Khamis, 18 Mac 2010

Setahun lalu..hari ini...

E-ein dilahirkan (vacuum assisted) tepat jam 7.26 pm!Time tu azan maghrib berkumandang...Pengalaman bersalin: sakit tak digambarkan dgn kata2.. tapi indah!Lupe rasa skait bila baby diletakkan atas dada kita...

Sekejap je setahun dah berlalu...Selamat hari lahir my baby, Nur Dayana Insyirah binti Zulkeflai.."cahaya keberanian dan melapangkan hati " mama dan abah....actually kami dah sambut birthday E-ein advance pada 15 mac yang lepas, ade 3 orang dlm keluarga kat Johor ni, birthday bulan mac iaitu, E-ein (18mac),abah E-ein (19mac) dan tok mak E-ein( 15 mac)..kami gi makan malam di Restoran Pumpkin House kat Kluang...dapat kek birthday free lagi :) tapi ade ralat sikit, mama lupa bawak kamera DSLR tu!Dah kena bebel dgn Cg Fly ..."biasa awak tak lupa bwk kamera"..huhuhu...dok kalut2 uruskan E-ein masa nak gerak ke restoran, lupe bwk kamera..tapi takpe..nanti mama beli kek lain ari ni, kita amik gambar banyak2 ye E-ein?

Update : Perkembangan E-ein:
Ada bahasa sendiri dah sekarang...

1."Ne ne ne.." bermaksud "nak"

2." cak"...bermaksud " cicak " (sambil tgn tunjuk kat dinding)

3."eeehhh" ...(sambil tgn letak kat telinga )-" tengah bercakap kat handphone"

4.Suka korek purse mama sampai berterabur duit2 dan name card2 serta kad2 bank dan kad kwedip dlm tu..pastu kalau jumpe name card member mama yang keje petshop yang ade gambar kucing, dia belek2 dan mulut bising nak bagi tau ade kucing kat dlm gmbr tu.

5.Masih belajar berdiri dan berjalan...berjalan 2-3 tapak, pastu melompat kat kita, kalut sgt..dia tak sabar, jalan lau lak tu!

6.Kalau marah , bunyiknye " Arrgghhh!"

7.Suke kelepuk2 muka mama dan abah yang tgh tido..

8.Paling suke, tepuk dan cubit perut abah dia..

9. Suke main air..kadang2 mandi kat sinki, menjerit2 tak nak kuar dari sinki..

10.Kalau nak susu, kita tanya dia"nak susu?" dia akan tunjuk ke meja yang ade bakul susu dia..kalau dia taknak, bo layan lah jawabnye!..

11.Kalau dengar azan, tangan dua2 naik ke telinga tanda tgh azan, yang ni aku tak tau mane dia belajar, maybe tgk tv atau tgk anak pengasuh kot..sekarang aku dgn Cg Fly selalu azan depan dia :) sambil wat gaya..


One year and keep counting!

49 ulasan:

mama tisya berkata...

happy 1st busday e-ein..smoga jd ank yg solehah

kew_chop berkata...

happy birthday e-ein. semoga jadi anak yg solehah

@e_da berkata...

happy besday buat eein.. moga jadi anak yg solehah dan berguna ya...

chugie berkata...

Setahun yang semestinya sangat bererti kan cat,.. especially utk kita yang 1st tima ade baby ni.. rasa ilang semua rasa sakit bersalin tu, bila tengok baby dalam dakapan..

HAPPY BIRTHDAY TO E-EIN.. muahx22X

mzira berkata...

"Happy 1st bufday buat e-ein. . .hug&kiss 4rm org brunei.Muahz. . .

fmina08 berkata...

hepi bday buat e-ein..
moga diberkati dan dilindungi olehNya..

ezan berkata...

happy 1st birthday eein darling.. muahxs....

kaklong nuzula berkata...

Selamat hari lahir e-ein. Semoga terus membesar dgn sihat dan ceria, lagi bijak!!

p/s: Cat, nanti sy email psl header tu..

firahadifa berkata...

happy birtday ein dearie......

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya berkata...

happy 1st birthday big girl!!

mummyseri berkata...

Happy birthday Eein sayangg..
smoga eein selalu berada dlm ramatNYA..

pasni msti eein pandai jalan :)

Ain berkata...

happy 1st birthday e-ein...

semoga membesar dengan sihat dan pintar....

muahhhh untuk birthday girl...

ez berkata...

eppy besday e-ein..comelnye e-ein..:)

MamaCira berkata...

HAPPY BDAY E-EIN SAYANG!
dah setahun anak kau cat..
x rasa kan...
setiap hari melihat wajahnya
melayan karenahnya
nangis bersama
gelak bersama
dan kini,
dah setahun kamu bersama²..
semoga e-ein dipanjangkan umur
dimurahkan rezeki
jadi anak yang solehah
pintar dan baik hati..

ummumishkah berkata...

Selamat Hari Lahir dear!
Moga sentiasa menjadi bundle of joy ibu ayah! :)

Mea Myra berkata...

happy birthday E-ein syg..

Queenin Murni berkata...

happy birthday e-ein!!!

Fiza Nordin berkata...

dah wish aritu tp arini nak wish lagi untuk e-ein yg tembon... epi besday e-ein cayang...segala doa kebaikkan mengiringi perjalanan hidupmu hari demi hari...

aLyNnZ berkata...

salam kenal..
bertuah nyer sy coz belek2 jer blog nie terkena plak tarikh lahir e-ein..happy birthaday e-ein..

mommyYen berkata...

happy birthday syg e-ein.semoga sihat dan ceria selalu.be good girl to mama n papa ya.*harap-harap dah pandai baca nanti e-ein boleh baca wish aunty ni..* hihik..

Ely Hasrul berkata...

hepi besday e-ein!!!! semoga bertuah aje kehidupan e-ein!!

zh-ena berkata...

selamat hari jadi e-ein

Fely berkata...

Happy birthday e-ein!!! Growing up really really fast! XXX

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

hepi 1st besday e-ein..
ehh..dah besar budak ni..eheheh
cam tak caya pon ade..wwekekekk...

membesar bagi juara ye cayang..muah2

Syigim berkata...

happy FIRST bday e-ein.. besnye bday dekat ngan abah dia ye ;)

gee ryder berkata...

hepi bday e-ein!
be a good gal ok :)

temp. housewife berkata...

happy birthday E-ein.

Jiey^Mien berkata...

happy befday yea nak..
=)

Intan berkata...

Happy birthday to e-ein comel and ur hubby too Cat!

Semoga e-ein terpilih tuk jd cover mag itew...amin :D

CatlinaFly berkata...

mama tisya: terima kasih auntie tisya..:) ingat lagi dulu2 masa e-ein baru lahir, e-ein dgn abah join father's day conteast kat blog auntie..dapat conso lagi hihi thanks!

CatlinaFly berkata...

ke_whop: terima kasih..amin..

CatlinaFly berkata...

chugie: betul tu..sampai sekarang bila dia nak duk atas riba tu rasa syahdu je..(maklumlah dulu2 masa kecik sy selalu outstation smpi dia rapat dgn tok dan abah dia je..)..sekarang she's so clingy..takut demam je kalau sy gi kursus..

CatlinaFly berkata...

mzira: terima kasih, kalau rajin, joinlah contest giveaway e-ein ye?

CatlinaFly berkata...

fmina: terima kasih kak, ade rezeki kita jumpe 28mac ni(akak jgn nyorok tau!)

CatlinaFly berkata...

ezan: macih auntie ezan..kem salam sarah ye..

CatlinaFly berkata...

kak long: terima kasih kak..

CatlinaFly berkata...

firadifa & mama miya: thanks guys...:) i really appreciate it!

CatlinaFly berkata...

mummy seri &kak ain:terima kasih...amin :)

CatlinaFly berkata...

ez: thanks ez..:) lama tak nampak :)

CatlinaFly berkata...

mama cira: nice words..:) terharu ni..thanks..

CatlinaFly berkata...

ummu mishkah dan mea myra: terima kasih...:)

CatlinaFly berkata...

Queenin murni dan kak fiza: terima kasih daun keladi..free2 dtgla jenguk e-ein lagi..

CatlinaFly berkata...

alynnz: terma kasih..jemputlah singgah selalu ye?

CatlinaFly berkata...

mommy yen & ely: many thanks atas ur wishes :)

CatlinaFly berkata...

ena & fely: thank you so much!

CatlinaFly berkata...

rose: betul2...dulu kuar kecik je kan..ni dah besar pastu dah pandai belasah org tu tak tahan tu

CatlinaFly berkata...

syigim, gee dan kak nur: terima kasih buat auntie2 semua..:) from e-ein

CatlinaFly berkata...

jiey min: terima kasih..kiss2 buat rayyan encem! mmuuaaah!

CatlinaFly berkata...

intan: haha amin! belum beli pa & ma lagi..asyik abis je..tunggu bulan april punye lah..:)

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.