Ahad, 7 Mac 2010

Demam Ahad

Gmbr amik pkai hset je....

Anak daraku demam...start pagi tadi..aktif mcm bisa, cuma bdn dia panas dan tak selera mkn bubur...tghari bwk gi klinik n beli Kool Fever.Balik klinik, mkn ubat, E-ein tido.Pastu bgn nmpk mcm dah sihat sikit, mcm dah dedar..balik ke Kluang, smpi umah, pas menyusu terus tido..memang nmpk mcm lembik gak la, dia baru rasa tak sihat agaknye.Mlm ni pun tak berapa aktif, nak menempek je..tapi dalam demam2 tu, sempat gak berdiri dan menapak 2-3 tapak.Rasa2nye demam nak berjalan ni..dan juga, dah start tumbuh gigi no dua kat sebelah kiri gigi pertama tu ari...Tengoklah kalo esok pagi masih demam, aku amik cuti lah kot, jaga E-ein.Memang kalau E-ein tak sihat, aku lebih suka jaga sendiri dari hantar ke rumah pengasuh.Kalau kat umah pengasuh, ade kwn dia baby boy n anak pengasuh yang darjah satu, kang E-ein asyik main je, tak cukup rehat lak kang...

yang ini nak test gak rasa Kool Fever camne..baki Kool fever yang aku potong dua,kasi auntie E-ein wat main..kepada yang tak tau,nilah Auntie e-ein adik Aza..

Dah bgn, merengek2, aku dudukkan kat motor, baru diam .

Peluk tiang pulak..dah mcm rupe Rambo lak kool fever kat dahi tu

Esok:Menunggu Diva sampai!Harap2 smpi esok!

17 ulasan:

Mummy DaSy berkata...

cian dia...get well soon ya... klu dak kecik2 gni demam mesti merintahkan...

Ieda Al-Habsyi berkata...

ciannyer c comel demam, hari panas nih...take care dear :)

hana berkata...

alahai siannyer... gett well soon nak yer! tingat darwish demam aritu! mmg risau kiter dbuatnyer...

NURUL berkata...

siannyaaa e-ein...
ni dah baik lom ni...
demam nak jalan ni....

Fiza Nordin berkata...

aloloo syiannye e-ein...cepat2 sembuh yek...

anak2 akak jarang2 sakit...tp biler dah sakit tu...teruk...melepek,takmo makan minum.sampai nampak sangat susut2 badan...muntah angin sampai lembek.risau sgt...

mummy_ayu berkata...

alahai...e-ein demam yer? sian dia..rajin rajin makan ubat ye..get well soon!!!muah cikit!!

firahadifa berkata...

ala cian.. get well soon dear

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

alor..siannya..

skang mmg musim kot eh
ramai benor demam

moga e-ein cpt sembuh ye..muah tang cool fever..kui kui

Nadiah Sidek berkata...

demam nak pandai something agaknya ni ;)

get well soon e-ein dear!

chugie berkata...

e-ein demam ek.. em demam nk membesar tu. Sama lah ngn fatin, pun baru lepas baik demam ni..

Queenin Murni berkata...

dah sihat ke e-ein..

harap2nya dah ok.. bagi dia minum air kerap2.. musim panas hujan ni, org tua pon sakit juga. :P

Miss Q berkata...

alahai sayang kesiannya.. demam tumbuh gigi la kot nye. takpun demam nak masuk umur setahun

paij188 berkata...

syiannyeee e in!! :)

saya klu anak demam lah yang paling tak senang duduk. maybe sebb kat sini weather tak macam malaysia kot, demam berlarutan pastu batuk and selsema tu tak tinggal. kesian kat anak.

ezan berkata...

get well soon eein... rajin2 makan ubat k..

Ain berkata...

kesian e-ein demam yer...

cepat sembuh k...

Shareen Mohd Saleh berkata...

alalala kesiannya si comel nie demam.. take care yer! mmwahhhs!!!

temp. housewife berkata...

cepat2 sembuh e-ein.

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.