Khamis, 4 Mac 2010

Bengang dan bangang

Ape dah jadi ni?dah jadi musim pijak kanak2 ke sekarang?Aduhh..aku dgn Cg Fly menggeleng kepala tgk berita semalam...sedih aku tgk kes2 lelaki dayus yang menjadikan budak kecil sebagai mangsa, kalau dah hebat sgt, fight a man your own size la!Gila!

Bayi lelaki berbangsa India, K. Hareswarrai, 18 bulan maut dipercayai didera suspek, 33 tahun, suami bekas pengasuhnya.

Hasil bedah siasat, mangsa didapati patah 6 tulang rusuk, hancur hati dan kepala cedera parah dikatakan akibat dipijak suspek, kelindan lori kerana enggan mengikut arahannya dan asyik menangis sewaktu berada di taman permainan.

Mangsa bunuh Jumaat lalu, Syafia Humairah Sahari, 3 tahun juga dilaporkan dipijak suspek, 28 tahun, teman lelaki ibunya.. Reman suspek disambung 7 hari lagi bermula hari ini untuk pihak polis melengkapkan siasatan.

Sumber: Bersama Mazidul

*Pagi ni aku baca paper Metro, dikatakan si suspek itu cemburu dgn parent kanak2 tu coz dia takde anak.What the h**l?Kalau ko cemburu, patutnye ko jaga lah budak2 tu elok2, since ko takde anak, ko sayanglah budak tu secukup2nya..no wonder la ko takde anak...kang anak ko pun mati kena pijak!Susahlah kalau mcm ni, asal tension sikit je, pijak anak, tensen sikit je, pijak anak....:(

Leh baca kat sini gak: Berita Harian

**Note: saya marah yang teramat nih!Arrrrggh!Nauzubillah kes ni berlaku lagi..entah2 ade yang berlaku lagi tapi kita tak tahu..

20 ulasan:

Ely Hasrul berkata...

aku baca laju aje sbb dlm stage denial.. sampai hati betol lah..

Hanz berkata...

betullah..cat, me pun naik tension ngan kes2 sadis camni..tak tahu camner nak crita dah..

chugie berkata...

hai lah.. baru je ilang rase sedih n sebak membaca cerita pasl arwah adik safiyah, dah ade lagi 1 cerita kanak2 kene belasah dan maut..

nauzubillahiminzalik.. minta di jauhkan dari ahli keluarga kita.. minta di bukakan juga pintu hati manusia2 yang tak berperasaan ni..

ezan berkata...

x paham la.. dorg ni cam lumba2 pulak nk tunjuk sapa teror pijak budak.. eeee geram la ngan manusia2 camni.. xde otak.. agaknya sebab tu ALLAH xbg dia anak..kalo ada anak tah2 dah lama mati!

MamaCira berkata...

geram!!
tgk berita smlm pasal ni..
sedih dan sayu sgt tgk bapak dia nangis².

apa nak jadi la skrg ni??
kesabaran dah hilang!
budak² jadi mangsa

*aku rasa pendera² ni bagus heret kat padang merdeka, ramai² pijak diorang!!

Miss Q berkata...

bengong nye!! sakit hati membaca weyh!!! patut kecik2 bapak pembunuh tuh dah bunuh dia siap2!

Nadiah Sidek berkata...

tu la..mmg geram sgt baca berita tu. baru bbrp hari je kes syafia berlaku..ni timbul 1 lg pulak

mommyYen berkata...

kesian anak itu kan,apalah jenis manusia ni..

CatlinaFly berkata...

ely: nak menulis pun sedih juga tapi sebab dek kerana geram, kecewa, bengang kat org bangang tu , ku wat juga entry ni..

CatlinaFly berkata...

hanz: dunia dah nak kiamat agaknye..pembunuhan kanak2 dgn bayi mcm zaman jahiliah dah makin menjadi2..cuma bezanye org arab jahiliah dulu bunuh anak perempuan jek

CatlinaFly berkata...

chugie: amin..jgn makin ramai perangai cam setan ginni sudahlah..nauzubillah..dan harap2 pengasuh anak sy dan kawan2 yang lain, takde yang jenis sadis mcm ni

CatlinaFly berkata...

mama cira: ok gak tu..hutang darah dibayar darah..sygnye kat sini takleh wat gitu..kalau dpt pijak pembunuh tu, biar dia rasa ape yangn adik kecil ni rasa..seksanye nak mati tu

CatlinaFly berkata...

miss Q: bapak pembunuh tu mungkin jenis baik..dia tak perasan ciri2 pembunuh pada anak dia tu..

CatlinaFly berkata...

nadiah: dunia semakin maju, manusia semakin hilang perikemanusiaan..

CatlinaFly berkata...

mommy Yen: itulah sati...mcmane lah tubuh kecil tu menanggung siksaan yang dahsyat itu..menangiskah dia? meratap minta berhenti?mmg dayus lelaki tu memukul dan memijak org yang bukan lawan dia!

CatlinaFly berkata...

ezan: betul tu, agaknye sebab tu lah tak de anak, nanti dideranye anak dia sendiri lak

Shareen Mohd Saleh berkata...

I tak sanggup tengok berita tuh on TV3 last night. My 3 year old daughter tengok my face and tanya, "Kenapa tu, mama?"

I jawab, "Ada orang jahat pukul baby tu sampai mati. Kesian dia."

My daughter diam kejap pastu cakap, "Mama dia mana?"

Terus sebak. I peluk my daughter kuat-kuat.

Makhluk tak berperikemanusiaan macam tuh patut direverse-gelek sampai mati jer. Baru padan muka.

CatlinaFly berkata...

shareen: mata i mmg bergenang kalo tgk berita baby/anak2 kena aniaya ni..itulah dlm berita kata, bapak budak tu dah tak sedap hati dan dah tak hantar ke sana..tapi masa tu diorg berdua ade urusan penting dan terpaksa tinggalkan jugak baby diorg..lepas 10 minit, mak dia gi amik balik sebab tak sedap hati...rupanye intuition dia betul..

to all moms..always trust your instinct...

mummy_ayu berkata...

tu la..ayu pun ada baca gak..tak hilang lagi sedih pasal adik safiyah tu, nie jadi lagi..minta lah dijauhkan dr kita semua..amin!!

CatlinaFly berkata...

mummy ayu: amin..!

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.