3..dia nak adik kot..

CatlinaFly berkata...

cg eyriqazz: wah...kata kita , alisya lak bila nak adik? :)

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.