Ahad, 21 Mac 2010

Berpergian (LAGI)..

Aduss...tahun ni boleh kata tiap2 bulan aku outstation..kali ni aku bakal ke KL hari Selasa ni, kursus sampai hari Khamis...Kami baru balik dari kampung Cg Fly, gi hantar E-ein ke rumah tokm ak..kesian E-ein asyik kena tinggal. Dan sebenarnye, bulan April ni ada oustation lagi.Bulan Mei ada juga (ke Sabah ) tapi aku dah tolak..sebab nanti asyik tinggal E-ein..Next outstation pula..bulan Jun ni,maybe Sarawak, coz ade hari jabatan kat sana & aku mewakili ofis kat sini huhuhu..

Luckily, masa aku tinggalkan E-ein ni, E-ein dah baik demam dan ada sepupu perempuan Cg Fly stay kat umah my MIL sementara tunggu panggilan U.Bolehlah tolong2 tokmak jaga E-ein..biasanye siang2,tokmak jaga E-ein sorang2 sebab adik ipar aku(lelaki dah keje kat JB,) my FIL kerja, my SIL yang darjah 1 pulak sekolah...

Gambar fresh baru amik petang tadi sebelum aku & Cg Fly balik ke Kluang...mama dah rindu E-ein ni...Mmmuuaahhh..(kat umah tokmak tghari tadi,first time E-ein tak tido dlm buai, aku tepuk2 dia atas katil & dia tertido dlm pelukan mama & abah dia...miissshhh E-ein!)

Quotable quotes:
There are no seven wonders of the world in the eyes of a child.There are seven million.-Walt Streightiff


E-ein tunggu mama balik ye?

17 ulasan:

mommyYen berkata...

ooo sian e-eein.xpe..sabar ye cat..tak lama tu,2 hari saja..

mummyseri berkata...

alala sian eein yek..xpe syg anak tggal2kan..tp camana pon lainkan ttp rindu ounyer..yeke outstesen ke sini ..yelahh kalo tak dpt le jumpe ..xdeezeki.. i/allah jumpe jugek kite nnt kan.. :)

paij188 berkata...

hmm kesian e-in, dulu masa saya keje, camtulah kena tinggal. sebab tu skrg, seronok duk umah, malas rasenye klu kena keja balik lepas hbis cuti tanpa gaji ni..

Nadiah Sidek berkata...

ala siannya e-ein kena tinggal lg. takpe..e-ein bdk cerdik..fhm mamanya terpaksa tinggalkan dia :)

ummumishkah berkata...

dah nature of work mama camtu.. inshaAllah insyirah faham.
sebagai ibu saper yang tak sedih kan...

Miss Q berkata...

KL di mna?? sabar lah ina.. Wanita bekerjaya banyak jugak menda kena sacrifice. Tapi ina da tgk e-ein berjalan tuh.. lega la.. cuba kalau ina p outstation and E-ein pandai berjalan masa ina takda.. touching kan!

mariaariffbaby berkata...

mummy macam kita ni really susah hati kan kena outstation

fikir anak, hubby and umah.
=D

Shareen Mohd Saleh berkata...

faham sangat perasaan Cat. Both me and my hubby kerja shift and bila shift tak bertembung langsung, terpaksa hantar my dotter balik kampung kat rumah MIL. Pastu bila sengsorang kat umah, anak kat kampung and hubby kerja, mulalah sebak tu datang.. Termenung ah.. Peluk n cium selimut anaklah...

Sabar yer, E-ein and Mama E-ein. Nak cari rezeki terpaksalah. Semoga bisnes Kedai Foto Cat berjaya so leh kerja flexible hours and stay with E-ein all the time ^___^

CatlinaFly berkata...

mommy yen: huhu , memang 2 hari je tapi selasa sy dah bertolak ke sana dan balik pada hari jumaat pagi..jadinye 5 hari + hari isnin yang kami dah hantar e-ein :(

CatlinaFly berkata...

mummyseri: betul2..ha ah la seri..kita tak larat nak keluar tiap2 bulan tu yang reject outstation bulan mei tu..

CatlinaFly berkata...

paijj: kena tggu kedaigambarkami jadi reality shop baru leh duk umah atau work at home :)

CatlinaFly berkata...

nadiah: itulah, moga semakin dia membesar, semakin dia paham..

CatlinaFly berkata...

ummu mishkah..sy ingatkan makin lame sy kerja, makin byk stay kat ofice, rupanye makin tiap2 bulan outstation huhu

CatlinaFly berkata...

qas: KL duk kat hostel tempat kursus tu, menara intergriti, kat jalan duta..

CatlinaFly berkata...

mariaariff: betullll!(high five!)

CatlinaFly berkata...

shareen: amin...

mummy_ayu berkata...

ala cian e-ein, kena tinggal lagi..sabar ek..mak nak pi teja jab je..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.