Rabu, 31 Mac 2010

Check up setahun, brave girl!

* Nur Dayana Insyirah Giveaway akan tamat jam 12 mlm ini (klik sini atau scroll entry di bwh..)

Cerita semalam...aku bawa E-ein ke klinik utk inject setahun...

Sebelum sampai ke klinik..dia main purse aku, siap offer aku kad2 yang dia korek2 tu



Baru sampai ke klinik..
tunggu turn..Suka betul dgn poster convecon (convex-timbul /
cembung)..siap sayang2 kat gmbr2 animal dlm tu



dan juga dia cabut huruf yang tempek2 kat dinding tu..huhu

Selepas inject

Nyam nyam!

Percayalah, E-ein tak nangis langsung!Samada memang tak sakit atau dia tahan sakit, bravo E-ein!Siap sengih2 lepas kena inject..Sebab aku risau gak kalau lepas inject dia jadi cranky dlm kete, cuak gak aku nak drive kalu gitu.Tetapi...yang tak bestnye, berat E-ein statik..tak naik..last cek sebulan lebih lepas, 7.8kg..semalam cek pun 7.8 kg (tapi aku perasan penimbang tu tak telly sikit , so aku estimate maybe berat sebenar E-ein 7.9kg.But, misi tu kata, since aku bgtau E-ein baru baik demam minggu lepas, maybe bdn dia susut sebab demam tu...harap2 next checkup, berat E-ein dah naik.


Amboi siap sangkut kaki lagi...jom kita gi umah mak (pengasuh!),
mama nak masuk opis balik ni!

11 ulasan:

indahhouse berkata...

salam kak catlina,
Brave Girl! susah nak dgar baby yg tak nangis kena inject...tabah betul. hihi

chugie berkata...

bagusnye die.. x takut pun kene inject ye.. good girl e-ein!

mummy_ayu berkata...

alah e-ein..tak nangis pun..good girl!!

ezan berkata...

ni bukan je good girl ni dah kira strong girl eein ni... huhuhu... i like! :)

mama_umar berkata...

wahh,x cry la brave girl nih..siap sengih xtahan tu =)

dbalkis berkata...

bagusnye tak nangis..my baby merengek sket...slamat gak tak meraung seklinik dengar..pastu dah lari balik cam x de pape..

saya ada nak kasik award ni..terimala ye.. http://littlesharingspace.blogspot.com/2010/03/tq-bentop-blogger-award-2010.html

temp. housewife berkata...

what a brave girl!

sue berkata...

my ilham tak cucuk pon lagi. Dah 2 kali postponed sebab tak sehat. Macam tau2 jek nk kena cucuk. Iskk33

mummyseri berkata...

amboi kuatnya..oklah tu dah besar agaknya n eein da pndai thn sakit..
hannah nnt harap2 lah mcm kakak eein yek x nangis kena enjet;)..

Shareen Mohd Saleh berkata...

caaaaayang e-ein... dia memang good girl kan?? ^___^

Miss Q berkata...

lepas baca entry ni haritu, baru teringat QZ belom cucuk! aritu dia dmam masa bday, nenek balok kata jangan cucuk sampai baik demam betol2..

tadi dah bawak pi cucuk. not as brave as e-ein lah. menempik macam nampak hantu. keh3

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.